По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

īpašā PVN režīma piemērošanai importa darījumos Uz tēmu sarakstu

īpašā PVN režīma piemērošanai importa darījumos
Nepieciešama konsultācija

2009.gada9.decembrī spēkā stājušies Ministru kabineta 2009.gada24.novembra noteikumi Nr.1359 „Noteikumi par atļauju īpašā pievienotās vērtības nodokļa režīma piemērošanai preču importa darījumos”, kas regulē atļaujas piešķiršanas, apturēšanas un anulēšanas kārtību un nosacījumus.

Likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 12.3 pants nosaka personas tiesības piemērot īpašo PVN maksāšanas režīmu izlaižot preces brīvam apgrozījumam, t.i. personai, saņemot atļauju PVN nav jāmaksā preču importa brīdī, bet gan attiecīgo PVN summu uzrāda kārtējā PVN deklarācijā.

Saskaņā ar likumu personai jāatbilst šādiem kritērijiem:

1) tā ir reģistrējusi saimniecisko darbību iekšzemē;

2) tā ir VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) reģistrēts klients;

3) iesnieguma iesniegšanas dienā tai nav nodokļu parādu par iepriekšējiem taksācijas periodiem vai tā nodokļu parādus samaksā piecu darba dienu laikā no iesnieguma iesniegšanas dienas;

4) tās darbiniekiem, kam ir paraksta tiesības, nav sodāmības par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā;

5) tā VID noteiktajā termiņā sniedz informatīvās deklarācijas vai papildu informāciju, kas nepieciešama valsts budžetā maksājamās nodokļa summas vai nodokļa pārmaksas noteikšanai.

Iesniegumu par atļaujas saņemšanu iesniedz, izmantojot EDS.

Uzņēmums nokārto atļauju.

Pēc tam kā tas viss izskatās grāmatvediski un PVN deklarācijā -

Tajā mēnesī, kad šī prece tiek pārdota Latvijā tiek aprēķināts PVN no pārdotā un uzrādīts PVN deklarācijas 52. vai 53.rindā. Vienlaikus, ja preces tiek izmantotas apliekamiem darījumiem, ar PVN apliekamā persona aprēķināto nodokli atskaita kā priekšnodokli (jānorāda PVN deklarācijas 61.rindā un pārskatā PVN1 I daļā).

Bet ja prece tiek pārdota uz ES valstīm un sanāk neapliekamais darīkums, kas tad notiekas?

Prece tiek ievesta kā izejmateriāls un no tā pēc tam ražo izstrādājumus, ko pārdod? Kā tad tiek PVn aprēķināts, pēc izlietotā materiāla daudzuma un uzrādīts 61 rindā
Romkaga
Romkaga 07.12.2011 15:16
16 ziņojumi

Atbildes (6)

Особый режим по импорту, это тот же реверс, что ввезли, на то его и начислили, а кому чего потом продали, это уже с особым режимом по импорту несвязано.
Tt7
Tt7 07.12.2011 15:20
37863 ziņojumi
Reverss ir tad kad ieved preces no ES valstīm

Šajā gadijumā tiek ievestas preces no 3 valstīm
Romkaga
Romkaga 07.12.2011 15:23
16 ziņojumi
10. pants. Priekšnodokļa atskaitīšana un budžetā maksājamā nodokļa aprēķināšana

(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir tiesības nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:

2.1) saskaņā ar īpašo nodokļa režīmu preču importa darījumos aprēķināto nodokļa summu par iekšzemē ievestajām precēm atbilstoši muitas deklarācijai;

12. pants. Nodokļa iemaksāšanas kārtība

(2.1) Aprēķināto nodokli par preču importu, kam piemērots īpašais nodokļa režīms preču importa darījumos, maksā valsts budžetā, norādot nodokli tā taksācijas perioda nodokļa deklarācijā, kurā preces izlaistas brīvam apgrozījumam.

Так понятнее?
Tt7
Tt7 07.12.2011 15:30
37863 ziņojumi
Reverss ir tad kad ieved preces no ES valstīm

Šajā gadijumā tiek ievestas preces no 3 valstīm

Бухгалтеру иногда закон о ПВН неплохо бы перечитать.
Albina
Albina 07.12.2011 15:31
64702 ziņojumi
Не хочу поднимать новую темку, вопрос следующий. Товар ввезен из 3-их стран, но при составлении таможенной декларации брокер не включил сумму дополнительного расхода по доставке товара. Счет выписан с 0% ставкой. во время таможенного аудита мне сказали, что мы можем не подавать заявление на перерасчет таможенной декларации, а просто отобразить у себя в бухгалтерии. Я запуталась,как же это правильно сделать. У нас есть разрешение на особый режим и соответственно НДС идет реверсом. К этому дополнительному счету, который не был добавлен в стоимость, я тоже начисляю НДС реверсом или все таки должна уплатить его в бюджет? Как писать в приложении НДС? Добавлять эту стоимость к стоимости таможенной декларации или писать отдельной строкой (если сумма выше 1000 Лс)
Valjuxa
Valjuxa 03.01.2012 14:55
nav ziņojumu
(2.4) Ja preču importēšanas brīdī šā likuma 2.pantaastotajā daļā minēto pakalpojumu faktiskā vērtība nav zināma vai pēc pakalpojumu sniedzēja nodokļa rēķina saņemšanas tā atšķiras no muitas deklarācijā uzrādītās pakalpojuma vērtības, apliekamā persona (importēto preču saņēmējs) papildus aprēķināto nodokli par saņemto pakalpojumu (starpību starp pakalpojuma sniedzēja nodokļa rēķinā un muitas deklarācijā uzrādīto pakalpojuma vērtību) aprēķina un iemaksā valsts budžetā, iesniedzot nodokļa deklarāciju par to taksācijas periodu, kurā saņemts šā likuma 2.pantaastotajā daļā minētais pakalpojums un nodokļa rēķins.

Учите матчасть!
Tt7
Tt7 03.01.2012 20:53
37863 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.