По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN atgriešana no Austrijas Uz tēmu sarakstu

PVN atgriešana no Austrijas
Labdien visiem!

Lieta tāda, ka 2016. gadā, janvārī mana firma vēl nebija PVN maksātājs iekš LV, un jau 2016.g. aprīļa mēnesī kļuvām par PVN maksātājiem, bet janvārī sūtījām preci no Austrijas un pavadzīmē pārdevējs nebija norādījis PVN, lai gan bija informēts, ka vēl neesam PVN maksātāji, pārskaitīju par pavadzīmi. Un tagad, kad pagājis gads viņu grāmatvedis pieprasīja pārskaitīt PVN par to rēķinu no 2016. janvāŗa, atsūtot jaunu rēķinu, bet nu jau ar PVN.
Pārskaitīju šo PVN viņiem. Un tagad jocīga situācija, nesaprotu vai vispār ir reāli atgriezt pvn no tās pavadzīmes, jo it kā uz to brīdi, kad bija 2016. janvārī rēķins es nebiju PVN maksātājs, bet atkal no otras puses uz doto brīdi es esmu un pārskaitīju PVN tieši tagad, kad jau esmu maksātājs.
Chicony
Chicony 12.04.2017 11:12
2 ziņojumi

Atbildes (1)

Ja preču iegādi ES teritorijā veic nereģistrēts nodokļa maksātājs, tas nodokli neaprēķina. Šo kārtību piemēro līdz brīdim, kad nereģistrētā nodokļa maksātāja preču iegādes kopējā vērtība bez nodokļa kārtējā kalendāra gadā ir sasniegusi vai pārsniegusi 10 000 EUR.

Preču iegādes ES teritorijā vieta ir iekšzeme, ja reģistrēts nodokļa maksātājs, veicot preču iegādi ES teritorijā, darījuma brīdī ir uzrādījis derīgu VID PVN maksātāja reģistrācijas numuru, ja vien reģistrēts nodokļa maksātājs, kurš ir veicis šo iegādi, nepierāda, ka nodoklis ir piemērots tajā dalībvalstī, kurā beidzas preču nosūtīšana vai transportēšana.
Nodokli par preču iegādi ES teritorijā norāda tā taksācijas perioda PVN deklarācijā, kad faktiski ir veikta preču iegāde ES teritorijā, bet ne vēlāk par brīdi, kad preces ir saņemtas un saskaņā ar likuma prasībām jābūt izrakstītam nodokļa rēķinam.
Linete
Linete 18.04.2017 18:24
2982 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.