По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Pamatlīdzekļa imports Uz tēmu sarakstu

Pamatlīdzekļa imports
Labdien!
Vai aprēķinot PVN par importētiem pamatlīdzekļiem klāt skaita arī transporta izdevumus, tāpat kā, ja importē preci un maksā budžetā PVN?
Kateaug
Kateaug 11.01.2017 16:45
16 ziņojumi

Atbildes (3)

importa preču darījumos ar nodokli tiek aplikta preču muitas vērtība, pie kuras tiek pieskaitītas šādas izmaksas:

- ar preču importēšanu saistīto pakalpojumu vērtība, ja tā nav ieskaitīta importēto preču muitas vērtībā, tai skaitā komisijas nauda, kā arī transportēšanas, preču iepakošanas un apdrošināšanas izmaksas, kas radušās līdz pirmajam galamērķim valsts iekšzemē;

- preču transportēšanas izmaksas līdz citā valstī esošajiem preču saņēmējiem, ja dotā vieta ir zināma preču importēšanas momentā.

normatīvajos aktos noteiktos nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus, kas aprēķināti par preču ievešanu, izņemot pievienotās vērtības nodokli. citam prece, citam pamatlīdzeklis princips tas pats.
Linete
Linete 11.01.2017 18:28
2982 ziņojumi
Jā, tas skaidrs, bet ievedot pamatlīdzekli tiek piemērots īpašais režīms un PVN nemaksājam budžetā, bet aprēķinam un atskaitam piekšnodokli. Vai tad aprēķinot var skaitīt klāt transporta izdevumus.?
Kateaug
Kateaug 11.01.2017 21:29
16 ziņojumi
Вам ничего считать не надо, все уже рассчитано в таможенной декларации, вам только надо этот рассчитанный налог показать в учете и как налог и как предналог.
Solik
Solik 12.01.2017 09:03
4622 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.