По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

Minimālā alga un VID Uz tēmu sarakstu

Minimālā alga un VID
Labdien.

Vai ir bijis kādam no Jums gadījums, ka VID pārbaudījis faktu, kad apgrozījums mēnesī ir bijis lielāks kā minimālā alga x 5 un nav bijis neviens cilvēks ar minimālo algu? Un kā būtu - es tagad ieraugu, ka piem.pagājušajā gadā vienā mēnesī piem jūnijā vajadzēja būt vienam cilvēkam ar minimālo algu, teiksim valdes loceklism, bet nebija. Ko es tagad daru? Kā es varu labot šo faktu? Algas atskaiti tik daudz uz atpakaļu labotu nepieņems. Vai tagad būtu jāiesniedz algas atskate piem. par šī gada aprīli ar šo neuzskaitīto algu? Un kā ja VID konstatētu, ka alga nav uzskaitīta par 4 mēnešiem 2017.gadā? Arī liktu visu salikt vienā mēnesī tagad? Kaut kā dīvaini . Vai nemaz nē.
Ilma
Ilma 03.05.2018 10:34
30495 ziņojumi

Atbildes (6)

Es neesmu dzirdējusi par šādām pārbaudēm, kaut arī tās būtu ļoti viegli "automatizējamas" - t.i. nav grūti no visas VID rīcībā esošās informācijas "izķert" šādus gadījumus. Ja uzņēmums ir PVN maksātājs un taksācijas periods ir mēnesis, vai arī ir kāds liels darījums (t.i. no PVN 1-III atšifrējumiem ir skaidrs, ka tieši jūnijā bija jāmaksā "valdes locekļu nodoklis"), tad nevar izslēgt, ka kādā brīdī VID to pamanīs.
Man praksē ir bijis līdzīgi - ir klienti, kam PVN jadeklarē reizi ceturksnī. Tad nu parastajos mēnešos es reizēm paslinkoju un gadās, ka gatavojot ceturkšņa atskaiti redzu - realizācija viena konkrētā mēnesī pārsniedza limitu. Tā kā 2017.gadā PVN deklarācijas pielikums sniedza daudz mazāk informācijas, tad es izvērtēju, vai lietderīgāk minimālo algu rēķināt pēdējā ceturkšņa mēnesī vai tomēr labot iepriekš iesniegtās atskaites.
Es gan tagad cenšos vismaz reizi ceturksnī izvērtēt to, vai realizācija nav pārsniegusi limitu.
Kā to labot? Es pati laikam vairs neaiztiktu 2017.gadu No otras puses - nevar izslēgt, ka kāda brīdī VID neizlems fokusēties tieši uz šo.
Ilzex
Ilzex 03.05.2018 11:01
2666 ziņojumi
Paldies, Ilzex, par Jūsu kā vienmēr sapratīgo atbildi
Problēma jau šinī labošana ir tā, ka EDS pieņem labojumus algām tikai tekošo mēnesi un vienu mēnesi uz atpakaļu. Senāk uz atpakaļu labojumus soc.nepieņem, jo viss sasaucas ar VSAA..
Tieši tāpēc interesanti kā VID liktu labot, ja atklātu senākus soc.pārkāpumus.
Ilma
Ilma 03.05.2018 11:34
30495 ziņojumi
Ups, laikam šinī gadījuma varēs precizēt: Tad viss skaidrs - nav problemu ar precizēšanu

(2) Ja darba devējs nav precizējis darba ņēmēja darba ienākumus un obligātās iemaksas par iepriekšējo mēnesi pirms pārskata mēneša, darba devējam ir tiesības tās precizēt triju gadu laikā. Precizēšanas rezultātā darba ņēmēja darba ienākumi un obligātās iemaksas nedrīkst samazināties. Darba ņēmēja darba ienākumu un obligāto iemaksu precizēšana nemaina jau piešķirto sociālās apdrošināšanas pakalpojumu apmēru, izņemot valsts vecuma pensijas apmēru (tai skaitā priekšlaicīgi piešķirtās valsts vecuma pensijas apmēru).
Ilma
Ilma 03.05.2018 11:41
30495 ziņojumi
Nu taču visas deklarācijas drīkst precizēt trīs gadu laikā!
Jūsu gadījumā jo vairāk, jo ir palielinājums!
Mu-maija
Mu-maija 03.05.2018 15:47
15814 ziņojumi
Ja tā es sapratu.
Ilma
Ilma 03.05.2018 15:51
30495 ziņojumi
У меня так valdes loceklisu в годовой декларации vid прислал доплатить iin 15.70 eur. Как то посчитали
Michel
Michel 05.05.2018 13:22
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.