По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Uzņēmuma vērtības aprēķins Uz tēmu sarakstu

Uzņēmuma vērtības aprēķins
Labdien,
Aplūkojot kompānijas vērtības aprēķinu man nevarēju rast atbildi uz jautājumu kāpēc aprēķinot kompānijas vērtību un uzskaitot kompānijas aktīvus, netiek ņemti vērā nemateriālie aktīvi (tieši programmatūra) kā arī ofisa “atribūtika” (galdi, datori…)?
Kompānijas vērtība tika aprēķināta ņemot par pamatu Diskontēto naudas plūsmu. Aprēķina veids ir - Ieņēmumu diskontēšanas metode.
Pie gala aprēķina kur ir DCF tiek atņemtas saistības un pieskaitīti aktīvi bet no tiem (aktīviem) tikai naudas un tmldz. Īsāk sakot Fixed assets netiek ņemts vērā bet Current Assets tiek ņemts vērā!
Tas kā es skaidrotu, programmatūrai un ofisa atribūtikai tiek rēķināta amortizācija un kādā brīdī vērtība tāpat būtu 0, kas nozīmē ka šos aktīvus nevarētu skaitīt kā uzņēmuma vērtību palielinošu.
Bet nav pārliecības, ka doma ir pareiza….
Tāpēc lūdzu palīdzību ar padomu…!
Paldies!
Pooky
Pooky 18.07.2018 16:23
1 ziņojums

Atbildes (1)

Ir novērtēšanas metodes, kuras lielāka nozīme ir arī pamatlīdzekļiem, bet attiecībā uz ieņēmumu diskontēšanas metodi tiešām pamatlīdzekļus ignorē.
Ja vērtētu, piemēram, celulozes fabriku vai kādu citu uzņēmumu ar ļoti vērtīgām iekārtām, tad šī metode acīmredzami nebūtu pati labākā.
Attiecībā uz ieņēmumu metodi skatās, cik lielus ieņēmumus uzņēmums var ģenerēt (un tad nav nozīmes, vai tam ir 10 vai 100 ofisa galdi). Current assets ņem vērā, jo to aprites cikls ir ātrs, tos var ātri realizēt pārvēršot naudā un tādējādi dzēst saistības. Toties pamatlīdzekļus šādi neizmantos (ja izmantos, tad tas jau būs bankrots un uzņēmuma vērtība visdrīzāk negatīva)
Ilzex
Ilzex 18.07.2018 18:34
2666 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.