По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

domen Uz tēmu sarakstu

domen
Já fiziskai personai ir doméns,tas bús jau saimnieciska darbíba????
Henrietes
Henrietes 03.12.2016 09:39
118 ziņojumi

Atbildes (4)

Jā domēna īpašniekam ir parāds un ir vienošanas kā viņš domēnu apmainīs pret savu parādu, tāds darījums būs kā saimnieciska darbība????
Henrietes
Henrietes 03.12.2016 09:42
118 ziņojumi
Uzņēmējdarbība ir saimnieciska darbība — ražošana vai pakalpojumu sniegšana, ko veic uzņēmējs ar noteiktu mērķi — parasti peļņas gūšanu. Latvijas likumdošanas aktos uzņēmējdarbības vietā oficiāli tiek lietots termins — komercdarbība, bet uzņēmēja vietā — komersants.
Aivareno
Aivareno 03.12.2016 10:39
6641 ziņojums
Atbilstoši likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 11.panta1.1daļai par fiziskās personas saimniecisko darbību ir uzskatāma jebkura darbība, kas vērsta uz preču ražošanu, darbu izpildi, tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu par atlīdzību. Saimnieciskā darbība ietver arī ar uzņēmuma līguma izpildi saistīto darbību, profesionālo darbību, nekustamā īpašuma apsaimniekošanu, komercaģenta, māklera un individuālā komersanta darbību, kā arī fiziskās personas īpašumā esoša individuālā uzņēmuma (arī zemnieka un zvejnieka saimniecības) darbību.
Aivareno
Aivareno 03.12.2016 10:42
6641 ziņojums
Saskaņā ar likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 11.panta1.3daļu fiziskās personas darbība kvalificējama kā saimnieciskā darbība, ja tā atbilst vienam no šādiem kritērijiem:
1) darījumu regularitāte un sistemātiskums (trīs un vairāk darījumi taksācijas periodā vai pieci un vairāk darījumi trijos taksācijas periodos);
2) ieņēmumi no darījuma pārsniedz 10 000 un vairāk latu taksācijas gadā, izņemot ienākumus no personīgā īpašuma atsavināšanas atbilstoši šā likuma 9.pantapirmās daļas 19.2punktam;
3) darbības ekonomiskā būtība vai personas īpašumā esošo lietu apjoms norāda uz sistemātisku darbību ar mērķi gūt atlīdzību.
Savukārt likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 11.panta1.4daļā noteikts, ka fiziskās personas ienākuma gūšana no kapitāla un ienākuma gūšana no fiziskās personas īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas nav kvalificējama par saimniecisko darbību, ja izdevumi, kas saistīti ar šā ienākuma gūšanu, nav atzīti par saimnieciskās darbības izdevumiem.
Tādējādi Iesniedzēja iesniegumā minētie ienākumi no savā īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas netiek uzskatīti par ienākumiem no saimnieciskās darbības likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” izpratnē, iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām tikai tad, ja nodokļu maksātājs izdevumus, kas saistīti ar šo ienākumu gūšanu, nav atzinis par saimnieciskās darbības izdevumiem.
Likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 8.pantatrešās daļas 15.punktā noteikts, ka ienākumi no fiziskās personas īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas ir fiziskās personas ienākumi, par kuriem ir jāmaksā nodoklis.
Aivareno
Aivareno 03.12.2016 10:53
6641 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.