По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Zāģmateriālu uzskaite grāmatvedībā Uz tēmu sarakstu

Zāģmateriālu uzskaite grāmatvedībā
Sveiki!
Vai kāds varētu lūdzu palīdzēt saistībā ar šo jautājumu?!

No uzņēmuma, kurš ir PVN maksātājs, iegādājamies (arī esam PVN maksātāji) zāģmateriālus (dēļus) ~1m3, kuri tālāk tiek pārstrādāti dažādos koka izstrādājumos (gatavās precēs) un pārdoti mazumtirdzniecībā.

Ministru kabineta noteikumos Nr.744 "Noteikumi par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti" un likumā "Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos" ir teikts, ka uzskaite ir jāveic "apaļajiem kokmateriāliem" un "kokiem - koki, par kuriem saņemts ciršanas apliecinājums". Uzņēmumā ir periodiskā inventarizācijas metode.
Vai šajā gadījumā "koki" tas attiecas arī uz dēļiem un ir jāveic šī uzskaite?

Paldies
Lainee
Lainee 13.08.2017 00:44
4 ziņojumi

Atbildes (2)

Uzskaite ir jāveic visam, ne tikai apaļkokiem.
585.noteikumi
19. Sistemātiskajos reģistros saimnieciskos darījumus apkopo pēc ekonomiskā satura vienveidīgās grupās. Sistemātiskie reģistri ir galvenā grāmata un analītiskās uzskaites reģistri. Galvenajā grāmatā saimnieciskos darījumus reģistrē naudas izteiksmē pa grāmatvedības kontiem. Analītiskās uzskaites reģistros saimnieciskos darījumus reģistrē pa analītiskās uzskaites kontiem naudas izteiksmē, bet attiecībā uz pamatlīdzekļu un krājumu uzskaites vienībām — arī natūrā.
Andaz
Andaz 14.08.2017 11:25
27892 ziņojumi
Uzskaite ir skaidrs , ka jāveic.
Vairāk bija jautājums, kas ir domāts ar terminu "koki" un kam ir jāveic tieši šis koku reģistrs , kas ir minēts Ministru kabineta noteikumos Nr.744 "Noteikumi par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti"?!
Lainee
Lainee 14.08.2017 11:47
4 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.