Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Uzņēmuma īpašnieku aizdevums uzņēmumam Uz tēmu sarakstu
Uzņēmuma īpašnieku aizdevums uzņēmumam
Labdien!
Buros cauri visiem tiem IIN un UIN pantiem cauri, kamēr galvā izveidojās totāla putra.
Kāds cilvēcīgi var paskaidrot, arī iekopējot attiecīgo likuma pantu - kā tur īsti ir - vai saistīta persona, tas ir uzņēmuma īpašnieks var savai SIA aizdot bezprocentu aizdevumu? Ja nevar, tad cik ir minimālie procenti? Vai arī, ja var, tad IIN deklarācija apliekamais ienākums tomēr par neiegūtajiem % būs jāpalielina, vai nē?
Atbildes (11)
1)Īpašnieks SIA var aizdot bez % un nekas nav papildus jāaprēķina.
2)Ja uzņēmus aizdos īpašniekam, tad būs jāaprēķina neiegūtie %.
Par 1) nekādi likuma panti nav.
Par 2) Likumā par UIN pie apliekamā ienākuma palielināšanas, bet meklēt, lai iekopētu negribas.
Ielīdīšu svešā tēmā. Ja man mikrouzņēmums un ir aizdevums īpašniekam (ap 2500 Ls), kā man to summu uzskaitīt priekš VID? uz kā pamata maksāt nodokli (9%?)? Deklarācijas nav. Kautkā pie decembra skaitīt klāt?
Bet kāds sakars aizdevumam ar 9%?
Kādas deklarācijas nav?
Mikronodklis tiek maksāts no ieņēmumiem, vai ta aizdevumam ir kāds sakars ar ieņēmumiem?
Ielīdīšu svešā tēmā. Ja man mikrouzņēmums un ir aizdevums īpašniekam (ap 2500 Ls), kā man to summu uzskaitīt priekš VID? uz kā pamata maksāt nodokli (9%?)? Deklarācijas nav. Kautkā pie decembra skaitīt klāt?
Kurš kuram aizdevis???
Paldies par atbildi!
Bet, cik ilgā laikā uzņēmumam bez% aizņēmums ir jāatdod īpašniekam? Vai tas nekur nav atrunāts? Jo dažās Eiropas valstīs ir zināmi nosacījumi.
... Ja man mikrouzņēmums un ir aizdevums īpašniekam (ap 2500 Ls.....
Ir starpība starp ''aizdevums īpašniekam'' vai ''īpašnieka aizdevums firmai''
Paldies par atbildi!
Bet, cik ilgā laikā uzņēmumam bez% aizņēmums ir jāatdod īpašniekam? Vai tas nekur nav atrunāts? Jo dažās Eiropas valstīs ir zināmi nosacījumi.
Nekur nav atrunāts.
Uzņēmuma vienīgais īpašnieks aizdod naudu savam uzņēmumam. Vai šis darījums jāatspoguļo UIN pielikumā par darījumiem ar saistītām personām un uzņēmumiem?
I...ir aizdevums īpašniekam (ap 2500 Ls), kā man to summu uzskaitīt priekš VID? u...
Uzskaitīt kā algu,
Samaksāt MUN no pārsnieguma summas un zaudēt MUN statusu.
Uzņēmuma vienīgais īpašnieks aizdod naudu savam uzņēmumam. Vai šis darījums jāatspoguļo UIN pielikumā par darījumiem ar saistītām personām un uzņēmumiem?
Es arī pievienojos jautājumam?
Es arī pievienojos jautājumam?
Īpašnieks, lai neaizmirst sagatavot paskaidrojumu VIDam, kur ņēmis naudu, lai aizdotu.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture