По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Stipendija kā neapliekamais ienākums Uz tēmu sarakstu

Stipendija kā neapliekamais ienākums
Labdien! Sakiet lūdzu vai uzņēmums, kurš nodarbojas ar PVC logu ražošanu un tā īpašnieks mācās RTU neklātienē būvniecības programmā var maksāt viņam stipendiju. Vai ir kaut kur norādīti kādi nosacījumi, kas jāizpilda, lai varētu maksāt stipendiju un tas būtu kā ar IIN neapliekams darījums?
Jablanja
Jablanja 16.02.2017 15:45
nav ziņojumu

Atbildes (5)

Sākot ar 2017.gada1.janvāri, nodokļu maksātāja gada apliekamajā ienākumā netiek ietvertas un ar nodokli netiek apliktas:
- stipendijas līdz 280 eiro mēnesī, ko izglītojamam atbilstoši Ministru kabineta 2016.gada15.jūlija noteikumos Nr. 484 “Kārtība, kādā organizē un īsteno darba vidē balstītas mācības” noteiktajai kārtībai, kādā organizē un īsteno darba vidē balstītas mācības, izmaksā komersants, iestāde, biedrība, nodibinājums, fiziskā persona, kura reģistrēta kā saimnieciskās darbības veicēja, kā arī individuālais uzņēmums, tai skaitā zemnieku vai zvejnieku saimniecība, un citi saimnieciskās darbības veicēji;
- stipendijas, kuras izmaksātas studējošajam, kas apgūst medicīniskās izglītības programmu, izglītības programmas apguves veicināšanai, un kuras izmaksā no ārstniecības iestādes līdzekļiem.
Tt7
Tt7 16.02.2017 16:49
37863 ziņojumi
Это не те стипендии. darba vidē balstītas mācības - это когда ученик осваивает ремесло на рабочем месте под руководством наставника.
Насколько помню, нужен договор с учебным заведением, программа обучения, учитель и пр. Тоись, практикант будет работать, но вместо зарплаты ему будут платить стипендию без налогов.
Maija
Maija 16.02.2017 17:36
28223 ziņojumi
Ja pareizi sapratu, tad to var maksāt studentam, kas atnācis praksē, bet ne saviem darbiniekiem, kas papildus studē augstāko izglītību - ja?
Jablanja
Jablanja 17.02.2017 13:00
nav ziņojumu
Izlasiet noteikumus par darba vidē balstītas mācībām. Tad bus skaidrs arī par stipendijām.
Maija
Maija 17.02.2017 13:10
28223 ziņojumi
10. No fiziskās personas ienākumiem, kurus izmaksā komersanti, individuālie uzņēmumi (arī zemnieku vai zvejnieku saimniecības), kooperatīvās sabiedrības, nerezidentu pastāvīgās pārstāvniecības, iestādes, organizācijas, biedrības, nodibinājumi un fiziskās personas, kuras reģistrētas kā saimnieciskās darbības veicējas, ja tie nav saistīti ar darba attiecībām un nav atbrīvoti no aplikšanas ar nodokli, ienākuma izmaksātājs ietur nodokli ienākuma izmaksas vietā un iemaksā to budžetā ne vēlāk kā ienākuma izmaksas mēnesim sekojošā mēneša piektajā datumā. Pie šādiem ienākumiem pieder:
……
14) stipendijas, izņemot stipendijas, kuras saskaņā ar šā likuma 9.pantapirmās daļas 8.punktunav apliekamas ar nodokli;
Japaina
Japaina 17.02.2017 13:20
10269 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.