Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kredītrēķina iegrāmatošana
Sveiki kolēģi!
Kādu laiku esmu prom no grāmatvedības, tad nu vēlos Jūsu padomu, jo pati nevaru sadomāt! Varbūt varat palīdzēt ar padomu, kā pareizāk iegrāmatot kredītrēķinu.
Situācija sekojoša: 2012.g.oktobrī izrakstīts rēķins par grām.pakalpojumiem (370+PVN), bet pamatojoties uz to, ka netika veikti līgumā paredzētie darbi, tad šodien (08.04.2013.)ir iesniegts kredītrēķins par neveikto pakalpojumu (-370+PVN).
Un vai vispār var šādi noformēt darījumu?
Atbildes (23)
... Kādu laiku esmu prom no grāmatvedības ...
Šajā jomā nekas nav mainījies, dariet tāpat kā agrāk.
Stornējiet to, ko oktobrī iegrāmatojāt.
Īstenībā Aivar, arī pirms tam nav bijusi šāda situācija
Tā, kā darījums ir attiecināms uz 2012.gadu tad manuprāt pareizāk ir samazināt 2012.g.izdevumus(GP nav nodots)
D 7xxx K5310 -370.00 31.12.2012. vai D5310 K7xxx
Un PVN tad tikai šodien?
D5721 K5310 -77.70 Ls 08.04.2013.
Vot skatos uz šiem grāmatojumiem, un man nepatīk tas, ko sarakstīju, bet nevaru sadomāt alternatīvu:(
Счет был выписан авансом что ли?
Situācija sekojoša.
Noslēgts līgums ar grām.firmu par grāmatvedības pak sniegšanu, piestādīts rēķins oktobrī par "it kā" veikatajiem darbiem.
Vadītājs novembrī konstatē, ka arī par iepr mēnešiem gandrīz nekas nav kārtots...savsatarpēji vienojas ar firmu, ka jāveic visu dok sakārtošana līdz xxdatumam, tad arī veic apmaksu par piestādīto darbu.
Diemžēl nekas netika izdarīts...tagad tā firma atnesa kredītrēķinu.
http://www.***censored***/lat/tagi/?t=kred%C4%ABtr%C4%93%C4%B7ins viskautkas par kredītrēķiniem
Paldies Andaz, par info:)
Ja būtu viss vienā gadā, tad viss vienkārši - es es neuzdotu savu jautājumu, bet tā kā ir dažādi pārskata periodi, tad domāju, ka izdevumu kontu vajag samazināt jau 2012.gadā, tikai ko likt korespondējošā kontā - nevaru sadomāt.
Jūs šeit forumā mācāties par grāmatvedi vai kā?
Jums atbildēja - Stornējiet to, ko oktobrī iegrāmatojāt.
Ja negribat to darīt - veiciet pretējos grāmatojumus.
Es personīgi nesaprotu, ko Jūs nesaprotat.
Vadītājs novembrī konstatē, ka arī par iepr mēnešiem gandrīz nekas nav kārtots...savsatarpēji vienojas ar firmu, ka jāveic visu dok sakārtošana līdz xxdatumam, tad arī veic apmaksu par piestādīto darbu....
Vai Jūs esat tā, kas tagad sakārto visus dokumentus?
Jā, tā noteikti būs "sakārtošana"...
Vadītājs novembrī konstatē, ka arī par iepr mēnešiem gandrīz nekas nav kārtots...savsatarpēji vienojas ar firmu, ka jāveic visu dok sakārtošana līdz xxdatumam, tad arī veic apmaksu par piestādīto darbu....
Nē Aivar, sen vairs nemācos.
Es tikai vēlējos uzzināt , vai ja stornēšu tagad aprīlī uz gr.dokpamata - vai tas būs pareizi, vai arī stornēt uz 31.12.2012.?
Mēģinu tikai "draudzības dēļ" palīdzēt tikt pie bilances..pa vecam ieradumam vērsos forumā pēc palīdzības..
Paldies par padomiem.
На мой взгляд, правильнее было бы провести 2012 годом.
Nē Aivar, sen vairs nemācos.
Es tikai vēlējos uzzināt , vai ja stornēšu tagad aprīlī uz gr.dokpamata - vai tas būs pareizi, vai arī stornēt uz 31.12.2012.?
Mēģinu tikai "draudzības dēļ" palīdzēt tikt pie bilances..pa vecam ieradumam vērsos forumā pēc palīdzības..
Paldies par padomiem.
"Draudzības" pēc varat izdarīt arī "lāča pakalpojumu".
Ja nevarat vienoties par sākotnējā rēķina stornēšanu, grāmatojiet kredītrēķinu.
Ja gada pārskats nav iesniegts un kredītrēķins attiecas uz 2012.gadu- protams, jāiegrāmato 2012.gadā.
Kā man patīk tie, kas draudzības dēļ taisa bilances.Kotik neizdarīsi 5 latu dēļ, pat muļķības.
Kā man patīk tie, kas draudzības dēļ taisa bilances.Kotik neizdarīsi 5 latu dēļ, pat muļķības.
Aha! Man arī "patīk".
Sāku domāt, ka patiešām šo profesiju laiks sertificēt - tāpat kā revidentus.
Varbūt tad būtu (rastos) kāda saprašana - ko kurš prot, un ko savukārt mācās forumos.
Aivars007 - paldies Jums, tieši šāda atbilde ir tā, ko vēlējos saņemt
Nu labi, labi - nav jau tik traki, domāju, ka daudzi gadi ko pirms tam strādāju, ir pietiekoši daudz zināšanu uzkrāts, lai nesadarītu muļķības. Vienkārši ir man šī ir nestandarta situācija un domāju, ka labāk ir pajautāt, ja ir šaubas - un kur vēl lai tik labi pakonsultējas kā VGK - te vienmēr var saņemt labākās atbildes:) Varbūt vienīgais nekonkrēti savu jautājumu uzdevu
Paldies vēlreiz un jauku vakaru jums visiem!
Aha! Man arī "patīk".
Sāku domāt, ka patiešām šo profesiju laiks sertificēt - tāpat kā revidentus.
Varbūt tad būtu (rastos) kāda saprašana - ko kurš prot, un ko savukārt mācās forumos.
Es būtu tikai PAR grāmatvežu sertifikāciju
Ko tad es, es jau neko!
Anda - sertifikācijai tikai tad būs jēga, kad VID nepieņems nevienu pārskatu, ja to nebūs iesniedzis sertificēts grāmatvedis.
Ko tad es, es jau neko!
Anda - sertifikācijai tikai tad būs jēga, kad VID nepieņems nevienu pārskatu, ja to nebūs iesniedzis sertificēts grāmatvedis.
Sertifikācijai būs jēga arī tad, ja uzņēmumi darbā ņems grāmatvežus ar sertifikātiem unalgas viņiem maksās 2x lielākas.
Sen būtu laiks, lai mūsu valstī grāmatvedības uzskaites. kārtošanā būtu tāds pats dalījums kā ārzemēs - grāmatvedis, kas savada dokuments. Pēc tam cilvēks ar nodokļu sertifikātu - sakārto nodokļus, savukārt gapa pārskatiem jau pavisam cita līmeņa speciālists tiek pieaicināts.Tad mums ar 2 nedēļu foruma apmācību "grāmatveži" tikai cipariņus ievadītu par minimālu apmaksu, un nevienu nopietnu atskaiti viņiem neviens neuzticētu.
MVVNACFDV
Tad man jāsāk aizņemt rinda uz bezdarbniekiem, jo augstākā izglītība nav grāmatvedībā.Bet prakse ir "big"
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture