По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļu konvencijas, ofšori, nerezidenti, brīvas ekonomiskās zonas, muita

Регистрация нерезидента. Uz tēmu sarakstu

Регистрация нерезидента.
Здравствуйте!

Человек - гражданин Латвии уже более 10 лет живёт в другой стране и платит там налоги. В налоговой сказали что-то вроде "заплатить налоги", а потом оформим, как нерезидента)))

Мы слышали, что на каком-то сайте можно зарегистрироваться, как нерезидент. Может быть кто-то может подсказать больше? И можно ли зарегистрироваться за весь прошедший период, чтобы не платить налоги?

С уважением,
Евгения
Evgenia
Evgenia 26.05.2014 11:10
6 ziņojumi

Atbildes (6)

Informatīvais materials "Ārvalstīs strādājošajiem Latvijas rezidentiem":
https://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=38&hl=1&oid=5540&otype=24
Kvitka
Kvitka 26.05.2014 13:32
402 ziņojumi
Ārvalstīs gūtie ienākumi, rezidences statusa noteikšana:
https://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=41&hl=1
Kvitka
Kvitka 26.05.2014 13:40
402 ziņojumi
Спасибо большое! Насколько я теперь понимаю, персона, которая больше таксационного года не соответствует критериям резидента Латвии (не живёт больше 180 дней и т.д., как там указано), автоматически становится нерезидентом?
Evgenia
Evgenia 26.05.2014 14:02
6 ziņojumi
Kā Latvijas rezidents var kļūt par Latvijas nerezidentu?

Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra likumu, ja persona, kurai ir Latvijas valstiskā piederība, uzturas ārpus Latvijas ilgāk par sešiem mēnešiem, tās pienākums ir paziņot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei savas dzīvesvietas adresi ārvalstīs, kā arī citas izmaiņas Iedzīvotāju reģistrā iekļautajās ziņās par sevi, saviem bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem, un par personām, kas atrodas tās aizbildnībā vai aizgādnībā (ar Latvijas konsulārās vai diplomātiskās pārstāvniecības starpniecību), ja šīs izmaiņas izdarītas ārvalstu institūcijās.

Tomēr deklarētā dzīvesvieta ārvalstī nav vienīgais kritērijs, pēc kura Valsts ieņēmumu dienests var noteikt, vai persona ir uzskatāma par nerezidentu.

Ja fiziskā persona uzskata, ka nodokļu aprēķināšanas vajadzībām tā ir Latvijas nerezidents un nodokļus no saviem gūtajiem ienākumiem maksās savā rezidences valstī - ārpus Latvijas -, tad Latvijas Valsts ieņēmumu dienestā ir jāiesniedz:
- iesniegums par Latvijas rezidenta statusa maiņu, norādot datumu, sākot ar kuru persona ir uzskatāma par nerezidentu, un sniedzot ar faktiem pamatotu informāciju par to, ka persona neuzturas Latvijā ilgāk par 183 dienām jebkurā 12 mēnešu periodā un ka personai ir izveidojušās ciešākas personiskās un ekonomiskās attiecības ar ārvalsti nekā ar Latviju;
- tās valsts, par kuras rezidentu ir kļuvusi fiziskā persona, nodokļu administrācijas izsniegta rezidences apliecība vai rezidences valsts nodokļu administrācijas izsniegts dokuments, kas apliecina, ka šī persona ir atzīta par rezidentu nodokļu maksāšanas nolūkiem konkrētajā valstī.
Kvitka
Kvitka 26.05.2014 14:10
402 ziņojumi
Спасибо большое! Насколько я теперь понимаю, персона, которая больше таксационного года не соответствует критериям резидента Латвии (не живёт больше 180 дней и т.д., как там указано), автоматически становится нерезидентом?
Evgenia 26.05.2014 14:02
нет, не становится автоматически
сколько бы человек ни жил за пределами Латвии, если тут находится круг его жизненных интересов (то есть он сам выбирает резидентом какой страны он является), он может быть резидентом Латвии независимо от того, что проживает, работает и платит налоги в другой стране
Makssoft
Makssoft 26.05.2014 14:10
24094 ziņojumi
Pēc iesniegto dokumentu (iesnieguma un rezidences apliecības vai tai pielīdzināma dokumenta) izvērtēšanas Valsts ieņēmumu dienests uzskata personu par Latvijas nerezidentu ar datumu, kad tā atstāja Latviju vai ar datumu, kuru personas rezidences valsts nodokļu administrācija ir norādījusi rezidences apliecībā vai dokumentā, kas apliecina personas rezidenci, kā šīs valsts rezidences iegūšanas dienu.
Kvitka
Kvitka 26.05.2014 14:10
402 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.