Livijano liels paldies par atbalstu.
Nav jau tā, ka esmu jauniņā šajā sfērā… un ne jau viena tāda esmu…. pašai pieredzē jau ir neviena vien inventarizācija, un viss ir skaidrs un viss notiek labākajā kārtībā. Runa iet par pieredzi darbā ar normāliem uzņēmumiem. Uzņēmumiem, kas kaut vai kļūdaini, bet tomēr veic savu uzskaiti. Kad inventarizācijā Tev ir vismaz kādi dati. Tu ej cauri, visu konstatē, uzskaiti, labo. Viss notiek pareizi un labākajā kārtībā. Un nav nekādu problēmu. Tas ir ne tikai tāds pašvērtējums; arī pieredzējušo speciālistu atzinumi katru gadu ir saņemti.
Tagad saskaros ar situāciju, ka padomus prasa cita veida organizācija (tiesa gan - tas būtību nemaina). Viņiem problēmas ar iepriekšējo uzskaiti. Un problēmas milzīgas. Beidzot ir nolēmuši visu savest kārtībā. Bet kā nezin? Neesmu vienīgā, kurai par ko tamlīdzīgu jautā. Man pazīstami vēl 3 īstie un patiesi profesionāli grāmatveži, kuriem ir jautāts ko darīt? Ka beidzot gribās visu sakārtot, bet nevar iedomāties kā, jo "starta" datu nav (nav nekādu iepriekšējo gadu datu, kurus vārētu inventarizācijas laikā pārbaudīt, koriģēt, pieņemt lēmumu ko mainīt). Viss jāsāk no paša sākuma).
Un te rodas šaubas par to cik tas ir iespējams, kā būtu pareizāk un labāk darīt?
No mums 4 esmu tā, kas uzdrošinājusies šo jautājumu jautāt visiem tiem, kas te ir sapulcējušies, jo varbūt kādam ir liela pieredze tieši tādās situācijās. Un kāds var padalīties kā operatīvāk un labāk to varētu izdarīt?
Nesaku, ka to nav iespējams paveikt. Zinu, ka to paveiksim un izdarīsim to labi. Gribējas dzirdēt kādu stāstu no pieredzes.
Runa neiet tikai par likumdošanas pārzināšanu, bet gan par pieredzes apmaiņu darba organizācijā.
Vēlreiz paldies tiem, kas saprot, ka reizēm arī "muļķīgus jautājumus" vajag uzdot, lai sajust atbalstu. Un kā jau saka: Muļķīgu jautājumu nav, ir muļķīgas atbildes.
Piedodiet, bet neaizskarsim viens otru ne šajā, ne citos forumos. Vienkārši dzīvosim visi draudzīgi un centīsimies viens otram palīdzēt, ja varam.