Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
ATVAĻINĀJUMA DIENAS Uz tēmu sarakstu
197 ziņojumi
Atbildes (19)
197 ziņojumi
10269 ziņojumi
197 ziņojumi
10269 ziņojumi
11.03,12.03,13.03,14.03,15.03,16.03,17.03,
18.03,19.03,20.03,21.03,22.03,23.03,24.03,
25.03,26.03,27.03,27.03,30.03,2.04,3.04
Праздники:
29. marts – Lielā Piektdiena
31. marts – Pirmās Lieldiena
1. aprīlis – Otrās Lieldienas
197 ziņojumi
Tā kā ikgadējā atvaļinājuma laikā darbiniekam ir jāapmaksā par darba dienām (Darba likuma 75.pants), tad svarīgi, kādās dienās svētku dienas iekrīt - ja tās iekrīt darba dienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, bet tās nav jāapmaksā. Turpretī, ja atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, un tās ir jāapmaksā.
10269 ziņojumi
Tā kā ikgadējā atvaļinājuma laikā darbiniekam ir jāapmaksā par darba dienām (Darba likuma 75.pants), tad svarīgi, kādās dienās svētku dienas iekrīt - ja tās iekrīt darba dienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, bet tās nav jāapmaksā. Turpretī, ja atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, un tās ir jāapmaksā.
Vispār nesaprotu, kurš darba devējs darbinieka atvaļinājuma laikā plāno darbinieka darbu.

Un ko vispār nozīmē "ja atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās"?
Atvaļinājuma laikā ir tikai un vienīgi sestdienas, svētdienas un svētku dienas.
Kuras tad no tām ir "noteiktās brīvdienas" un kuras nē (nenoteiktās, "no gaisa nokritušās" )?
Tas Darba likums (kas pārrakstīts bez prāta laikam no kādas direktīvas) ar visiem "speciālistu" skaidrojumiem ir "vienos vārtos".
Es personīgi vados no loģikas likumiem, un tikai.
Un - iepūt man un manam draugam ar'!
Es gan drīzāk teiktu, ka otrādi. Ja svētku diena iekrīt darbadienā, tad jāpagarina un jāapmaksā, jo, ja man sv.d.irdarbdienā, man taču ir brīvdiena, bet DA tiek saglabāta!
Savukārt, ja sv.d. ir brīvdienā - man jau neviens papildus nedod ne brīvdienu, ne ko apmaksā!
Es pat teiktu, ka sv.d. iekrīt darbiniekam noteiktā brīvdienā, tad atvaļinājumu nepagarina un arī neko papildus neapmaksā.
No tiesu prakses: visi svētki ir vienādi un dēļ visām svētku dienām atvaļinājums kļūst garāks (149. pants).
Tālāk nāk 75.panta9.daļa, kur teikts: atv/ laikā apmaksa darba dienas!
Un āmen.
10269 ziņojumi
No tiesu prakses: visi svētki ir vienādi un dēļ visām svētku dienām atvaļinājums kļūst garāks (149. pants).
Tālāk nāk 75.panta9.daļa, kur teikts: atv/ laikā apmaksa darba dienas!
Un āmen.
Es tikai par tām svētku dienu apmaksām tās jaunmodīgās likuma normas un tos visgudros skaidrojumus joprojām nesaprotu.
10269 ziņojumi
Все праздничные дни равновелики.