Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
pašnodarbinātā izdevums
situācija: sieva pašnodarbinātā, ir nomāta telpa saimn.darb Par telpu nomu bankā skaidrā naudā maksā vīrs, attiecīgi arī bankā papīri noformēti uz vīru. Kasē un bankas kontā sievai nav tik daudz naudas, lai uztaisītu naudas izmaksu vīram. Jautājums: taisīt aizņēmumu no vīra un pēc tam vīram izsniegt naudu no kases rēķina apmaksai?
Iesakiet variantu,plz.
Atbildes (11)
(1) Jautājumu vēlams uzrakstīt pilniem teikumiem, ar visām pieturas zīmēm.
(2) Sieva un vīrs, māte un tēvs, brālis un māsa - tās ir un paliek dažādas fiziskās personas.
(3) Iesaku šai sievai (pašnodarbinātajai personai) algot zinošu grāmatvedi, vienlaicīgi atsakoties no Jūsu pakalpojumiem.
Godātais Aivars 007, lūdzu norādiet sava kontakttālruņa numuru, adresi vai kādu citu kontaktinformāciju, lai varu ieteikt šai kundzei sazināties ar Jums, jo no Jūsu komentāra saprotu, ka esat kompetents un zinošs grāmatvedis, lai gan uz tēmas jautājumu neesat atbildējis, vai arī neesat to sapratis, lai varētu atbildēt pēc būtības.
Paldies par laiku, kuru veltījāt lasot manu tēmu, kā arī šo komentāru.
Nevaru atbildēt uz jautājumu, kurš uzdots nesakarīgi.
Kad jautājumu uzdosiet pietiekami korekti, atbildēšu es vai arī kāds cits.
Diemžēl, nevarēšu izlīdzēt ar saviem kontaktiem, jo man pašlaik nav brīvas nišas. Tieši otrādi - gribētāji gaida rindā. Un nevēlos, lai rindas galā nostājas vēl kāds. Pa to laiku var atrast citu.
" Diemžēl, nevarēšu izlīdzēt ar saviem kontaktiem, jo man pašlaik nav brīvas nišas. Tieši otrādi - gribētāji gaida rindā. Un nevēlos, lai rindas galā nostājas vēl kāds. Pa to laiku var atrast citu."
Izcila pašreklāma!
Apsveicami!
Pateicos par sirsnīgo apsveikumu!
Nevajadzēja jau tā tērēties manis dēļ.
Katram saimnieciskās darbības veicējam ( gan fiziska, gan juridiska persona) ir konts kredītiestādē, kuru izmanto TIKAI SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS norēķinu veikšanai. Ar to arī ir jāsāk sava saprašana biznesa vidē.
Visu pārējo radinieku (paziņu, draugu utt.) konti un maki NAV IZMANTOJAMI maksājumiem !!!!i
Arī jebkuras SAISTĪBAS ( noma, aizņemumi u.c.) grāmatvedības uzskaitē pamatojami vispirms ar LĪGUMU, par kuru attiecīgi darījumā iesaistītās puses izraksta/saņem RĒĶINUS un tālāk seko norēķins. Pareiza grāmatvedības uzskaite attiecas arī uz pašnodarbinātajām personām.....
Cienītie kolēģi! Jums ir pilnīga taisnība. Normālā situācijā tas tā arī darbojas.
Pašnodarbinātās kundzes dokumentu kaudze un mana galda nokļuva vakar. Dokumenti krāti kaudzē gadu no gada pēc principa- rēķini samaksāti, guļam mierīgi. Tad nu pēc šiem dokumentiem man ir jāsataisa IIN deklarācijas par 2010.,2011.gadiem. Tagad varu viņai teikt, kā pareizi jādara, bet to, kas jau izdarīts, vairs neizlabot nevar. Un arī grāmatvedi cilvēks sāka meklēt tāpēc, ka VIDs pārbaudē pateica, ka jākārto grāmatvedība.
Mēs zinām kā jābūt, bet vai 70-gadīgs tantuks zinās, ko darīt pēc likuma, ja viņa izdomās savā vasarnīcā audzēt vistas un tirgot olas?
....Tagad varu viņai teikt, kā pareizi jādara, bet to, kas jau izdarīts, vairs neizlabot nevar....
Kāda Jums interesanta teikuma uzbūve.Viens otrs tantuks zin labāk par vienu otru zaļu gurķi.
Steidzos
Viens "ne-" izmaina visu teikuma būtību
Tas tantuks, kurš zinās, ko darīt pēc likuma, olas netirgos
Vai tad priekš vistām jāīrē vasarnīca? Kaut kāds absurds. Ferma vasarnīcā?
Ja tiešām turētas vistas olu tirdzniecībai, tad jau lauksaimnieciskā ražošana, un, vai tad maz nepieciešami visi izdevumi, kam nav "smuki" papīri.
Droši vien jau ne miljonu vērtā vasarnīcā notiek darbība - vismaz strādā un pabalstus nebičo. Lai veicas visu sakārtot ar mazāku skādi...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture