По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Gada pārskats

Mantas sadales akts, likvidējot sabiedrību Uz tēmu sarakstu

Mantas sadales akts, likvidējot sabiedrību
Sveiki. Vai kāds var izskaidrot, kas tieši ir mantas sadales akts, likvidējot sabiedrību? Ir 1 īpašnieks, pamatkapitāls ir apmaksāts, ir pamatlīdzekļi ar atlikušo vērtību, kā arī preces, kas nav pārdotas vēl. Sanāk, ka šīs mantas/preces uzņēmuma īpašniekam ir jāatpērk vai kaut kā vienkārši jāsadala? Nav bijusi līdz šim saskare ar likvidāciju.
Paldies
Kkkk
Kkkk 02.06.2016 11:12
88 ziņojumi

Atbildes (2)

Mantas sadales aktam lielāka nozīme ir gadījumos, kad ir vairāki īpašnieki. Ja krājumus vēl varbūt var sadalīt tā, ka vienam ir, piemēram, 40%, otram 30%, trešam 20% un ceturtajam -10%, tad ar pamatlīdzekļiem tā var arī neizdoties.
Tādēļ pamatprincips ir pārdot visu, pārvērst visus aktīvus naudā un tad sadalīt naudu.
Tajā pašā laikā Komerclikums atļauj arī nepārdot mantu, ja tas nav nepieciešams kreditoru prasību segšanai, bet tad tam jābūt minētam sabiedrības lēmumā par likvidāciju.
Ilzex
Ilzex 02.06.2016 12:21
2666 ziņojumi
Paldies. Atradu tikko Komerclikuma 330. pantu par šo te.

Bet kā tad sanāk - saprotu, ka slēguma finanšu pārskatam ir jābūt bez PL, krājumiem, naudas utt.. Ja tiktu pārdoti pamatlīdzekļi utt, viss būtu skaidrs - pārdod, nogrāmato un pēc tam naudu izmaksā kā likvidatora atlīdzību, bet kā darīt tad, ja nosaka lēmumā to, ka nepārdod, jo nav prasības pret kreditoriem?! kur tā manta paliek?
Kkkk
Kkkk 02.06.2016 16:03
88 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.