По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN maksātājs Uz tēmu sarakstu

PVN maksātājs
Labdien.

Ir sekojošs scenārijs - izstrādāju dažādus digitālos risinājumus (mājas lapas, sistēmas, aplikācijas, dizainus u.tml.) un grasos tos pārdod globāli (LV, ES un ārpus ES zonas). Protams šeit man uzreiz ir jāmaksā PVN (VAT) un lai maksātu PVN, man ir jābūt komercreģistrā. Tik tālu man viss ir skaidrs.

Aptuvenie ienākumi par šādu darbību mēnesī var būt no 0 līdz 2000+ eur. Tuvākos 12 mēnešus plānoju šādi darboties viens (nealgot papildus darbiniekus).

Lasot LR Uzņēmumu Reģistra un VID mājas lapās, kā arī citās vietnēs, īsti nekļūst skaidrs, kāds komercdarbības tips man tad īsti ir visatbilstošākais un izdevīgākais, tādēļ griežos šeit ar tādu pašu jautājumu - kāds komercdarbības tips man tad īsti ir visatbilstošākais un izdevīgākais?

Paldies jau iepriekš!
Poseidons
Poseidons 23.09.2018 16:16
3 ziņojumi

Atbildes (5)

Protams šeit man uzreiz ir jāmaksā PVN (VAT) un lai maksātu PVN, man ir jābūt komercreģistrā.
Poseidons 23.09.2018 16:16
Absolūti viens no otra neseko.
Ant_lv
Ant_lv 23.09.2018 18:12
3404 ziņojumi
Protams šeit man uzreiz ir jāmaksā PVN (VAT) un lai maksātu PVN, man ir jābūt komercreģistrā.
Absolūti viens no otra neseko.
Nesapratu. Vai tad veicot šāda tipa darījumus ar PVN (VAT) ārpus ES man nav jābūt komercreģistrā? Es tiešām šajā visā esmu pilnīgi "zaļš" un būšu pateicīgs par jeb kāda veida informāciju šajā spektrā.

Lai vai kā - jautājums vēl joprojām ir neatbildēts - kāds komercdarbības tips man tad īsti ir visatbilstošākais un izdevīgākais? Kuru lai izvēlos vismaz pirmajiem 12 mēnešiem?
Poseidons
Poseidons 24.09.2018 01:51
3 ziņojumi
Jā, par PVN maksātāju var reģistrēties, neesot komercreģistrā.
Bet par uzņēmējdarbības formu man liekas visizdevīgāk ir būt SDV, ja ir gatavība atbildēt par savu darbību ar savu mantu.
Ant_lv
Ant_lv 24.09.2018 10:46
3404 ziņojumi
"Zaļais" - aizejiet pie nodokļu konsultanta uz normālu konsultāciju.
Otrs - noalgojiet grāmatvedi!
Andaz
Andaz 28.09.2018 14:04
27892 ziņojumi
"Zaļais" - aizejiet pie nodokļu konsultanta uz normālu konsultāciju!
Kāda jēga ir Jūsu atbildei?
Lai vai kā, visdetalizētāko atbildi saņēmu no "Some":

"Ja darījumu partneriem (klientiem) nebūs pretenzijas (ja viņiem nebūs jāietur kādi papildus maksājumi), tad sākumā varat VIDā piereģistrēt saimniecisko darbību. Vēlāk varat piereģistrēt SIA (visizplatītākā un parasti arī piemērota darbības forma; varat arī sākumā izvēlēties SIA, ja paredzēts, ka darbība būs ilgstoša).
Sākumā var apsvērt domu par mikrouzņēmumu nodokļa režīma izvēli (bet tādā gadījumā var būt situācija, kad būtu jāpieņem darbā kādi papildus darbinieki).
Par PVN. Ja "pārdosiet" autortiesības (saņemsiet atlīdzību kā autors), tad šādi darījumi ar PVN nav apliekami un nebūtu pienākums reģistrēties par PVN maksātāju.
Ja pārdosiet kā pakalpojumus citā ES dalībvalstī reģistrētai personai, kurai ir PVN numurs, tad Jums pirms pakalpojuma sniegšanas jāreģistrējas par PVN maksātāju. Jāņem vērā, ka LV pārdotie pakalpojumi būs apliekami ar PVN 21%."

Milzīgs paldies! Pierakstos uz konsultāciju pie "Some"
Poseidons
Poseidons 04.10.2018 11:56
3 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.