По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti

Kases ieņēmumu orderis PPR apsmaksai! Uz tēmu sarakstu

Kases ieņēmumu orderis PPR apsmaksai!
Labdien,

Uzņēmums ir reģistrējies gan kā vairumtirgotājs, gan kā mazumtirgotājs. Vai ir atļauts pieņemt pēcapmaksu par izrakstītu pavadzīmi skaidrā naudā, par to noformējot kases ieņēmumu orderi?
Kaktuss2
Kaktuss2 13.09.2017 10:28
1 ziņojums

Atbildes (3)

likums Par nodokļiem un nodevām
30.pants Skaidras naudas lietošanas ierobežojumi
(14) Nodokļu maksātāji vairumtirdzniecībā veic tikai bezskaidras naudas norēķinus (to skaitā ar maksājumu kartēm).
(6) Šā panta piemērošanā par vairumtirdzniecību uzskatāma iepirkto preču pārdošana savā vārdā saimnieciskās darbības veicējam tālākpārdošanai, ražošanai vai savas darbības nodrošināšanai. Šā panta piemērošanā par mazumtirdzniecību uzskatāma preču pārdošana gala patēriņam vai izmantošanai.
Meek
Meek 13.09.2017 12:11
5648 ziņojumi
Likuma "Par nodokļiem un nodevām" (likums par NN) 30.panta1.4daļā noteikts, ka nodokļu maksātāji vairumtirdzniecībā veic tikai bezskaidras naudas norēķinus (t. sk. ar maksājumu kartēm).
Savukārt likuma par NN 30.panta1.5daļā paredzēts, ka šā panta 1.4daļā noteiktais ierobežojums nav attiecināms uz gadījumiem, kad vairumtirgotājs (preču pārdevējs) ir:
• rakstveidā paziņojis Valsts ieņēmumu dienestam, ka vairumtirdzniecībā veiks darījumus, par kuriem pircējs varēs norēķināties skaidrā naudā;
• nodrošinājis preču pircēju reģistru, kas ļauj identificēt konkrēto preču pircējus, kuri veikuši norēķinus skaidrā naudā, un skaidrā naudā veiktā darījuma summu.
Tādējādi likuma par NN 30.pantā paredzēti skaidras naudas lietošanas ierobežojumi, savukārt 30.panta6.daļā noteikts, ka šā panta piemērošanā par vairumtirdzniecību uzskatāma iepirkto preču pārdošana savā vārdā saimnieciskās darbības veicējam tālākpārdošanai, ražošanai vai savas darbības nodrošināšanai. Tādējādi likuma par NN 30.panta6.daļā noteiktais vairumtirdzniecības jēdziena skaidrojums ir piemērojams tikai skaidras naudas lietošanas ierobežojumu piemērošanai.
Japaina
Japaina 13.09.2017 12:55
10269 ziņojumi
Kā jau ir zināms visiem uzņēmējiem, reģistrēt darījumu skaidrā naudā ir iespējams, gan lietojot kases aparātu un iesniedzot pircējiem kases čeku, gan izmantojot VID reģistrētās kvītis.
Kases orderis nav paredzēts.
Linete
Linete 21.09.2017 14:29
2982 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.