По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Konsultācija migrējot no pašnodarbinātais uz SIA Uz tēmu sarakstu

Konsultācija migrējot no pašnodarbinātais uz SIA
Sveiki!

Meklēju privātu konsultantu/grāmatvedi (par samaksu, protams), kas varētu dot padomu migrēšanā no pašnodarbinātā statusa uz SIA. Vēlamais komunikācijas veids: tālrunis, e-pasts.

Reāli nepatīk papildus 5% no šī gada. Galvenā ideja ir dibināt SIA, maksāt sev minimālo algu un pārējo ņemt dividendēs. 100% nav pārliecības, vai tā izdosies ieekonomēt. Ir kādi vēl varianti? Un ir vēl dažādādi jautājumi, piemēram, ir uzkrāta preču noliktava. Kā labāk to pārnes uz SIA? Vai vari paralēli darboties kā pašn. un tirgot preci savai SIA katram darījumam vai uzreiz jāpārnes?

Interesē kāds, kas ar līdzīgām situācijām ir saskāries praktiski. Lūdzu sūtiet ziņojumus.

Paldies!
Marrtins
Marrtins 29.09.2018 18:40
2 ziņojumi

Atbildes (1)

SIA var ietaupīt, jo minimālo jāmaksā mēnešos, kad apgrozījums ir 5 x minimālā. Un tāpat pazaudēt, jo rēķina no apgrozījuma nevis no ienākuma. SIA ir daudz vairāk izdevumu: pārskaitījumu izmaksas, grāmatvedības izmaksas + bilance, lietvedība.
Pašnodarbinātais plusi: iedzīvot. nod. līdz 20000 - 20%, no 20001 līdz 55000 - 23% , bet UIN 25% no pirmā eiro (lai nemulsina likumā rakstītais 20) no pirmā eiro.
Domāju ka tālak pats izrēķināsiet vai tie 5% ir būtiski vai nē, jo tie ir Jūsu soc.maksājumi, bet UIN ir UIN.
Pafilozofēju par uzdoto tēmu publiski

Mājas lapā http://gramatvediba.1w.lv/ir Saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu žurnāls ar aprēķiniem: VSAOI iemaksas, diferencētais neapliekamais minimums, izdevuma ierobežojuma aprēķins, IIN prognozētais aprēķins par mēnesi un gadu no saimnieciskās darbības.
Sann
Sann 30.09.2018 14:01
369 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.