Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
VSAOI
Labdien!
Man ir kāda problēma, darbinieks 2012.gada18. jūnijā ir pārtaisījies par pensionāru, Sociālie viņam pārrēķināja ka viņam šis statuss ir no 2011.gada28.septembra(ieraksts nodokļu grāmatiņā). tatad esmu vairāk ieturējusi DŅ VSAOI 11% nevis 9,5%. un DD VSAOI arī ir mazāks.Kā jārīkojas tagad!!! Vai var veikt katrai algai pārrēķinu un labot VSAOI atskaites, bet no otras puses labot jau var tikai iepriekšējā mēneša atskaiti- koriģējot iepr.mēneša VSAOI. Nesaprotu ko man darīt. Kopā ir 9 mēneši!!!
Atbildes (9)
Jums ir jālabo atskaites sākot ar 2012.g. janvāri.
1. Sūtīt uz EDS ziņas par darba ņēmēju 33 kodu 28.09.2011.g.
2. Sūtīt uz EDS atskaites janvāris, februāris, marts, aprīlis, maijs, jūnijs kā precizējumu.
To pirmo es jau izdarīju- nosūtīju ar 33 kodu atskaiti.
un ko darīt ar 2011.gadaoktobris-decembris-3 mēnešiem!!! to labos VID!!
VSAOI jālabo arī par 2011. gadu pašiem, nevis VID
Jau bija tāda situācija un VID atbildēja, ka par iepriekšējo gadu ( 2011.g.) labo viņi paši
Ja viņi izlabo paši, tad kādā veidā jūs "labosiet" savus datus (7310)?
Darbinieks par pensionāru "pārtaisīties" nevar nekā! Viņš var pārtaisīties par Rausīti, Pelēko vilku karnevālā, bet par pensionāru kļūst sasniedzot pensionēšanās vecumu. Tam parasti seko līdzi uzņēmuma grāmatvedis, jo ar to brīdi mainās VSAOI likme. Ieraksts grāmatiņā var arī nebūt.
Ja darbiniekam pienākas izdienas pensija, tad arī ieraksts nav obligāts, jo darbinieks var atnest izziņu par izdienas pensijas piešķiršanu.
Kas attiecas uz labošanu - IIN var labot par iepriekšējiem gadiem, bet VSAOI "sociālie" jau sen ir izlabojuši, kā vajag.
Izveidojiet algu sarakstus par visiem iepriekšējiem mēnešiem ar likmēm, kādām tām bija jābūt un veiciet nodokļu un algu pārgrāmatošanu. Neizmaksāto algu piemaksājiet.
Jūs laikam ar EDS nestrādājat, jo tad nokļūdīties praktiski nav iespējams, jo sistēma brīdina.
Tam parasti seko līdzi uzņēmuma grāmatvedis, jo ar to brīdi mainās VSAOI likme. Ieraksts grāmatiņā var arī nebūt.
.
Diemžēl tagad nereti piešķir pensionāra statusu ar atpakaļejošu datumu. Mums nupat vienam darbiniekam piešķīra priekšlaicīgo pensiju ar pagājušo gadu.
Grāmatvedim jābūt gaišreģim un jāuzmin, ka tāda lieta būs. Sistēma arī nav gaišreģe un brīdināt sāka tikai šomēnes.
Diemžēl tagad nereti piešķir pensionāra statusu ar atpakaļejošu datumu. Mums nupat vienam darbiniekam piešķīra priekšlaicīgo pensiju ar pagājušo gadu.
Pensionēšanās vecums iestājas tad, kad tas iestājas un ar to brīdi mainās likme, un ir pilnīgi vienalga - ir vai darbinieks noformējis pensiju.
Vienīgais - priekšlaicīga pensija un izdienas pensija.
Jumī var uztaisīt atskaiti, kurā redzams cilvēka vecums.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture