По-русски
Piemēram: PVN deklarācija
VGK

Svarīga informācija uzņēmumu grāmatvežiem un finansistiem par deklarāciju aizpildīšanu EDS Pie ierakstiem

2020.gada septembra beigās vairākiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) dokumentiem tiks ieviestas jaunas XML versijas. Visus šos dokumentus būs iespējams gan iesniegt, gan precizēt, tomēr versiju nesaderības dēļ nebūs iespējams izveidot iepriekšējos periodos iesniegto deklarāciju kopijas. Līdzko deklarācija jaunajā XML versijā būs izveidota, turpmāk to atkal būs iespējams kopēt.

Jaunas XML versijas tiks ieviestas šādiem EDS dokumentiem:

  • Gada ienākumu deklarācija;
  • Tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa deklarācija;
  • Naftas produktu akcīzes nodokļa deklarācija;
  • Kafijas un bezalkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa deklarācija;
  • Iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumu aprēķins no saimnieciskās darbības;
  • Iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārskats par fiziskās personas – nerezidenta – gūtajiem ienākumiem un samaksāto nodokli Latvijas Republikā.

Lai iesniegtu minēto dokumentu precizējumus par iepriekšējiem periodiem, jāizveido jauns dokuments, jāievada precizējamā dokumenta saturs un precizējamie dati, jāatzīmē “Precizējums” un jāiesniedz.

Jaunie EDS elektronisko dokumentu XML formātu apraksti pieejami VID tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv sadaļā Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS), izvēloties “EDS elektronisko dokumentu formātu apraksti”. Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai, kas regulāri tiks publicēta VID tīmekļa vietnē!

Šī gada laikā VID noris intensīvs darbs pie informācijas sistēmu modernizācijas, kuras rezultātā vecās, morāli un tehniski novecojušās informācijas sistēmas tiks aizstātas ar mūsdienu  tehniskajām prasībām atbilstošu sistēmu, kas nodrošinās iespēju nomaksāt visus VID administrētos iekšzemes nodokļus vienā bankas kontā. Lai klienti varētu saņemt kvalitatīvus elektroniskos pakalpojumus, pāreja uz jaunu maksājumu uzskaites informācijas sistēmu notiek pakāpeniski, taču pārejas periodā visiem VID sistēmu lietotājiem ir jārēķinās ar nelielām neērtībām. 

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000 vai uzdot savu jautājumu rakstiski VID EDS sadaļā “Sarakste ar VID”. Svarīgi, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.


VID informācija

VGK
VGK 09.09.2020 17:53, skatījumi: 269
672 ziņojumi
Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.