По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Darbinieka ēdināšanas izdevumi 480 EUR gadā, kas netiek aplikti ar IIN Uz tēmu sarakstu

Darbinieka ēdināšanas izdevumi 480 EUR gadā, kas netiek aplikti ar IIN
Ja pēc noteikumiem izpildās visi kritēriji, kādā veidā tos var atspoguļot grāmatvedībā?
Kirzaka07
Kirzaka07 27.07.2017 12:18
167 ziņojumi

Atbildes (13)

если соблюдены все критерии на Д-расходы на питание,а К -какой получается деньги,прочее
Nak
Nak 27.07.2017 12:31
9201 ziņojums
Nu labi, a kur PVN jāliek?
Kirzaka07
Kirzaka07 27.07.2017 12:52
167 ziņojumi
159. Указанный в налоговом счете налог за товары и услуги для отдыха, личных нужд (в том числе услуги транспорта, приобретение горючего и услуги электронной связи), питания, улучшению здоровья и развлекательных мероприятий работников зарегистрированного налогоплательщика не вычитается как предналог.
Nak
Nak 27.07.2017 14:03
9201 ziņojums
Sapratu, bet ja paņemam tuvāk mūsu gadījumam: ēdina darbiniekus paši sava uzņēmuma ēdnīcā, kādā veidā ir nepieciešams nodrošināt uzskaiti, lai pārbaudes trešās personas var izsekot līdzi, kuriem darbiniekiem un un cik daudz ir izbarots? Vai pietiek ar to, ka katram darbiniekam tiek izsniegts ēdināšanas talons, bet grāmatvedībā iesniegti saraksti? Bet kā ar iegādāto preci, kas ir nopirkta uz kopīgas pavadzīmes, jo ēdnīcā nāk ēst arī citi klienti no ārpuses?
Kirzaka07
Kirzaka07 27.07.2017 14:46
167 ziņojumi
Laikam vajag rēķināt % cik pārtikas izdevumos ir izdevumi darbiniekiem un atbilstoši koriģēt priekšnodokli, citu variantu es neredzu.
Klepa
Klepa 27.07.2017 15:20
6764 ziņojumi
Laikam vajag rēķināt % cik pārtikas izdevumos ir izdevumi darbiniekiem un atbilstoši koriģēt priekšnodokli, citu variantu es neredzu.
Klepa 27.07.2017 15:20
Vai ne ... Kaut arī sāku domāt, vai vispār ir vērts ķēpāties, vai tas atmaksājas, un vēl kaut kādi koplīgumi jātaisa....
... bet nu ja vadītājs liks, tad kā sacīt jāsaka - staigās pliks
Kirzaka07
Kirzaka07 27.07.2017 15:25
167 ziņojumi
Tiešam tā. Ja tādas lietas rādīt oficiāli, grāmatvedim jāsēž darbā diennakti
Klepa
Klepa 27.07.2017 15:51
6764 ziņojumi
kādā veidā ir nepieciešams nodrošināt uzskaiti, lai pārbaudes trešās personas var izsekot līdzi, kuriem darbiniekiem un un cik daudz ir izbarots? Vai pietiek ar to, ka katram darbiniekam tiek izsniegts ēdināšanas talons, bet grāmatvedībā iesniegti saraksti?
Kirzaka07 27.07.2017 14:46
Jāievieš personāla kartītes. Un tālāk proporcionāli.

Tiešam tā. Ja tādas lietas rādīt oficiāli, grāmatvedim jāsēž darbā diennakti
Klepa 27.07.2017 15:51
Vai arī nav jāuzņemas visi darbi un šefam jāpamato, ka grāmatveža izdevumi pieaug... Bet, jā, brīžiem vējdzirnavas.
Ant_lv
Ant_lv 27.07.2017 18:59
3403 ziņojumi
kādā veidā ir nepieciešams nodrošināt uzskaiti, lai pārbaudes trešās personas var izsekot līdzi, kuriem darbiniekiem un un cik daudz ir izbarots? Vai pietiek ar to, ka katram darbiniekam tiek izsniegts ēdināšanas talons, bet grāmatvedībā iesniegti saraksti?
Kirzaka07 27.07.2017 14:46
Jāievieš personāla kartītes. Un tālāk proporcionāli.

Tiešam tā. Ja tādas lietas rādīt oficiāli, grāmatvedim jāsēž darbā diennakti
Klepa 27.07.2017 15:51
Vai arī nav jāuzņemas visi darbi un šefam jāpamato, ka grāmatveža izdevumi pieaug... Bet, jā, brīžiem vējdzirnavas.
Ant_lv 27.07.2017 18:59
Būšot jānodod attiecīgas analīzes, lai varētu VIDam pierādīt, cik un ko kurš apēdis. Top attiecīgi MK noteikumi. Tikai pacietību! Analīžu trauciņu ražošanas nišā vēl ir kāda brīva vietiņa. Nenokavējiet!
Aivars007
Aivars007 27.07.2017 22:44
26981 ziņojums
Nu nu, kā to ņem, no valsts puses var visu sagaidīt un arī no revidentiem, ja reiz IIN rēķina un maksā katrs darbinieks atsevišķi nevis visi kopumā vienā maisā, tad viņi var izdomāt arī pieprasīt pierādīt cik un ko katrs ir apēdis, lai saprastu vai ir jāietur un jāmaksā IIN vai nē. Ja valstij vajadzēs naudu, tad noteikti izdomās, kā visu sarežģīt.
Kirzaka07
Kirzaka07 28.07.2017 09:05
167 ziņojumi
Nu nezinu, nezinu.... man gan kā uzņēmējam, būtu ļoti svarīgi zināt, cik apēd manā ēdnīcā pašu darbinieki, bet cik - svešie.
Tas, ka grāmatvedis nezina vai negrib veikt aprēķinus.... tā jau ir pavisam cita "opera".
Andaz
Andaz 10.08.2017 15:27
27892 ziņojumi
Nu nezinu, nezinu.... man gan kā uzņēmējam, būtu ļoti svarīgi zināt, cik apēd manā ēdnīcā pašu darbinieki, bet cik - svešie.
Tas, ka grāmatvedis nezina vai negrib veikt aprēķinus.... tā jau ir pavisam cita "opera".
Andaz 10.08.2017 15:27
Pēc manas pieredzes, uzņēmēji baro savus darbiniekus atsevišķi un gatavo ēdienu speciāli darbiniekiem - vienkāršāku, neka klientiem. Bet, ja baro no kopēja katla, tad vienkārši piešķir atlaidi, ar atzīmēju kam.
Klepa
Klepa 10.08.2017 15:43
6764 ziņojumi
Pēc manas pieredzes
Klepa 10.08.2017 15:43
Par to jau ir "stāsts", ka jebkurā situācijā uzņēmējam ir spēja izsekot tam, ko, cik apēd viņa darbinieki.
Andaz
Andaz 15.08.2017 11:12
27892 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.