Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atvalin.kompensacija par nepilnu "slodzi" Uz tēmu sarakstu
Atvalin.kompensacija par nepilnu "slodzi"
Interese Jusu viedoklis.
Darbinieks uznemuma strada no 01.02.2006-31.01.2008. 2007.gadadarbinieka darba alga 60 Ls menesi un katru menesi strada pusi no pilna darba laika. Darbiniekam jaizmaksa atvalinajuma kompensacija 40 dienas.
Vai man aprekins ir pareizs?
Iepriekšejos 6 men. nostradatas 63 dienas par ko sanemti 360 Ls. Dalot sanāk 5,71 Ls par dienu * 40 dienas = 228,40 Ls.
Mani samulsina tas, ka darbinieks kurs strada nepilnu darba laiku sanem tik lielu atvalinajuma kompensaciju, jo tad ja es nostradatu pus gadu pa 5 dienam menesi ar 100 Ls darba algu, tad es sanemtu 200 Ls par 10 atvalinajuma dienam? 2 reizes lielaku neka ikmenesa alga??? Vai es nepareizi saprotu darba likumdosanu??? HELP!
Atbildes (16)
С чего вы взяли, что надо оплачивать 40 дней?
Забудьте цифру 20 оплачиваемых дней отпуска за каждый год и все производные от нее.
Нет такой буквы в законе и никогда не было.
Почитайте внимательно ЗОТ и разберитесь как оплачиваются отпуска.
Jūs visu saprotiet pareizi.
Tikai likumdevējs likuma rakstīšanas laikā "domā", ka visi strādā tikai un vienīgi normālo darba laiku un nekad citādi.
Ja Jūs iegūto summu (kas aprēķināta saskaņā ar patreiz esošo likuma redakciju) precizēsiet ar noslogojuma koeficientu, tad arī būs normāla atvaļinājuma summa.
Šo koeficientu nosaka, dalot faktiski nostrādāto darba laiku (pēdējos 6 mēnešos) ar normālo darba laiku šajos 6 mēnešos, par kuriem veikts aprēķins.
Tad viss būs oki-doki.
Vispār par 2008.gadajanvāri vairs nedrīkstēja maksāt "par pusi no normālā darba laika" tikai Ls 60.
Citeju Darba likumu: 149.pants Ikgadējais apmaksātais atvaļinājums
(1) Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas. Personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piešķir vienu mēnesi ilgu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.
Tas nozīme ko? Ka jāmaksā 28 dienas? Es vairs neko nesaprotu
Ja darbinieks dodas pro no uznemuma tad 2008.gada31.janvari rekina videjo izpelnu par ieprieksejiem 6 men. un tas ir par 60 Ls. Zinu, ka puse no janvara ir 80 Ls
Paldies Mu-maija, mēģināšu aprēķināt.
Jārēķina tā, kā raksta Mu-maija.
Par mūsu likumdevēju patiešām neko labu pateikt nav iespējams - viņi it kā uz Mēness dzīvotu.
Tātad man sanāk - par iepriekšējiem 6 mēn. 63 nostradatas dienas / 127 darba diena = 0,5 dienas (koefic.). Tātad ja es āprēķināju ka jāmaksā būtu 228,40 Ls * 0,5 = 114,20 Ls kompensācijā izmaksājamā summa???
Вот это уже похоже на реальность. Приблизительная зарплата за 2 месяца, раз компенсация полагается за 2 года.
Tiesi ta Irena22, piekritu jums, savadak sakuma ka sarekinaju, ta sakeru galvu
Es ļoti ceru, ka pēc "piecām minūtem" šis algoritms tiks ierakstīts DL 75.pantā
Tomēr koeficientu vēlams rēķināt ar lielāku pracizitāti.
Tas nozīme ko? Ka jāmaksā 28 dienas?
................
Lieta ir tāda, ka vieni uzskata, ka vispirms jānosaka kalendārā 28 kalendāra dienas un pēc tam jāmeklē starp tām darba dienas (apmaksājamas dienas).
Citi uzreiz meklē apmaksājamās dienas. Proti, izejot no tā, ka pie normālā darba laika četrās nedeļās ir 20 darba dienas, iznāk, ka par katru mēnesi (kamēr pastāv darba attiecības) ir jāapmaksā 1,67 dienas. Ja darbinieks strādatu 6 darba dienas nedēļā, tad iznāk 2 apmaksātas dienas par katru mēnesi.
Pati izgudrojiet, kas Jums "sirdij tuvāk". Rezultāts īpaši neatšķiras, bet pirmā pieeja ir darbietilpīgāka.
Tomēr ir arī gadījumi, kad divas apmaksājamas dienas "var pazust"
2.4. Pirms veidot jaunu tēmu, ieteicams ar meklēšanas palīdzību pārbaudīt, vai tā nav apspriesta jau iepriekš. Vispār tādas jaunas tēmas izveidošana, kura atkārto jau esošo, nav aizliegta, tomēr tās autoram nevajadzētu būt pārsteigtam, ja viņam palūgs atbildes saņemšanai izmantot meklēšanu.
desmitiem tēmu! atliek sameklēt un lasīt!
Май. Вот как раз эти 20 дней или 1,67 за месяц и сбивают с толку. Народ же не читает ничего кроме ВГК, да и там явно через строчку. Потом удивляются.
Потому и предлагаю делать как написано в ЗОТ: сначала отсчитать календарные дни отпуска, потом искать там рабочие дни. Полезно, если отпуск предоставляется по частям, внутри попался праздник, больничный или еще какой-то непредвиденный случай.
Потом уже, если усвоен основной принцип расчета, можно заниматься арифметикой - выводит коэффициенты для каждого КОНКРЕТНОГО случая, приводить расчет к условным рабочим дням (то, что ты называешь "коэффициентом участия") и пр.
То other Май:
то, что народ читает "через строчку" - это уже проблемы "народа", потому как насильно мил не будешь.
Другая истина: халява бессмертна (под любым соусом, под любым предлогом).
Не хочется или не можется придти один раз на семинар и хоть часть вопросов закрыть... (не смею настаивать)
Следующая истина: всегда виноват тот, кто непонятно объяснил (типа не той ложечкой скармливал информацию), чем я сам, потому что мне западло второй раз самому прочитать... Это ж надо "закон послали посмотреть" и т.п.
Почему не склонна считать календарные дни после даты увольнения?
Потому, что отпуск (или компенсация за него) УЖЕ заработан за тот период, когда имели место труд.отношения, и тот период, который после даты увольнения УЖЕ не имеет никакого отношения к уволенному работнику.
Т.е. из того периода и считать надо месяцы и дни.
Еще и потому, что праздничные все равно оплачивать никто не будет, а вот продление на них может передвинуть период на выходные дни, которые как правило - не оплачиваются.
В результате получается, что количество оплачиваемых дней будет зависеть от даты увольнения. Например, надо начислить компенсацию за 5 календарных дней.
Уволился средой - оплаченных дней - 3 (четверг, пятница, понедельник),
вторником - 3
понедельником - 4,
а если додумался написать заявление воскресеньем,
то оплаченных дней - 5.
С какой стати человек должен терять 2 оплач.дня?
Вот такая моя ИМХУХУ.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture