По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

временный ввоз Uz tēmu sarakstu

временный ввоз
Добрый день! Выходной.но проблемы не дают покоя..Такая ситуация.3 года назад ввезли оборудование из Китая для тестирования и получения сертификации ЕС .Подошло время вывозить оборудование ,или утилизировать.В любом случае нужно сделать его переоценку- в результате испытаний товарный вид пострадал,да и компьютерная составляющая устарела.Кто и как имеет право делать переоценку?Муйта сказала,что бухгалтер сам может это сделать.у меня сомнения.Сумма немаленькая,Китай согласен отказаться от своих требований возврата товара.Может быть,кто-то проходил этот путь?Заранее благодарю за совет.
Julena1
Julena1 14.04.2017 09:30
269 ziņojumi

Atbildes (2)

Муйта сказала,что бухгалтер сам может это сделать
Julena1 14.04.2017 09:30
"Gudra" gan tā muita! Kā gan grāmatvedis var (spēj) pārvērtēt? Vai viņam ir tādas zināšanas?

Ja Ķīna neprasa atpakaļ iekārtu un jūs to utilizēsiet, tad pārcenošana neko nepalīdzēs (jo, ja jāmaksā kaut kādi nodokļi par to, ka iekārta paliek šeit -DRN arī varbūt).
Ja Ķīna ņem atpakaļ savu iekārtu, tad atkal jautājums - kāpēc jāpārceno? Ar kādu vērtību ievedāt, ar tādu atdodat. Vai arī pieņemiet, ka tas ir bijis PL un izrēķiniet nolietojumu un to daļu atskaitiet no vērtības.
Katrā ziņā, man, godīgi sakot, nav skaidra pārcenošanas jēga šajā gadījumā.
Vislabāk - paskatieties, kas ir atrunāts līgumā. Tur noteikti jābūt atsaucēm, sevišķi, ja iekārta pie jums ir 3 gadus nostāvējusi.
Vēl es drusciņ apšaubu vai 3 gadus var iekārta stāvēt, kā pagaidu ievesta....
Andaz
Andaz 18.04.2017 18:12
27892 ziņojumi
спасибо за ответ.оборудование было ввезено для тестирования ,и оно у нас все есть в целости и сохранности.но никто не предполагал,что процесс настолько затянется.оно по сути теперь не представляет ценности ,поскольку устарело морально.
Julena1
Julena1 24.04.2017 11:07
269 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.