Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
SENI autiņbiksītes - PVN likme? Uz tēmu sarakstu
Atbildes (26)
Pacientu aprūpē lietojamās ārstniecības iestāžu ierīces, priekšmeti, materiāli un palīglīdzekļi
6641 ziņojums
Vēršam uzmanību, ka 2011.gada14.aprīlī Saeimā pieņemts likums „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli””, kas stāsies spēkā 2011.gada1.jūnijā, un saskaņā ar kuru likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 6.2panta 2.punktā tiks izslēgti vārdi „un medicīnas preču”.
Pamatojoties uz likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 6.2panta 2.punktu izdoti Ministru kabineta 2011.gada1.marta noteikumi Nr.167 „Noteikumi par medicīniskajām ierīcēm, to komplektējošām daļām, rezerves daļām un piederumiem, kuru piegādēm piemēro samazinātās pievienotās vērtības nodokļa likmi”, kas stāsies spēkā 2011.gada1.jūnijā (turpmāk – MK noteikumi Nr.167).
Saskaņā ar MK noteikumu Nr.167 2.punktusamazinātu pievienotās vērtības nodokļa likmi piemēro šo noteikumu pielikumā minētajām medicīniskajām ierīcēm, ja tās laistas apgrozībā normatīvajos aktos par medicīnisko ierīču reģistrāciju noteiktajā kārtībā un tās parasti izmanto organisma funkcijas traucējumu ārstniecībā vai atvieglošanā, kā arī paredzētas tikai personu ar organisma funkcijas traucējumiem individuālai lietošanai.
Ņemot vērā minēto, lai preces piegādātājs varētu piemērot preces piegādei samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi, ir jāizpildās visiem MK noteikumu Nr.167 2.punktā noteiktajiem nosacījumiem.
Tādējādi preču piegādātājam, pamatojoties uz tā rīcībā esošo attiecīgo preču dokumentāciju, ir jāizvērtē konkrētās preces atbilstība visiem MK noteikumu Nr.167 2.punktā noteiktajiem nosacījumiem, tas ir:
1) vai prece ir uzskatāma par medicīnisku ierīci atbilstoši Ārstniecības likumā sniegtajai medicīniskās ierīces definīcijai un laista apgrozībā normatīvajos aktos par medicīni
6641 ziņojums
6641 ziņojums
6641 ziņojums
6641 ziņojums
6641 ziņojums
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
Japaina - Jūs mani nomierinājāt. Man arī bija šāda vēstule no VID. Inspektore papildus arī pa telefonu vēl piezvanīja un pabrīdināja, lai ar atbildi nekavējos. Sākumā padomāju, ka uzķēruši kādu kļūdu, pēc tam - ka kārtējā VID akcija. Tagad saprotu - kārtējā akcija.
Man pieprasījuma teksts bija šāds: "Lūdzam pārbaudīt vai PVN deklarācijā par 2011.gadadecembri un 2012.gadu samazinātā PVN likme ir piemērota pareizi, kļūdas gadījumā lūdzam precizēt deklarāciju."
Pārbaudīju, sagatavoju un nosūtīju pārbaudes tabulu, precizējumi nebija nepieciešami.
Papildus bez pieprasījuma nosūtīju attiecīgo preču nomenklatūras un piegādātāju nosaukumus un NMR numurus.
Klusums.
10269 ziņojumi
Atbildēju 16.novembrī.
Man prasīja tikai to, kas tajā vienā teikumā.
Pārējo es pats piedomāju klāt.
Man gan ir trīs teikumi, uz kuriem jāatbild.Uzskatu, ka pati neko nevaru piedomāt klāt, vai nu ir 12%, vai nav.IMXO
10269 ziņojumi
6641 ziņojums