По-русски
Piemēram: PVN deklarācija
Latvijas Zaļais Punkts

Uzņēmums būvdarbu veikšanai importē elektriskos instrumentus. Kā jāsagatavo iesniegums reģistrācijai un kam tas jāadresē? Kāda ir uzskaites kārtība un utilizācijas tarifi? Pie ierakstiem

Uzņēmumam reģistrējoties kā elektrisko un elektronisko iekārtu ražotājam jāaizpilda reģistrācijas anketa, kura atrodama MK noteikumu Nr. 1002 „Elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistrācijas kārtība” (27.12.2005.) pielikumā. Šis iesniegums jāadresē Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijai (LEtERA). Ja uzņēmums savu darbību elektrotehnikas importa vai ražošanas jomā ir uzsācis pirms minēto noteikumu stāšanās spēkā, tam bija jāreģistrējas 3 mēnešu laikā pēc šo noteikumu pieņemšanas, tas ir, līdz šā gada 7. aprīlim. Ja darbība tiek uzsākta pēc 2005. gada 7. janvāra, kad minētie noteikumi stājās spēkā, reģistrācija jāveic mēneša laikā pēc darbības uzsākšanas.

Pēc reģistrācijas, uzņēmumam LEtERAi četras reizes kalendārajā gadā jāiesniedz informācija par tirgū piedāvāto elektrisko un elektrisko iekārtu skaitu vai svaru, par dalīti savākto EEI atkritumu svaru, par to EEI atkritumu svaru, kuri apstrādāti Latvijā vai izvesti apstrādei ārpus Latvijas, par atkārtoti izmantoto, pārstrādāto un reģenerēto EEI atkritumu daudzumu (svaru vai skaitu), kā arī par citu Eiropas Savienības dalībvalstu tirgos piedāvāto EEI svaru un skaitu. Lai spētu sniegt šādus datus, uzņēmumam ir jāizpilda MK noteikumos Nr. 923 „Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas noteikumi” (13.11.2004.) 18. – 20. pantos noteiktās prasības.

Uzņēmumam, kurš ir iestājies kādā no ražotāju atbildības organizācijām, utilizācijas tarifi ir iekļauti licences maksā, savukārt, ja uzņēmums ir paredzējis pats nodarboties ar nolietotās elektronikas apsaimniekošanu, utilizācijas tarifi būs atkarīgi no savākšanas, pirmapstrādes un pārstrādes izmaksām.

Zalais.lv
Zalais.lv 10.03.2007 16:42
166 ziņojumi
Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.