По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti

Kases Aparāts Uz tēmu sarakstu

Kases Aparāts
Sveiciens gudrjām galvām !
Pamazām uzsāku saimniecisko darbību!
Tirgoju maziņā web lapā dažādus sīkumus atvestus no Polijas!
Naudiņu par precēm man parskaita uz bankas kontu!

Šad tad cilvēki izrāda interesi norēķināties skaidrā!

Valsts ieņēmumu dienests saka,ka sādā situācijā jāvadā mašīnā līdzi kases aparāts!
Vai tas tiesa?
Iegādāties un pieslēgt aparātu ar grūtībām vēl varu atļauties !

Bet kā ir ar to visu pārējo?
Man skaidrajā samaksās labi ja 3 reizes mēnēsi ap 10 ls katreiz !
Man tas aparāts tagad jātur ieslēgts 24/7 dzīvoklī un tad ja kāds gatavojas maksāt skaidrajā , tā kaste jāmet mašīnā un jāved līdzi?
Katru vakaru jāņem nost tās atskaites noteiktā laikā,jāved kases žurnāls katru dienu,jāiesniedz atskaites reizi 3 mēnešos u.t.t ?

Būtu jauki ja kāds paskaidrotu visu šo te!
Mīļš paldiesiņš!
Anastasijacom
Anastasijacom 09.04.2013 11:34
22 ziņojumi

Atbildes (83)

Goda vārds, mē neesam vainīgi, ka ir MK noteikumi Nr.282 "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība" http://www.likumi.lv/doc.php?id=156703, kas nosaka EKA lietošanu un kurus izlasot, saņemsiet atbildes uz saviem jautājumiem.
Andaz
Andaz 09.04.2013 13:32
27892 ziņojumi
Andaz ir taisnība! Piebildīšu, ka kases aparāti ir dažādi.

http://www.chd.lv/lv/produkti/detail.html;jsessionid=8A441DBC53F3ECCF65DB92055D93D349?goods_id=249&gclid=CPS9rs_CvbYCFe52cAodp3wA8w

Un šis nav vienīgais.
Aivareno
Aivareno 09.04.2013 14:51
6641 ziņojums
Paldies par atbildēm protams!
Tajos likumos grūti kautko saprast
Vienīgais ,ko sapratu no tā likuma, ka Z atskaite nav jāņem tajās dienās, kad nav darījumu! vismaz kautkas

Tas mazais aparātiņš gan jau ka dārgs!
Anastasijacom
Anastasijacom 09.04.2013 15:08
22 ziņojumi
Pirmkārt izlasiet 70.punktuno Andaz norādītā
Ambera
Ambera 09.04.2013 15:15
21759 ziņojumi
Paldies!
Nu jā tas ir skaidrs ,ka diemžēl man obligāti ir jālieto EKA !
No kaimiņa varu pa lēto dabūt pārnēsājamu aparātu CHD 2300 !

Itkā likumā viss ir rakstīts ,melns uz balta,nu bet nesanāk man izurbties cauri
Pālidzat,ja nav grūti !
Paldies!
Anastasijacom
Anastasijacom 09.04.2013 16:49
22 ziņojumi
Nav Jums jātur ieslēgts EKA 24 stundas. Ja darījumu nav - Z atskaiti nedrukā. Kases aparāta žurnālu aizpildīsiet tajās dienās, kad bija izdrukāta Z atskaite. Saskaitīsiet no 1-15 un 16-31 datumiem kopā. Vai Jūs esat pašnodarbinātā? Ja jā, tad vienkāršā grāmatvedības uzskaite.
Aivareno
Aivareno 09.04.2013 17:00
6641 ziņojums
Ja, kā sakāt:"Man skaidrajā samaksās labi ja 3 reizes mēnēsi ap 10 ls katreiz !"
Tad, manuprāt, var iztikt ar stingrās uzskaites kvītīm (punkts 70.1.3.)
Ambera
Ambera 09.04.2013 17:16
21759 ziņojumi
Hmm ! Tad izskatās ka viss nav nemaz tik traki !
Jā ! Esmu saimniciskās darbības veicēja-strādāju viena pati !

Tatād nopērku to kases aparātu!
Nesu lai viņu ieprogrammē un uzliek plombes!
Tālāk eju uz VIDu pieregistrēju viņu !

Un ja kāds maksā skaidrā, tad slēdzu iekšā tikai tajā dienā! Izsitu čeku un slēdzu arā! Un vakarā atkal iesledzu noteiktā laikā un noņemu to Z atskaiti un ielieku kases zurnalā?

Tātad nekādas atskaites Vidam par kases čekiem nevajag? Es vienkārši visu rakstu Saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā ? un tas viss?

Ja tā ir, tad jau viss ir diezgan vienkārši !

Mīļš Paldies !
Anastasijacom
Anastasijacom 09.04.2013 17:33
22 ziņojumi
Par to punktu 70.1.3 !

Vai tas gadijumā nav tikai pakalpojumiem?
Anastasijacom
Anastasijacom 09.04.2013 17:37
22 ziņojumi
preču tirdzniecība vai to piegāde pircējam ir pakalpojums, atšķirībā no šo preču ražošanas
Ambera
Ambera 09.04.2013 18:33
21759 ziņojumi
Hmm tad jau sanak ka varu nelietot EKA?
Butu jauki ja ta patiesam butu!
Divaini ka VID neko tadu nemineja !
Varbut vel kads zin kautko par so punktu 70.1.3 ?
Anastasijacom
Anastasijacom 09.04.2013 18:42
22 ziņojumi
preču tirdzniecība vai to piegāde pircējam ir pakalpojums, atšķirībā no šo preču ražošanas
Ambera 09.04.2013 18:33
Man gan likās, ka kvītis ir vairāk pakalpojumiem. Un likās, ka preču tirdzniecība nav pakalpojums. Bet tagad gribu piekrist Amberai. Un līdz ar to tas EKA nav Jums vajadzīgs.
Aivareno
Aivareno 09.04.2013 20:48
6641 ziņojums
Kā man pārliecināties ka tas tā patiešām ir?
Jo VID konultanti man jau divreiz apgalvoja pretējo?

Es jau tā kā precīti pievedīšu klāt klientam uz mājām vai uz kādu citu vietu,kur klients norādīs un tur uz vietas viņš samaksās skaidrā naudā ! Vai tas arī sanāk ka tā ir PASTĀVĪGĀ DARBĪBAS VIETA ?

70.1.3. par pastāvīgajā darbības vietā (struktūrvienībā) sniegtajiem pakalpojumiem, ja tajā vidējie skaidrās naudas ieņēmumi mēnesī nepārsniedz sešas minimālās mēneša darba algas
Anastasijacom
Anastasijacom 09.04.2013 21:50
22 ziņojumi
Gribu arī pakomentet, jo paši arī, salīdzinoši nesen interesējāmies VIDā par šo jautājumu- atbilde bija,ka kvītis neder, ir vajadzīgs pārnēsājamais EKA.
Odzinja22
Odzinja22 09.04.2013 21:56
24 ziņojumi
...
Japaina
Japaina 09.04.2013 22:05
10269 ziņojumi
Ko ta tagad darīt?
Nemt to aparātu vai ne?!
Šausmas! Viss tik sarežģīti...
Anastasijacom
Anastasijacom 10.04.2013 07:22
22 ziņojumi
Ar tiem MK noteikumiem ir "slideni" Jūsu gadījumā. Kā jau teicu - Varbūt Jums der tas punkts par PVN nemaksātāju.

70.2. darījumu apliecinot ar šo noteikumu 61.punktā minētajā kārtībā noformētu reģistrēto kvīti pēc darījuma partnera pieprasījuma:
70.2.1. par pašu iegūtās vai ražotās produkcijas pārdošanu mazumtirdzniecībā ielu tirdzniecības vietās;
70.2.1.1ar pievienotās vērtības nodokli neapliekamas personas – par iepirktu preču pārdošanu mazumtirdzniecībā ielu tirdzniecības vietās un šajās vietās sniegtajiem pakalpojumiem;
Aivareno
Aivareno 10.04.2013 08:16
6641 ziņojums
Nu jā! Jo reāli, ja es sarunāju ka klientei aizvedīšu zābaciņus,piemēram, uz parku vai pie lielveikala Domina u.t.t ! Un tur tiks maksāts skaidrā !

Tā jau principā ir "'IELA'' Bet tie tajā VIDā noteikti teiks ka tas ir domāts par kautkādām oficiālam ielu tirdzniecības vietām,kautkadiem tirdziņiem u.t.t !

Jā tie likumi ir patiešām ļoti slideni !
Bet kur meklēt taisnību un tā teikt galīgo spriedumu?? Ekonomikas ministrijā vai rakstīt officiālu vēstuli kādam ViD priekšniekam,lai viņš dod skaidrojumu?!

Jo ar tiem konsultantiem ir tā ! Vienu dienu viens saka tā - otru dienu jau šitā !
Anastasijacom
Anastasijacom 10.04.2013 08:28
22 ziņojumi
Rakstiet VIDam uzziņu pēc APK 98.pantaun būs Jums atbilde.
Andaz
Andaz 10.04.2013 10:47
27892 ziņojumi
Vai tad te nav skaidri pateikts, kas jādara>>>

2. Atgādinām, ka ar Ministru kabineta 2010.gada9.jūnija noteikumiem Nr.221 "Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada2.maija noteikumos Nr.282 "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība"", kas publicēti 2010.gada12.jūnija laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" Nr.41 (4233), ar šā gada 1.jūliju stājas spēkā normu grozījumi Ministru kabineta 2007.gada2.maija noteikumos Nr.282, kas nosaka, ka:
2.1. ar šā gada 1.jūliju kases aparātu var nelietot, darījumu apliecinot ar noformētu reģistrēto kvīti, tikai par pašu iegūtu vai ražotu preču pārdošanu to ražošanas vietā (izņemot sabiedriskās ēdināšanas vietas) vai piegādi pircējiem uz vietas, vai šo preču remontu.
Tādējādi ar šā gada 1.jūliju par ārpus pastāvīgās darbības vietas (struktūrvienības) pārdotajām iepirktajām precēm, ja samaksa tiks saņemta preču pārdošanas vietā, par darījumiem saņemtā samaksa jāreģistrē kases aparātā un jāapliecina ar kases čeku.
Japaina
Japaina 10.04.2013 10:53
10269 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.