По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti

Īpaša uzskaite (varbūt arī datorprogramma) pērk-un-pārdod uzņēmumiem Uz tēmu sarakstu

Īpaša uzskaite (varbūt arī datorprogramma) pērk-un-pārdod uzņēmumiem
Tagad ir populāri internetveikali - tiek netaisa nekādus krājumus, vienkārši sāņem no pircēja pasūtījumus, sakomplektē pasūtījumus piegādātājiem un saņem preci, kuru uzreiz atdod pircējiem. Divi jautājumi.

1) Vai ir normāli, ka šādā gadījumā nekādu krājumu un pašizmaksas uzskaiti neveic, vai tas ir atļauts? Vienkārši grāmato ieņēmumus, izdevumus un PVN. Nekādu krājumu arī nav, ja prece uzņēmumā ir, tad tā visu laiku ir ceļā. Nekādas inventarizācijas arī nav jātaisa.

2) Šajā gadījumā ļoti svarīga ir sasaista starp iepirkuma un pārdošanas pavadzīmēm, lai būtu pārliecība, ka viss pircēju pasūtītais tiek arī patiešām iepirkts. Sanāk, ka starp pārdošanas un iepirkuma pavadzīmju rindām visu laiku ir jāglabā kaut kādas saites. Vai datorprogrammas šādas lietas uztur un vai grāmatveži tām seko līdzi?
Andrisz
Andrisz 28.11.2017 17:49
58 ziņojumi

Atbildes (1)

ja prece uzņēmumā ir, tad tā visu laiku ir ceļā
Andrisz 28.11.2017 17:49
Vai nu prece IR vai preces NAV. Ceļā - arī nozīmē tieši to pašu - vai nu pieder uzņēmumam vai jau pircējam, atkarībā no līguma.
Sanāk, ka starp pārdošanas un iepirkuma pavadzīmju rindām visu laiku ir jāglabā kaut kādas saites. Vai datorprogrammas šādas lietas uztur un vai grāmatveži tām seko līdzi?
Andrisz 28.11.2017 17:49
Jautājiet savas programmas izstrādātājam!
Normālai programmai viss ir pārbaudāms. Ko dara grāmatveži - nav ne jausmas. Tas nav grāmatveža pienākums - izsekot preces, bet gan pārdevēja. Grāmatvedis neko nepārdod, bet gan grāmato darījumus.

Sāk jau apnikt tie Jūsu primitīvie jautājumi.
Andaz
Andaz 29.11.2017 16:22
27892 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.