По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Datorprogrammas, autortiesības un licencēšana

dažādas programmas datorā Uz tēmu sarakstu

dažādas programmas datorā
šajā lietā nav lielas saprašanas, tāpēc lūdzu izskaidrojiet par tām programmām. Saprotu, ka darba datorā var lietot tikai tās prog.kurām ir license. Piemēram, iegādes ppr ir uzrakstīts

1)vista business - vai tā ir vienreizēja license? vai kaut kad jāatjauno?

2)office basic - arī nesaprotu

3)tildes birojs - kam viņš vispār ir nepieciešams?

4) kaspersky - nu to nu gan es saprotu,ka katry gadu jāatajuno

Un vēl, kā ir ar šādiem monstriem - skype, winapm, media player, adore reader? Tie nedrīkst būt darba datora?

Lūdzu,kāds, kurš ir kompetents šajos jautājumos noteikti varēs izpausties savās zināšanās, ja nebūs grūti
Bison09
Bison09 15.09.2011 14:19
659 ziņojumi

Atbildes (19)

1)бессрочная, обновляйте сколько угодно windows update (но только эту версию)

2) аналогично

все перечисленные монстры вполне могут быть на компьютере
Makssoft
Makssoft 15.09.2011 18:46
24096 ziņojumi
Торренты уберите, скаченные фильмы, музыку, фото, книги и т.д. И кстати на бесплатные программы тоже нужно распечатать лицензии. У меня проверяли именно это.
Oliy
Oliy 15.09.2011 22:59
1041 ziņojums
Т.е. надо тупо распечатывать в том числе и GNU GPL? удивительное рядом. Судя по всему в органах сидят люди, совсем не разбирающиеся в информационных технологиях.

Скоро дойдёт до требования лицензий на рабочий телефон, там ведь тоже операционная система и софт различный.
Nikoavto
Nikoavto 15.09.2011 23:53
69 ziņojumi
тссс... не надо подсказывать
Kel
Kel 16.09.2011 00:01
12066 ziņojumi
3)tildes birojs - kam viņš vispār ir nepieciešams? - ko ta' Jūs pirkāt, ja nav nepieciešams? Es izmantoju katru dienu - man patīk, ka tekstā izlabo gramatiku un saliek komatus arī tulkotāju izmantoju. Regulāri izmantoju valodas un tastatūras pārslēdzēju, lai uz latviešu klaviatūras rakstītu krievu valodā. Manos failos ir piemēri

UZ datora nedrīkst atrasties:

* mūzika un filmas - pie pārbaudes ir automātiska datora konfiskācija.

* nedrīkst atrasties vecas programmu demo versijas - tās arī skaitās nelicencētas, jo pēc demo laika beigšanās tās no datora ir jānoinstalē.

http://www.tilde.lv/tildes-jumis/lejupielades/vieslektoru-materialipalasiet Edgara Gramala un Sanitas Meijeres materiālus.
Andaz
Andaz 16.09.2011 10:05
27892 ziņojumi
Uz datora nedrīkst atrasties mūzika, filmas, grāmatas un spēles par kurām neesat samaksājuši, izņemot to, kas ir bijis pieejams kā bezmaksas piedāvājums. Man piemēram, ir tādas grāmatas no Amazon vai Barnes & Noble, kas noteiktu periodu ir pieejamas bez maksas, kā arī tādas, kuras nevarēju atturēties un nopirku.

Ir man arī tāda mūzika, ko ar ITunes esmu konvertējusi no CD uz MP3(līdz ar to arī kādreiz samaksājusi par disku). Tādēļ nevar viennozīmīgi apgalvot, ka nedrīkst būt ne grāmatas, ne mūzika, ne filmas. Bet jāspēj pamatot, kādā veidā esat to iegādājušies.

Vienkāršāk ir neturēt uz darba datora nelicencētu saturu, priekš tam ir mājas dators
Ilzex
Ilzex 16.09.2011 10:21
2681 ziņojums
Liels paldies jums! Noderēja
Bison09
Bison09 16.09.2011 10:28
659 ziņojumi
bet vai tad foto arī nevar būt datora?
Bison09
Bison09 16.09.2011 11:22
659 ziņojumi
Должно быть подписанное элктронной подписью согласие сфотографированного "лица"
Tehnolog
Tehnolog 16.09.2011 13:22
3135 ziņojumi
Nē, datorā nedrīkst atrasties arī pirktā mūzika. Pirkto mūziku drīkst ierakstīt un uzglabāt datu nesējos, par kuru samaksāta nodeva.

Lai izvairītos no problēmām - jābūt dokumentam, kas nosaka, kādas programmas ir instalētas datorā un, ka darbinieks personīgi atbild par datora programmu saturu - ja kaut kas lieks tiek sainstalēts vai lejupielādēts tad viņš maksā visus sodus un dīkstāves, kas var rasties datora konfiskācijas gadījumā.

Šādā dokumentā jāatrunā arī personīgo foto, filmiņu utml glabāšana.
Andaz
Andaz 16.09.2011 13:27
27892 ziņojumi
http://atveries.lv/cd/
Pikapu
Pikapu 15.10.2011 16:53
328 ziņojumi
aha un piespiedu kārtā man bija jānovelk vēl viena programma, jo no VIDa saņēmu vēstuli ar failu pielikumā formātā *.edoc, kuru loģiski bez speciālas programmas atvērt nevarēju. Kad aizrakstīju VIdam uz e-pastu, no kura saņēmu šo vēstuli, ka nevaru atvērt s''ada veida formātus, tas saņēmu sekojošu atbildi: "Tas ir dokuments ar drošu e- parakstu. Lūdzu tā atvēršanai izmantot tam domātās programmas.

P.S. Skatīt informāciju -

http://www.eparaksts.lv

http://info.e-me.lv

Jautājums, kas notiks tad, kad pārbaudīs man datoru un uz tā ir šī programmas E-Parakstītājs? Nesaprotu kāpēc man no VID jāsaņem tādas vēstules, kuras bez speciālas programmatūras avērt nevaru? Labi, nu es izkodu un atradu kā to lejupielādēt, bet ja tāda vēstule atnāk kādam zemniekam, kas ar datoru vispār ir uz Jūs, ko viņam darīt?
Cleo
Cleo 15.10.2011 17:19
19234 ziņojumi
Bet ja tāda vēstule atnāk man - strādniekam!

Šausmas! Bail padomāt, kas notiktu!
Aivars007
Aivars007 16.10.2011 20:17
26984 ziņojumi
Aivars, nu gan jau atnāks tagad taču modē ir parakstīt ar e-parakstu, lai it kā ietaupītu papīru un tinti.
Cleo
Cleo 16.10.2011 21:00
19234 ziņojumi
Labs nāk ar gaidīšanu.

Ir jau bijušas visādas vēstules.

Es neesmu tik likumpaklausīgs - man datorā ir programmas, kas daudz ko atver vajadzības gadījumā.
Aivars007
Aivars007 16.10.2011 22:14
26984 ziņojumi
Redz, kas atklājas
Cleo
Cleo 17.10.2011 14:34
19234 ziņojumi
Es jau to tikai starp mums...
Aivars007
Aivars007 17.10.2011 16:17
26984 ziņojumi
mans ir mēms kā zivs.
Cleo
Cleo 17.10.2011 16:49
19234 ziņojumi
Cleo man to parakstu jāinstale kā privātpersonai lai sapskatītu to VID vēstuli, vai uz katru uzņēmumu, un tas par brīvu
Linete
Linete 20.10.2011 18:31
2994 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.