По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

IIn nākotnes murgs Uz tēmu sarakstu

IIn nākotnes murgs
9. Taksācijas gada ienākumu par šā panta pirmās daļas 1. punktā minētajiem attaisnotajiem izdevumiem nedrīkst samazināt, ja ir izpildīts viens no šādiem nosacījumiem:
1) maksātāja — individuālā uzņēmuma (arī zemnieka vai zvejnieka saimniecības) īpašnieka — par sevi kā par pašnodarbinātu personu veiktās valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas ir iekļautas individuālā uzņēmuma (arī zemnieka vai zvejnieka saimniecības) saimnieciskās darbības izdevumos;
2) to iemaksu objektu Latvijas Republikā ar nodokli neapliek.

Kas ir šis 10.panta9.daļas 2.punkts Kāds to iemaksu objekts?
Cleo
Cleo 23.08.2017 15:11
19234 ziņojumi

Atbildes (3)

Likuma 10.pantadevītā daļa

Agrāk saskaņā ar likumu “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” individuālais uzņēmums (zemnieka vai zvejnieka saimniecība), kas bija uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs, nebija tiesīgs saimnieciskās darbības izdevumos iekļaut valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kas veiktas par individuālā uzņēmuma (zemnieka vai zvejnieka saimniecības) īpašnieku kā par pašnodarbinātu personu. Saskaņā ar jauno Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumu individuālais uzņēmums (zemnieka vai zvejnieka saimniecība), kas ir uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs, saimnieciskās darbības izdevumos varēs iekļaut arī šādus izdevumus. Tas nepieciešams, jo individuālā uzņēmuma īpašniekam var nebūt citi ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamie taksācijas gada ienākumi, kurus tas var samazināt par attaisnotajiem izdevumiem - valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Tādējādi, lai novērstu, ka minētie izdevumi tiek ņemti vērā divreiz (gan ņemot vērā individuālā uzņēmuma saimnieciskās darbības izdevumos, gan nosakot iedzīvotāju ienākuma nodokļa apliekamo ienākumu), likumprojekts papildināts ar normu, kas neļauj iedzīvotāju ienākuma nodokļa apliekamo ienākumu samazināt par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuras jau ņemtas vērā individuālā uzņēmuma (zemnieka vai zvejnieka saimniecības) saimnieciskās darbības izdevumos.

Tāpat likumā veikts precizējums, lai būtu viennozīmīgi skaidrs, ka taksācijas gada ienākumu nedrīkst samazināt par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru iemaksu objektu Latvijā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliek (piemēram, maksātājs kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm gūst algota darba ienākumu, kas tiek aplikts ar iedzīvotāju ienākuma nodokli šajā citā Eiropas Savienības dalībvalstī, bet atbrīvots no nodokļa Latvijā. Attiecīgi arī valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas, kas veiktas no šiem ienākumiem, nav iekļaujamas maksātāja attaisnotajos izdevumos).
Tt7
Tt7 23.08.2017 15:37
37863 ziņojumi
Nu tas nav vienīgais..... vēl vajag par PL palasīt....

Un noteikti algas aprēķinu jauno,....
Andaz
Andaz 23.08.2017 15:45
27892 ziņojumi
Agrāk saskaņā ar likumu “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” individuālais uzņēmums (zemnieka vai zvejnieka saimniecība), kas bija uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs, nebija tiesīgs saimnieciskās darbības izdevumos iekļaut valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kas veiktas par individuālā uzņēmuma (zemnieka vai zvejnieka saimniecības) īpašnieku kā par pašnodarbinātu personu.
Tt7 23.08.2017 15:37
Vai ir tiešais aizliegums?Saskaņā ar kadu pantu? Ir tikai pienākums samaksāt. Vai pašlaik samaksātais VSAOI par pašnod/personu vēl reizināt ar 1.5 priekš UIN deklarācijas?
Sbe
Sbe 23.08.2017 18:04
1176 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.