По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

Vai var par brāķa darbu ieturēt no darba algas. Uz tēmu sarakstu

Vai var par brāķa darbu ieturēt no darba algas.
Situācija sekojoša.
Strādnieks veica remontdarbus objektā.Izdaījis visu galīgi nepareizi , nekvalitatīvi( nav pamatojuma kapēc, jo līdz šim viss bija labi).
Viss izdarīatis jājauc vaļā, jātaisa no jauna- tātad visi materiāli jauni+ darba alga citam strādniekam. Zaudējumi palieli.
Vai var zaudējumus( kaut daļu )ieturēt no strādnieka darba algas? cik daudz? Kas vēl bez akta nepieciešams.
Paldies par atbildēm
Mnbv
Mnbv 03.05.2018 13:42
408 ziņojumi

Atbildes (8)

Visas atbildes Darba likumā.
Ilma
Ilma 03.05.2018 13:44
30495 ziņojumi
Vai ir arī pieradījumi ( dokumenti ) ka Izdaījis visu galīgi nepareizi , nekvalitatīvi?
Loral
Loral 03.05.2018 17:37
1163 ziņojumi
Vai ir arī pieradījumi ( dokumenti ) ka Izdaījis visu galīgi nepareizi , nekvalitatīvi?
Taisnība, jo tas viss nav tik vienkārši, kā varētu domāt.
Aivareno
Aivareno 04.05.2018 08:06
6641 ziņojums
Ja viņš (tas strādnieks) ir tikko kā sācis strādāt - strādā mazāk par 3 mēnešiem, ja Darba līgumā ir iekļauts punkts par pārbaudes laiku (3 mēneši), es šādā gadījumā no viņa nekavējoties atbrīvotos. Atbrīvojot no darba kā neizturējušu pārbaudes laiku, nekas daudz nav jāpaskaidro, tikai rakstveidā jābrīdina 3 dienas iepriekš. Zaudējumus norakstītu zaudējumos, visu salabotu un aizmirstu kā ļaunu murgu.

Šādos gadījumos patiesībā visbiežāk vainīgs ir darba devējs, jo pieņem darbā absolūti nekvalificētus darbiniekus, pilnībā neatbilstošus veicamajam darbam. Sevišķi tas novērojams celtniecībā. Atnāk jebkurš un pasaka, ka viņš prot visu, kaut gan patiesībā nav turējis rokās ne āmuru, ne arī naglas. Par visu pārējo nerunājot. Jo šādi "meistari" zina - viņi tiks pieņemti darbā. Un samaksu viņi prasa - oi, oi, kādu! Neesi bēdīgs.

Par ieturēšanu no darba algas. Mēģināt jau varat, ja spēsiet ar dokumentiem pamatot šādu ieturējumu. Darba likums to neaizliedz. Taču, ja viņš būs pietiekami liels nekauņa, pat darba inspekcija Jūsu lēmumu var apstrīdēt un likt atmaksāt ieturēto. Piedodiet, bet es ļoti šaubos, ka Jūs spēsiet pietiekami profesionāli aizstāvēties.

Cerams, ka šis manis rakstītais raisīs vielu pārdomām.
Aivars007
Aivars007 04.05.2018 10:28
26981 ziņojums
Обращались в такой ситуации в суд (Была недостача в кассе), через 5 лет получили решение суда : Работник должен вернуть фирме деньги. Долго и мучительно по капельке деньги стали капать на счет фирмы. ( Кассу ликвидировали сразу, все денежные операции пошли через банк.)
Starina
Starina 06.05.2018 14:27
6425 ziņojumi
Paldies par atbildēm.
Cilvēks strādā vairāk kā gadu pie mums un ir pieredzējis. Līdz šim viss bija ideāli, nekādu problēmu.
Pierādit arī var, ka nav pareizi izdarits.
Domāsim.
Mnbv
Mnbv 07.05.2018 11:41
408 ziņojumi
Для того, чтобы удержать за брак, одного акта недостаточно.Наверняка у работника есть руководство, которое должно было контролировать или хотя бы выдать техническое задание хоть в каком -то виде
Не знаю, что за ремонтные работы-если стройка, то должна быть смета и описание, если ремонт машины-акт дефектации и задание и т.д. если работник нормальный и просто человек ошибся- а ВСЕ ошибаются, то договоритесь о сумме удержания и пусть он напишет заявление- прошу удержать из моей ЗП в счет погашения расходов по такому-то заказу/объекту такую-то сумму. Никакой суд не придерется и бумаг гораздо меньше клепать придется Одна бухпроводка и ВСЕ
Krast
Krast 07.05.2018 11:51
1902 ziņojumi
79.pants. Ieturējumi, lai atlīdzinātu darba devējam radušos zaudējumus

(1) Darba devējam ir tiesības ieturēt no darbiniekam izmaksājamās darba samaksas to zaudējumu atlīdzību, kas viņam radušies darbinieka prettiesiskas, vainojamas rīcības dēļ. Šāda ieturējuma izdarīšanai nepieciešama darbinieka rakstveida piekrišana.

(2) Ja darbinieks apstrīd darba devējam radušos zaudējumu atlīdzības prasījuma pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas.
D24
D24 18.05.2018 16:59
35 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.