По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Avansi - bezskaidras/skaidras naudas avansi darbiniekiem uc. Uz tēmu sarakstu

Avansi - bezskaidras/skaidras naudas avansi darbiniekiem uc.
Pārdomām:
IIN likuma 8.panta2.7./2.8.daļa.
8. pants. Gada apliekamā ienākuma avoti
2.7 Algota darba ienākumam pielīdzina arī izsniegto skaidrās vai bezskaidrās naudas avansu, ko darbiniekam, valdes loceklim, padomes loceklim, īpašniekam, dalībniekam vai biedram piešķir komercsabiedrības, kooperatīvās sabiedrības, Eiropas komercsabiedrības, Eiropas kooperatīvās sabiedrības, Eiropas ekonomisko interešu grupas, biedrības, nodibinājumi, individuālie uzņēmumi, zemnieku vai zvejnieku saimniecības, organizācijas, individuālie komersanti vai fiziskās personas, kas reģistrējušās Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējas, ja par to vai tā daļu nav veikts norēķins 90 dienu laikā pēc komandējuma vai darba brauciena beigām, bet pārējos gadījumos — 90 dienu laikā no skaidrās vai bezskaidrās naudas avansa izsniegšanas dienas. Šīs daļas izpratnē 90 dienu periodu skaita ar nākamo dienu pēc komandējuma vai darba brauciena beigām vai pēc skaidrās vai bezskaidrās naudas avansa izsniegšanas dienas.

2.8 Šā panta 2.7 daļu nepiemēro, ja kopējā izsniegto skaidrās vai bezskaidrās naudas avansu atlikusī summa, kura ir avansa saņēmēja rīcībā, nepārsniedz valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru.

Vai pareizi saprotu - ja avansa atlikumu pārformē par kredītu (uztaisa līgumu), tad algas nodokļi nav jāmaksā?! Tātad veids kā no šis normas izvairīties..
Buberts
Buberts 16.01.2013 16:35
79 ziņojumi

Atbildes (1)

Можно.
Но есть ограничение на наличные сделки. Это если аванс был выдан из кассы.
Да еще и процент по кредиту надо бы начислить. Обычно авансы тысячами берут хозяева. И они являются связанными лицами.

И еще ВИД грозился, что возврат аванса и выдача его на следующий день без реального расходования, будет считаться формальной операцией и не убережет от зарплатных налогов.
Maija
Maija 16.01.2013 21:00
28223 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.