По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Vienas pavadzīmes iegrāmatošana kā vairākas pavadzīmes Uz tēmu sarakstu

Vienas pavadzīmes iegrāmatošana kā vairākas pavadzīmes
Ir uzņēmums, kas pērk un pārdod. Bieži gadās, ka uz vairākām pārdošanām ir viens iepirkums, bet uzskaite tiek organizēta ap pārdošanām, lai skaidri redzētu, kas cik daudz preču priekš katras pārdošanas iepirkts, kāda ir peļņa no katra darījuma utt. Šim nolūkam grāmatveži no piegādātāja saņem vienu lielu pavadzīmi, bet grāmatvedības reģistros tos ievada, piem., ka 5 mazas pavadzīmes - attiecinot katru mazo pavadzīmi uz katru pārdošanas darījumu. Vai tā drīkst darīt un vai tas ir normāli? Iepirkumi ir jāuzrāda PVN 1-I pielikumā un ja šo pielikumu sagatavotu automātiski, tad šāda dalīšana nedrīkstētu būt, jo katrs dokuments ir jāsalīdzina ar atskaites slieksni 1430 EUR (no jaunā gada 150 EUR), bet šajā gadījuma tā nav problēma, jo PVN atskaites tiek gatavotas ārpuspogrammiski - Exceļos. Pat nezinu, ko darīt...
Andrisz
Andrisz 23.11.2017 10:05
58 ziņojumi

Atbildes (5)

kā teik veikta attiecināšana?
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 23.11.2017 10:32
2557 ziņojumi
Jums jāsakārto grāmatvedības uzskaite. Ievadot vienu lielu pavadzīmi ar vairākām saņemtās preču grupām, vai pa struktūrvienībām vai vēl kaut kādā citā dimensijā.
Piemēram:
Saņemta prece
D 7.kontagrupa K 5310
D PVN K 5310

Bet tajā vietā, kur Debets 7.grupa vajadzētu pielikt dimensiju, piemēram
1. prece priekš vienas pārdošanas
2. prece priekš otras pārdošanas
utt.
tad nevajadzēs dalīt pašu pavadzīmi
Kirzaka07
Kirzaka07 23.11.2017 10:47
167 ziņojumi
Man radās jautājums - vai tad pārdošanas darījumos informācija netiek ņemta no "kopējā katla". Es domāju pārdeva preces, un uzreiz var redzēt cik no šo preču pārdošanas nopelnīja.

Tad variants ir izveidot un darboties ar dažādām noliktavām, tad varētu veidot iekšējā pavadzīmes, un attiecināt uz katru noliktavu (pārdošanas darījums)
Aivareno
Aivareno 23.11.2017 16:54
6641 ziņojums
Vai vēl vienkāršāk- strādāt ar normālu programmu, reģistrēt noliktavas uzskaitē normāli visus pirkumus un pārdošanas pavadzīmi sagatavot kā izsniegts no noliktavas, redzēsiet visu ko sirds kāro.
Ja normāli strādāsiet katrā pavadzīmē redzēsiet par kādu summu izsniegta prece iegādes cenā un cik ieņēmumi. Bet atskaišu sadaļā - vēl daudz ko citu.
Protams ja grib to visu redzēt galvenajā grāmatā tad caur analītiku (dimensijām) . piemēram nozākātajā Horizonā ( un droši vien arī lielākajā daļā citu programmu ) atbildes uz šiem jautājumiem var iegūt noliktavas blokā. Protams ir jāizmanto noliktavas uzskaite ja grib šāda veida informāciju.
peļņa gan pa pircējiem gan pa .................... Viss Jūsu rokās.
Tas vispār ir kaut kāds neizprotams gājiens jautājumā aprakstīts. Vai nu Jums nav grāmatvedis vai nav grāmatvedības programma .( vienā gadījumā nemāk strādāt bet otrā gadījumā nav ar ko strādāt. )
Guntagermane
Guntagermane 23.11.2017 18:52
1303 ziņojumi
Šim nolūkam grāmatveži no piegādātāja saņem vienu lielu pavadzīmi, bet grāmatvedības reģistros tos ievada, piem., ka 5 mazas pavadzīmes - attiecinot katru mazo pavadzīmi uz katru pārdošanas darījumu. Vai tā drīkst darīt un vai tas ir normāli? Iepirkumi ir jāuzrāda PVN 1-I pielikumā un ja šo pielikumu sagatavotu automātiski, tad šāda dalīšana nedrīkstētu būt, jo katrs dokuments ir jāsalīdzina ar atskaites slieksni 1430 EUR (no jaunā gada 150 EUR), bet šajā gadījuma tā nav problēma, jo PVN atskaites tiek gatavotas ārpuspogrammiski - Exceļos. Pat nezinu, ko darīt...
Andrisz 23.11.2017 10:05
Pameklēt grāmatvedi kas kaut ko sajēdz no grāmatvedības
Guntagermane
Guntagermane 23.11.2017 18:54
1303 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.