Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā Uz tēmu sarakstu
Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā
Вчера (15.12.2011) во втором чтении бюджетная комиссия поддержала изменения :
Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā
(Likumprojekts (steidzams) otrajam lasījumam)
1. 1.pantā:
izteikt 1. punktu šādā redakcijā:
‘’1) mikrouzņēmums – individuālais komersants, .....,vai sabiedrība ar ierobežotu atbildību,ja tie atbilst visiem turpmāk šai punktā minētajiem kritērijiem:
......
d) sabiedrības ar ierobežotu atbildību valdes locekļi ir tikai mikrouzņēmuma darbinieki;”
Правильно ли я понимаю, микропредприятие потеряет свой статус "микро", если его руководство (valdes locekļi) будет работать ещё где-то, кроме микропредприятия ?
Первоисточник здесь :
http://titania.saeima.lv/LIVS11/saeimalivs11.nsf/0/694E416B50C2E54EC2257966003ADE45?OpenDocument
Atbildes (36)
Tad es nesaprotu kā konkrēti šo punktu jātulko. Man nāk prātā tikai tas, ka sanāk, ka valdes loceklis, kam ir mikrouzņēmums vairs nekur citur nedrīkst strādāt.
"Tad es nesaprotu kā konkrēti šo punktu jātulko. Man nāk prātā tikai tas, ka sanāk, ka valdes loceklis, kam ir mikrouzņēmums vairs nekur citur nedrīkst strādāt."
Es savā prātā tulkoju tāpat- bet tas ir marazms - par to vajadzēja paziņot līdz 15.decembrim lai cilvēki var izlemt, ko darīt palikt par Mikro, vai nē.
Drīkst, Cleo, viņš strādat, kur tik iespējams.
Nedrīkst veidot citu MU.
А если новый "микроб"зарегистрировался,к примеру, 20го ноября. Я правильно понимаю,что не надо з.пл. в 500 лат за ноябрь делить на дни месяца(500/21 раб.день)? По аналогии:нетто оборот 70 000 /12. И про годовой отчёт. Если отч.год получается меньше 18ти месяцев,"микробам" можно годовой не сдавать?
Kā es saprotu.
Gada pārskats mikrobiem jānodod obligāti vienalga cik ilgi tekošā gadā strādājis / nodibinājies/
Algu vēlam dalīt proporcionāli dienām, jo alga 500 Ls paredzēta visam mēnesim.
Mēnesī - Ls 500 vai par mēneša daļu - Ls 500
nekāda dalīšana likumā nav paredzēta
Mēnesī - Ls 500 vai par mēneša daļu - Ls 500
Pēc loģikas tas izklausās dīvaini.Ja nostrādāju nedēļu saņemšu 500 Ls un cits turpat rubī visu mēmnesi un arī saņem 500. Paliks uz mani dikti dusmīgs;-)
Илма, так кто ж вам их даст
Ну как кто? Сам ипашниекс себе и даст
Если valdes loceklis микропредприятия работает на другой основной работе и там работает налоговая книжка,он теперь должен эту налоговую отдать на микропредприятие?Ничего непонятно(((
А чё тут непонятного...Это с самого начала в Законе о микропредприятии прописано было...;-)
3.pants. Mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja pienākums informēt darbiniekus
(1) Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs, slēdzot darba līgumu, pretendentu rakstveidā informē, ka darba devējs ir mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs, ka mikrouzņēmuma darbinieka iedzīvotāju ienākuma nodoklis un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas tiek noteiktas no mikrouzņēmuma apgrozījuma un ka mikrouzņēmuma darbiniekam ir tiesības brīvprātīgi pievienoties valsts sociālajai apdrošināšanai, kā arī pienākums iesniegt mikrouzņēmumam algas nodokļa grāmatiņu. Šo informāciju var ietvert darba līgumā.
Ну и чего тут неясного?!
p.s.
Это означает, что valdes loceklis, а также īpašnieks, не имеют права на необлагаемый минимум 45 лат и льготы на иждивенцев 70 лат за каждого.
p.s.
пусть он хоть в Саэйме ещё работает!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture