По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

товар и реверс Uz tēmu sarakstu

товар и реверс
Добрый день. Фирма занимается установкой пожарной и охранной сигнализации
Получили товар -- в накладной указано пажарные датчики- 0 ПВН- охранные датчики - 21%
Может кто то может подсказать
-1. В декларации как надо будет указывать такую накладную- где два налога и сумма больше чем 150 евро или несколько накладных будет за месяц - где сумма будет больше чем 150 евро-- Накладную надо будет делить и показывать с 0 % и с 21%
-2.Если товар ( закупка с 0% ПВН) мы устанавливаем- то мы должны начислять ПВН на всю сумму ( включая работу) или на данный товар мы ПВН не начисляем - раз при закупке он был без налога
Можно совсем запутаться
Npi
Npi 15.01.2018 14:42
435 ziņojumi

Atbildes (2)

1.Es dalīšu pavadzīmi divās daļās- kas ir reversā kārtībā un atsevišķi, kas ir vispārējā, jo ir jāaprēķina PVn pašiem par reverso daļu un jāiegrāmato gan kā aprēķināts PVN, gan kā priekšnodoklis (rezultāts PVN pa nullēm).

2. Preci, ko iepirkāt ar reverso kārtību tālāk uzstādot arī pārdodam reversā kārtībā, norādot rēķinā atsauci "nodokļa apgrieztā maksāšana"., pakalpojuma vērtība - vispārējā PVn režīma kārtībā.
Cleo
Cleo 16.01.2018 14:59
19234 ziņojumi
Ответ СГД.
Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Nodokļu pārvalde ir izskatījusi SIA “......”, reģistrācijas Nr, Elektroniskās deklarēšanas sistēmā iesniegto 2018.gada29.janvāra vēstuli un sniedz šādu viedokli.
Telefoniski tika precizēts uzdotais jautājums un saņemts paskaidrojums, ka SIA “......” sniedz pakalpojumus, kuru sastāvā ir iekļauta uzstādīto signalizācijas iekārtu un ugunsgrēka detektoru vērtība.
Būvniecības pakalpojumi Pievienotās vērtības nodokļa likuma 142.pantā izpratnē ir jebkura būvdarbu veikšana, kā arī būvniecības pakalpojumu līgumā ietvertā visu veidu projektēšana.
Savukārt saskaņā ar būvniecības nozari regulējošajiem normatīvajiem aktiem būvdarbi ir būvniecības procesa sastāvdaļa, darbi, kurus veic būvlaukumā vai būvē, lai radītu būvi, novietotu iepriekš izgatavotu būvi vai tās daļu, pārbūvētu, atjaunotu, restaurētu, iekonservētu, nojauktu būvi vai ierīkotu inženiertīklu.
Savukārt darbi, kas veikti ēkas vai būves (vai tās daļas) uzturēšanai, uzkopšanai vai iekārtu nomaiņai ēkā vai būvē (vai tās daļā), neietekmējot ēkas vai būves iekšējās un ārējās sienas, nav uzskatāmi par būvniecības pakalpojumiem, kam ir piemērojama apgrieztā PVN maksāšanas kārtība.
Pakalpojuma vērtībā ietilpst visas izmaksas, kā arī visi saskaņā ar normatīvajiem aktiem par šā pakalpojuma sniegšanu maksājamie nodokļi, nodevas un citi obligātie maksājumi, izņemot pievienotās vērtības nodokli.
Tādējādi ugunsdrošības un signalizācijas sistēmu uzstādīšanai ir piemērojams pievienotās vērtības nodoklis Pievienotās vērtības nodokļa likuma noteiktajā vispārīgajā kārtībā.
Solnisko
Solnisko 02.02.2018 16:04
192 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.