Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Uzmanību!
Dārgie kolēģi!
Gribu brīdināt: ir divas Jēkabpils agrobiznesa koledžas audzēknes Lāsma un Inga , ar kurām slēdzot prakses līgumus, neaizmirstiet:
1) uzrakstīt speciālu rīkojumu, ar kuru nozīmējat viņām prakses vadītāju
2) noslēgt konfidencialitātes līgumu !!!!!!!!
Tā ir tā mācība, ko guvu es, pieņemot viņas praksē
un neaizmirstiet par īpašu pieeju, lai netraumētu praktikantus, kā saka, izstrādājiet dažādas metodikas praktikantu apmācībai
Atbildes (28)
Застрелиться веником! Сейчас найти тех, кто практикантов принимает вообще великое счастье, а тут ещё и выдригиваются что ли?
Jaunatne šodien ir neaprēķināma - viņiem ir tik daudz tiesību, tikai neviena pienākuma.
Drošības labad šo info nosūtīju:
Direktora vietniece profesionālās vidējās izglītības nodaļā,
Mag. paed., Valda Kalniņa.
Офигеть! Я помню как я искала практику. И была крайне рада что хоть что-то показали.
Молодежь точно дико наглая- у них есть только права, обязанностей нет.
Mag. paed., Valda Kalniņa ne tikai ir lietas kursā, bet mani personīgi aizvainoja un viss ir kārtībā, bet es esmu tā, kas nav atradusi katrai praktikantei īpašu pieeju, jo praktikante, kā izrādās ir arī kolēdžas darbiniece un grib nevis mācīties, bet dejot. Tiesības - jā, tās nu ir . Bet tā pati Valda Kalniņa teica, ka prakses vietu ir ļoti daudz un ļoti labi, ka vairs neapmācīšu praktikantus.
bet viss ir labi beidzies, gribēju vnk norādīt uz savām kļūdām, kuras, ņemot praktikantus, lūdzu ievērojiet!!!!! Jo katra situācija kaut ko māca. Noslēdziet konfidencialitātes līgumu!!!!!!!!!! Rakstiet rīkojumus par prakses vadītājiem!!!!!!!!!!!!!!! Un izstrādājiet katram praktikantam individuālu apmācības metodiku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mag. paed., Valda Kalniņa ne tikai ir lietas kursā, bet mani personīgi aizvainoja un viss ir kārtībā, bet es esmu tā, kas nav atradusi katrai praktikantei īpašu pieeju, jo praktikante, kā izrādās ir arī kolēdžas darbiniece un grib nevis mācīties, bet dejot. Tiesības - jā, tās nu ir . Bet tā pati Valda Kalniņa teica, ka prakses vietu ir ļoti daudz un ļoti labi, ka vairs neapmācīšu praktikantus.[/quote
Man gribas domāt, ka apgalvojums - daudz prakses vietu -neatbilst patiesībai.
Ага, счазззз, нам больше делать нечего, как для практикантов писать индивидуальные методики! Им надо, пусть сами и пишут себе методики, хватит того, что они вагон рабочего времени отнимут задаром.
gandrīz 23 gadus grāmatveža praksē man ir bijuši apmērām 40 praktikantu no dažādām skolām.Ir bijis visādi: aizmieg prakses laikā uz galda, neierodas praksē vai ierodas tādā stāvoklī, ka labāk vispār nebūtu nācis, sadara tādus brīnumus, ka vēlāk nedēļu ir pienācies sēdēt, lai labotu, bet tā.........
bet viss ir labi beidzies, gribēju vnk norādīt uz savām kļūdām, kuras, ņemot praktikantus, lūdzu ievērojiet!!!!! Jo katra situācija kaut ko māca. Noslēdziet konfidencialitātes līgumu!!!!!!!!!! Rakstiet rīkojumus par prakses vadītājiem!!!!!!!!!!!!!!! Un izstrādājiet katram praktikantam individuālu apmācības metodiku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nē, paldies, lai ... kur "prakses vietu ir ļoti daudz un ļoti labi"
Tieši to pašu pateikšu, atnāca meitene, nākotnē galvenais grāmatvedis, palūdzu viņai palīdzēt degvielu pārskatus salīdzināt ar pavadzīmēm, vai atbilst, es savukārt atklāšu knifiņus bilances sastādīšanā, bet meitene-odziņa atbildēja, ka atnāca PZA un bilanci likt, nevis kādus tur pirmdokumentus šķirot. No tā brīža es personīgi NĒ, nevienu, ļoti jūtos aizskarta profesionāli.
Paldies par brīdinājumu!
Es arī no viņām saņēmu "prieka vēsts"...
Nē, paldies, lai ... kur "prakses vietu ir ļoti daudz un ļoti labi"
Tieši to pašu pateikšu, atnāca meitene, nākotnē galvenais grāmatvedis, palūdzu viņai palīdzēt degvielu pārskatus salīdzināt ar pavadzīmēm, vai atbilst, es savukārt atklāšu knifiņus bilances sastādīšanā, bet meitene-odziņa atbildēja, ka atnāca PZA un bilanci likt, nevis kādus tur pirmdokumentus šķirot. No tā brīža es personīgi NĒ, nevienu, ļoti jūtos aizskarta profesionāli.
Piekrītu!
Ja negrib - nevajag!
Lai mācās
vgk.lvpar galvenajiem grāmatvežiem!
Cacas!
Fui!
Neticu, ka Jēkabpilī ir tik daudz prakses vietu, nez kāpēc katru gadu saņemu e-pastus un telefona zvanus no praktikantiem, kas meklē, kur praktizēties.
Esmu šokā par tādu nekaunību. Kāds vēl konfidencialitātes līgums ar praktikantu?
Tu cilvēks labu gribēdams māci, dod reālus dokumentus, lai gūst pieredzi un nostiprina zināšanas, bet tev ņem un šitā "iespļauj"- īpaša pieeja. Ko tad ar praktikantu tagad jāauklējas, varbūt krāsainie zīmuļi jādod, lai pazīmē?
Man arī bijušas prakstikantes. Pati pirmā, Elīna, bija vienkārši paskaina! Apķērīga, zinātkāra. Jau pēc nedēļas bez bažām uzticēju visus kases, bankas dokumentus sakārtot! Nostrādāja gandrīz visu vasaru pie manis, droši varēju uzticēt jebkuru lietu, visu izdarīja. Nekādus spec līgumus nerakstīju.
Viss ir atkarīgs no cilvēka, ja ir, piedodiet, draņķis, tad nekādi līgumi nepalīdzēs.
Man arī bijušas prakstikantes. Pati pirmā, Elīna, bija vienkārši paskaina! Apķērīga, zinātkāra. Jau pēc nedēļas bez bažām uzticēju visus kases, bankas dokumentus sakārtot! Nostrādāja gandrīz visu vasaru pie manis, droši varēju uzticēt jebkuru lietu, visu izdarīja. Nekādus spec līgumus nerakstīju.
Viss ir atkarīgs no cilvēka, ja ir, piedodiet, draņķis, tad nekādi līgumi nepalīdzēs.
Es piekrītu - viss atkarīgs no cilvēka.
Bija laiks, kad augstskolā klausījos un vērtēju studentu prakses atskaites.
Uz jautājumu - ko tieši Jūs darījāt uzņēmuma grāmatvedībā prakses laikā? - vismaz 99% atbildēja - kārtoju arhīvu.
Tā ka - arī fakts uz sejas.
Savulaik (ak Dievs cik tas bija sen un tā nemaz vairs nav taisnība
), kad biju praksē vienā kolhozā arī kārtoju arhīvu.
Kaut gan man ar manu pārinieku, arī praktikantu, uzticēja veikt aitu un cūku inventarizāciju fermā.
Tāpēc es visu laiku domāju - kāpēc tajos kolhozos vienmēr pietrūka aitas un cūkas!
Fakts uz sejas - praktikanti inventarizēja!
... kad biju praksē vienā kolhozā arī kārtoju arhīvu...
xxx spalvu met, bet tikumu - nē.
Tāpēc es visu laiku domāju - kāpēc tajos kolhozos vienmēr pietrūka aitas un cūkas!
Fakts uz sejas - praktikanti inventarizēja!
Nu tās cūkas un aitas ne jau mūsu vainas dēļ pietrūka
Pat praktikantiem bija skaidrs kur vis gāja zudumā
xxx spalvu met, bet tikumu - nē.
Tas par mani vai prakses vadītāju?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture