По-русски
Piemēram: PVN deklarācija
Latvijas Zaļais Punkts

Latvijas uzņēmums A ražo dēļus un pārdod tos citam Latvijas uzņēmumam B, kurš savukārt šos dēļus izved ārpus Latvijas. Dēļu iepakošanai saskaņā ar līgumu ir nepieciešamas koka starplikas, kuras izgatavo pats uzņēmums A, polimēra lenta un metāla skavas, kuras uzņēmums A iepērk. Vai uzņēmumam ir jāuzskaita un jāaprēķina dabas resursu nodoklis? Pie ierakstiem

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, ja nodokļu maksātājs realizē preces iepakojumā citai personai, kura tās izved no Latvijas teritorijas, un nodokļa maksātājs var dokumentāri pamatot attiecīgo preču iepakojuma izvešanu nodokli var nemaksāt, ja preču iepakojuma realizācija un izvešana notikusi vienā nodokļu maksāšanas periodā. Ja tas notiek dažādos nodokļa maksāšanas periodos, tad samaksāto nodokļa summu ieskaita kā nodokļa avansa maksājumu.

Tātad, ja uzņēmums kurš no ražotāja Latvijā iepērk dēļus izvešanai no Latvijas var iesniegt Latvijas ražotājam pamatojuma dokumentus tam, ka attiecīgā prece ir izvesta no Latvijas tajā pašā nodokļa maksāšanas periodā tad Latvijas ražotājs nodokli par dēļiem, kas tika izvesti no Latvijas var nemaksāt.

Kas attiecas uz DRN uzskaiti, tad ja uzņēmums ražo dēļus un daļa no dēļiem paliek Latvijā, bet daļa tiek izvesti, tad ir jāuzskaita tikai tā daļa, kas paliek un tiek realizēta Latvijas teritorijā.

Svarīgi ir apzināties, ka augstākminētais attiecas uz visu iepakojumu un nav nekādas nozīmes vai uzņēmums pats ražo iepakojumu (koka starplikas) vai arī iepērk iepakojuma materiālus (polimēra lenta un metāla skavas).
Zalais.lv
Zalais.lv 10.03.2007 16:48, skatījumi: 2
166 ziņojumi
Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.