По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Uzņēmējdarbība, komerclikums, darījumi. Sabiedriskās un bezpeļņas organizācijas, budžeta iestādes

IIN deklarācijas D un D2 lapas Uz tēmu sarakstu

IIN deklarācijas D un D2 lapas
Sveiki,
Varbūt kāds var palidzēt ar D2 lapas aizpildīšanu. Jūtos muļķīgi, bet pati nevaru izdomāt

Pēc noteikumiem ir sekojoši:
D2 pielikumu aizpilda šādi:
19.1. 5.ailē "Ārvalstī gūtie ienākumi, summa euro" norāda ārvalstīs gūtos ienākumus, kas apliekami ar pamatlikmi un izteikti euro;
19.2. 6.ailē "Ienākums, kas atbrīvots no aplikšanas ar nodokli" norāda algota darba ienākumus par darba pienākumu veikšanu atbilstoši likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 24.pantaseptītajai daļai citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī, vai valstī, ar kuru Latvijai ir noslēgta un stājusies spēkā Konvencija par dubultās aplikšanas ar nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas novēršanu (turpmāk – nodokļu konvencija), vai ja gūtais ienākums saskaņā ar nodokļu konvenciju, piemērojot atbrīvojuma metodi, ir atbrīvots no nodokļa samaksas Latvijas Republikā. Ja tiek aizpildīta 6. aile, tad 7.–11. aili neaizpilda.

Bet aizpildot D2 pielikumu par darba algu, kā noteikts noteikumos, sanāk, ka ienākumi D lapā parādas gan apliekamājos, gan neapliekāmājos ienākumos. Kas ved pie papildus IIN aprēķināšanas (nepamatoti). Piemērām, D1 lapā viss ir pareizi, norādot neapliekamos ienākumus, tie tiek automātiski atskaitīti no apliekāmiem. Ar D2 es mēģināju visādi, bet norādot tikai neapliekamos ienākumus, EDS izmet kļūdu, kā jānorāda arī ārvalstīs gūtie ienākumi. Norādot ārvalstīs gūtos ienākumos un neapliekāmos ienākumus, tiek rēķināts nepamatots IIN.
Nokļūvu kaut kāda apbūrtā lokā. Lūdzu palīdziet!
Manefa
Manefa 05.03.2017 20:26
31 ziņojums

Atbildes (1)

https://www.vid.gov.lv/lv/obligati-iesniedzama-gada-ienakumu-deklaracija
Albina
Albina 06.03.2017 09:56
64598 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.