Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Degvielas uzskaite-gāze+benzīns
Labdien.
Uzņēmums nopirka automašīnas, kas aprīkotas ar benzīnu un gāzi. Varbūt kāds var ieteikt, kā man jāuzskaita degvielas patēriņš? Ja agrāk man bija degvielas norma, reāli patērēts, un tad vai iekļaujamies vai neiekļaujamies normā, kā arī konkrēti degvielas atlikumi bākās.
Tagad ir gan benzīna patēriņš (neliels), un gāzes patēriņš. Kā uzskaitīt atlikumus bākās, un gāzes normas kur dabūt? VID ne'mācēja neko pateikt...
Paldies
Atbildes (13)
Andaz lietotāju failos maršruta lapa divām degvielām.
t.sk gāzei.
Bet normas uz novērojumu pamata ar aktu.
Labi jau labi, bet šāds scenārijs nav paredzēts
Kāds scenārijs nav paredzēts, ka lieto gāzi? Jā CSDD mājaslapā par gāzi ne vārda, bet ja tas uzņēmējam ir izdevīgāk? Un ja normas nekur nav, tad tikai tā arī var būt - normēšanas ceļā.
Piekrītu , bet tomēr uzskatu, ka labāk šajā gadījumā saņemt rakstisku VID atbildi, īpaši, ja runa iet par vieglo transportu un negrib rakstīt detalizētās maršruta lapas.
Ilma, vai tik tiešām nav pieredzes, ka skairdais saprāts nedraudzējas ar likumu loģiku?
Nu tad gaidiet, lai jums paskaidros vēlāk
Kāds scenārijs nav paredzēts, ka lieto gāzi? Jā CSDD mājaslapā par gāzi ne vārda, bet ja tas uzņēmējam ir izdevīgāk? Un ja normas nekur nav, tad tikai tā arī var būt - normēšanas ceļā.
Pilnīgi piekrītu Ilmai.
Ja nu vienīgais - meklēt gāzes iekārtas uzstādītāju izsniegtajā tehniskajā instrukcijā patēriņu.
Ilma, vai tik tiešām nav pieredzes, ka skairdais saprāts nedraudzējas ar likumu loģiku?
Nu tad gaidiet, lai jums paskaidros vēlāk
Domājiet VID paskaidros uzliekot kādu sodu par neatbilstību kādam likumam?
Neatbilstības jau nav, jo nav tāda likuma, kur teikts par gāzi.
Noteikti vajadzīga uzziņa
[...meklēt gāzes iekārtas uzstādītāju izsniegtajā tehniskajā instrukcijā patēriņu.
Tā kā nobraukumu atsevišķi gāzei un atsevišķi benzīnam uzskaitīt ir nereāli, tad mans variants būtu šāds:
uzskaitīt benzīnu un gāzi kā vienu degvielu litros ar kopēju mēneša nobraukumu. Patēriņa norma gāzei nevarētu būt par 20% lielāka nekā benzīnam, tapēc par patēriņa normu var ņemt benzīna patēriņu pilsētas režīmā + 20%, ko likums jau nosaka. Tā arī degvielu norakstīt.
Tā kā nobraukumu atsevišķi gāzei un atsevišķi benzīnam uzskaitīt ir nereāli, tad mans variants būtu šāds:
uzskaitīt benzīnu un gāzi kā vienu degvielu litros ar kopēju mēneša nobraukumu. Patēriņa norma gāzei nevarētu būt par 20% lielāka nekā benzīnam, tapēc par patēriņa normu var ņemt benzīna patēriņu pilsētas režīmā + 20%, ko likums jau nosaka. Tā arī degvielu norakstīt.
Nevajag jaukt mušas ar kotletēm.
ārā auksts, mušas vairs nav :'(
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture