По-русски
Piemēram: PVN deklarācija
VGK

Nodokļu maksātāji, kuriem nodokļu atbalsta pasākuma uzsākšanas diena ir 2012.gada 1.oktobris, elektroniski tam var pieteikties vēl 15 dienas; papīra formā – vēl tikai sešas dienas Pie ierakstiem

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) atgādina, ka tiem nodokļu maksātājiem, kuriem nodokļu atbalsta pasākuma uzsākšanas datums ir 2012.gada 1.oktobris, iesniegums par dalību šajā pasākumā jāiesniedz VID līdz 2013.gada 2.janvārim ieskaitot. Tādējādi tie nodokļu maksātāji, kuri ir VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) lietotāji, nodokļu atbalsta pasākumam var pieteikties vēl 15 dienas, bet tie, kuri nav VID EDS lietotāji, vēl tikai sešas dienas. Nodokļu maksātāji, kuri nav EDS lietotāji, iesniegumu par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā var sūtīt VID arī pa pastu līdz 2013.gada 2.janvārim (pasta zīmogs).

Nodokļu atbalsta pasākuma uzsākšanas datums var nebūt 2012.gada 1.oktobris tiem nodokļu maksātājiem, kuriem līdz 2012.gada 1.oktobrim VID ir paziņojis par nodokļu audita vai datu ticamības pārbaudes veikšanu, bet līdz 2012.gada 1.oktobrim VID nav paziņojis viņiem lēmumu par nodokļu audita vai datu ticamības atbilstības pārbaudes rezultātiem. Šādos gadījumos par nodokļu atbalsta pasākuma uzsākšanas dienu uzskatāma nākamā diena pēc tam, kad VID paziņojis lēmumu par nodokļu audita vai datu ticamības atbilstības pārbaudes rezultātiem.

Saskaņā ar Nodokļu atbalsta pasākuma likumu nodokļu atbalsta pasākumam var pieteikties ikviens nodokļu maksātājs, kuram pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembrī ir nodokļu pamatparāds un, iespējams, saistībā ar to aprēķināta arī soda nauda, kā arī nokavējuma nauda šādos nodokļu veidos:

  • iedzīvotāju ienākuma nodoklis;
  • uzņēmumu ienākuma nodoklis;
  • pievienotās vērtības nodoklis;
  • akcīzes nodoklis;
  • muitas nodokļi;
  • valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas;
  • dabas resursu nodoklis;
  • nekustamā īpašuma nodoklis.

Attiecībā uz iedzīvotāju ienākuma nodokli, uzņēmumu ienākuma nodokli, pievienotās vērtības nodokli, akcīzes nodokli, muitas nodokļiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un dabas resursu nodokli nodokļu atbalsta pasākumu administrēs Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID), savukārt attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokli – pašvaldības institūcijas.

Nodokļu atbalsta pasākums paredz nokavējuma naudas un 90 procentu soda naudas dzēšanu tām fiziskajām un juridiskajām personām, kurām pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembrī izveidojies nodokļu parāds, kas nav samaksāts līdz 2012.gada 1.oktobrim, un kuri līdz noteiktam datumam samaksā nodokļu pamatparādu un ar to saistīto soda naudu 10 procentu apmērā.

Lai pieteiktos nodokļu atbalsta pasākumam, nodokļu maksātājiem, kuriem ir izveidojies pamatparāds VID administrētajos nodokļu veidos, jāiesniedz iesniegums par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā. Iesniegumā pa nodokļu veidiem jānorāda nodokļu pamatparāda summa, nokavējuma naudas summa, uz pamatparādu attiecināmā soda naudas summa pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembrī, kā arī jānorāda, cik mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nodokļu maksātājs apņemas samaksāt aprēķināto nodokļu atbalsta pasākuma maksājumu.

VID EDS lietotāji ir aicināti iesniegumu par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā iesniegt elektroniski, autorizējoties VID EDS un aizpildot iesnieguma veidlapu.. Tādējādi, nodokļu maksātājus, kuri ir VID EDS lietotāji un kuri var pretendēt uz nodokļu atbalsta pasākumu, VID informē ar VID EDS starpniecību..

Saņemot nodokļu maksātāja iesniegumu par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā, VID lēmumu par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu vai lēmumu par atteikumu piemērot nodokļu atbalsta pasākumu VID pieņems 30 dienu laikā. Par pieņemto lēmumu VID nodokļu maksātājam paziņos rakstveidā, nosūtot vēstuli uz iesniegumā par pieteikšanos nodokļu atbalsta pasākumam norādīto nodokļu maksātāja juridisko adresi vai fiziskai personai – uz deklarēto dzīvesvietas adresi.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā nodokļu maksātāji ir aicināti zvanīt uz VID informatīvo tālruni 1898, izvēloties pirmo tēmu „Nodokļi”, konsultēties klātienē ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī uzdot savu jautājumu VID mājaslapas sadaļā „Kontakti" > "Uzdot jautājumu VID, atsauksmes”.

Plašāka informācija par nodokļu atbalsta pasākumu, kā arī veidlapas un to aizpildīšanas paraugi pieejami VID mājaslapā (www.vid.gov.lv ) sadaļā „Nodokļi” > „Nodokļu atbalsta pasākums”.

19.12.2012.

Informāciju sagatavoja: VID Sabiedrisko attiecību daļa

Iedzīvotājus neskaidrību vai jautājumu gadījumā lūdzam zvanīt uz VID informatīvo tālruni 1898.

Kontaktinformācija plašsaziņas līdzekļiem pieejama šeit


http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=7&id=15&oid=85918

VGK
VGK 19.12.2012 13:37, skatījumi: 25
672 ziņojumi
Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.