По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Datorprogrammas, autortiesības un licencēšana

Horizon- ekonomiskās būtības Uz tēmu sarakstu

Horizon- ekonomiskās būtības
Sveiki.
Lūdzu pieteikties Horizonā lietotāju kurš praksē izmanto dimensiju ekonomiskā būtība- gribu padiskutēt nepubliskā vidē lai pārbaudītu vai pareizi sapratu iespēju izmantot šo dimensiju .
Guntagermane
Guntagermane 27.09.2017 17:58
1303 ziņojumi

Atbildes (2)

izmantoju:)
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 28.09.2017 09:43
2557 ziņojumi
Ekonomiskās būtības savulaik tika izveidotas, lai nodrošinātu budžeta iestādēm budžetu klasifikācijas kodu dalījumu pa ekonomiskajām kategorijām (apakšgrupām) atbilstoši MK noteikumiem Nr.1031, tomēr praksē šim mērķim šo dalījumu diemžēl reti kur izmanto.
Ekonomisko būtību var izmantot arī citiem mērķiem, nodrošinot esošajiem dimensiju kodiem iekšēju grupēšanu, lai pēc tam varētu veidot atskaites noteiktajā dimensijā, vadoties no piesaistīto ekonomisko būtību kodiem.
Piemēram, ja ir šādi strukturēta dimensija, kur A un B ir ekonomiskā būtība, kas piesaistīta pie noteiktā dimensijas koda, tad pēc šādi aprakstītas dimensijas var iegūt atskaites arī ekonomisko būtību griezumā, šajā gadījumā savelkot kopā visus dimensijas ierakstus ar A un B ekonomiskās būtības piesaisti:
1
11 + A
12 + B
13 + B
2
21 + A
22 + A
23 + B
Lai ekonomiskās būtības varētu piesaistīt dimensiju kodiem, sākotnēji konkrētajai dimensijai ir jāaktivizē šis dalījums Sistēma – Uzstādījumi – Uzskaites parametri – lpp.<Dimensijas> - Dimensijas. Pie attiecīgās kolonnas nepieciešams veikt atzīmi kolonnā <Ekonomiskā būtība> (vairāk informācijas sarakstā Pamatdati – Kontu plāns – Ekonomiskās būtības, izsaucot palīga aprakstu (F1)).
Sarmitespelmane
Sarmitespelmane 29.09.2017 15:42
1 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.