По-русски
Piemēram: PVN deklarācija
VGK

Apstiprina vairākus ar jauno PVN likumu saistītus MK noteikumus Pie ierakstiem

Otrdien, 18. decembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika izskatīti vairāki Finanšu ministrijas (FM) izstrādāti noteikumu projekti, kas saistīti ar jauno pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumu. Izstrādātie noteikumu projekti mazinās administratīvo slogu nodokļa maksātājiem, un tiks samazināts ar PVN likumu saistošo noteikumu skaits no 20 uz 8. Paredzēts, ka noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar PVN likumu 2013. gada 1. janvārī.

Noteikumu projekts par kārtību, kādā aprēķināms un maksājams PVN par elektroniski sniegtajiem pakalpojumiem ES teritorijā, nosaka trešās valsts vai trešās teritorijas nodokļa maksātāja reģistrācijas un izslēgšanas kārtību Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniski sniegto pakalpojumu sniedzēju reģistrā, kā arī PVN aprēķināšanas un maksāšanas kārtību par trešās valsts vai trešās teritorijas nodokļa maksātāju elektroniski sniegtajiem pakalpojumiem ES teritorijā. Noteikumu projekta tiesiskais regulējums attieksies uz trešo valstu vai trešo teritoriju nodokļa maksātājiem, kuri elektroniski sniedz pakalpojumus ES teritorijā un šo pakalpojumu sniegšanai reģistrējas Latvijā. Noteikumu projektā tiek saglabāts šobrīd spēkā esošajos MK noteikumos par kārtību, kādā aprēķināms un maksājams PVN par elektroniski sniegtajiem pakalpojumiem ES teritorijā, iekļautais regulējums.

Savukārt noteikumu projekts par kārtību, kādā atmaksājams samaksātais PVN par jauna transportlīdzekļa iegādi, nosaka kārtību, kādā nereģistrēts nodokļa maksātājs vai persona, kura nav nodokļa maksātājs, piegādājot jaunu transportlīdzekli citas ES dalībvalsts jebkurai personai, saņem no valsts budžeta atmaksājamo PVN summu, kas samaksāta par jauna transportlīdzekļa iegādi. Noteikumu projektā galvenokārt tiek saglabātas šobrīd spēkā esošo MK noteikumu par kārtību, kādā PVN piemērojams neapliekamās personas veiktajai jauna transportlīdzekļa piegādei ES teritorijā, normas.

MK sēdē tika apstiprināti arī grozījumi noteikumos par nodokļu parāda galvojumu preču muitošanai, precizējot noteikumos lietoto terminoloģiju atbilstoši PVN likumam.

Apstiprināts tika arī noteikumu projekts par kārtību, kādā piemēro PVN 0 procentu likmi preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām, starptautiskajām organizācijām, ES institūcijām, Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO), un kārtība, kādā atmaksā akcīzes nodokli par Latvijas Republikā iegādātajām akcīzes precēm. Noteikumu projektā galvenokārt ir saglabāts šobrīd spēkā esošo MK noteikumu, kas nosaka minēto kārtību, regulējums un veikti atsevišķi normu precizējumi, lai pilnveidotu minēto PVN 0 procentu likmes piemērošanas kārtību un nodokļu atmaksas kārtību.

Atgādinām, ka ar 2013. gada 1. janvāri stāsies spēkā jaunais PVN likums, uz kura pamata tiek izdoti minētie MK noteikumi. Tas neparedz būtiskas izmaiņas un kopumā nemainās PVN piemērošana. Likums galvenokārt redakcionāli precizē šobrīd spēkā esošās likuma normas, precizē vai paskaidro lietoto terminoloģiju, novērš pretrunas un dažādas interpretācijas iespējas, precizē administratīvās procedūras un vieglākai likuma normu piemērošanai sakārto likuma struktūru.

Lai nodrošinātu detalizētu informāciju, FM mājaslapā ir pieejama korelācijas tabula, kurā apkopotas likumā veiktās izmaiņas

Ar jauno PVN likumu saistīto MK noteikumu papildu daļa tiks skatīta MK sēdē.

MK noteikumu projekti ir pieejami MK mājaslapā:

Noteikumu projekts par kārtību, kādā aprēķināms un maksājams PVN par elektroniski sniegtajiem pakalpojumiem Eiropas Savienības teritorijā

Noteikumu projekts par kārtību, kādā atmaksājams samaksātais PVN par jauna transportlīdzekļa iegādi

Noteikumu projekts par nodokļu parāda galvojumu preču muitošanai

Noteikumu projekts par kārtību, kādā piemēro PVN 0 procentu likmi preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām, starptautiskajām organizācijām, ES institūcijām, Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO), un kārtība, kādā atmaksā akcīzes nodokli par Latvijas Republikā iegādātajām akcīzes precēm


http://www.fm.gov.lv/lv/aktualitates/jaunumi/nodokli/45512-apstiprina-vairakus-ar-jauno-pvn-likumu-saistitus-mk-noteikumus

VGK
VGK 18.12.2012 21:53, skatījumi: 33
672 ziņojumi
Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.