По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Direktora tiesības parakstīties Uz tēmu sarakstu

Direktora tiesības parakstīties
Labdien! Vai direktors būtu tiesīgs parakstīt ienākošos/izejošos rēķinus un sadarbības līgumus ar klientiem, ja to attiecīgi piemin viņa darba līguma? Respektīvi, vai minētajiem dokumentiem arī būs juridiskais spēks pēc likuma?

Uzņēmumā ir valdes loceklis, kas pilda grāmatveža pienākumus un principā vēlas parakstīt tikai savus gr-bas papīrus un, protams, gada pārskatu. Pārējā laikā ir fiziski grūti viņu satikt un ar direktora pieņemšanu tiktu atvieglota dzīve.
Bison09
Bison09 18.04.2017 17:19
659 ziņojumi

Atbildes (3)

sadarbības līgumus ar klientiem
Bison09 18.04.2017 17:19
tos parasti paraksta amatpersona
ienākošos/izejošos rēķinus
Bison09 18.04.2017 17:19
paraksta darbinieks, kurš pieņem/izdod preci vai arī veic rēķinu apstrādi
valdes loceklis, kas pilda grāmatveža pienākumus un principā vēlas parakstīt tikai savus gr-bas papīrus un, protams, gada pārskatu
Bison09 18.04.2017 17:19
Ko nozīmē "savus"? Tie nav viņa personīgie papīri, bet gan uzņēmuma grāmatvedības dokumenti. Ienākošās pavadzīmes paraksta atbildīgā persona (tā, kas pieņem preci), ienākošos rēkīnus par pakalpojumiem - ar vadības rīkojumu noteikta persona. Izejošos dokumentus paraksts darbinieks, kurš izraksta šos dokumentus.
Andaz
Andaz 18.04.2017 18:01
27892 ziņojumi
Uzņēmumā būtu jābūt lietvedības procesa organizācijas kārtībai (instrukcijai), kurā arī noteikta dokumentu aprite, kādus iekšējos normatīvos aktus un kādos gadījumos izdod uzņēmuma vadītājs.
Uzņēmuma vadītājs (valde) var deleģēt dokumentu parakstīšanu jebkuram darbiniekam, ja tas nav aizliegts organizācijas dokumentos, piemēram, statūtos.
Rīkojums ir tiesisks akts, kuru atbilstoši savām pilnvarām un kompetencei izdod uzņēmuma vadītājs. Pilnvara ir dokuments (apliecinājums), ko izsniedz pilnvarotai personai, piešķirot kādas tiesības rīkoties vai uzticot veikt kādu uzdevumu pilnvaras izsniedzēja vārdā (vietā).

Rīkojumu paraksta uzņēmuma vadītājs vai amatpersona, kurai piešķirtas tiesības izdot rīkojumus savas kompetences ietvaros.

Tātad vadītājs ar rīkojumu var pilnvarot attiecīgo personu parakstīt konkrētos dokumentus, nosakot konkrētu laiku, uz kādu šis rīkojums attiecas. Rīkojumā jābūt norādītam tā izdošanas pamatojumam, piemēram, saistībā ar darba organizatorisko nepieciešamību. Ar rīkojumu jāiepazīstina attiecīgā persona, kurai arī jāparakstās, apliecinot, ka ar rīkojumu iepazinusies. Uz rīkojuma jābūt datumam un dokuments ir jāiereģistrē.
Linete
Linete 18.04.2017 18:27
2982 ziņojumi
https://likumi.lv/doc.php?id=5490#p42
Ant_lv
Ant_lv 18.04.2017 19:05
3409 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.