Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nemateriālais ieguldījums
Labdien, cien. kolēģi, var būt kāds man, lūdzu, varētu atbildēt - sertificēts uzņēmums mums novērtēs nemateriālos ieguldījumus, iepriekšējos gados mums vienam produktam tāds jau bija un par šo summu tika palielināts pamatkapitāls, bet šobrīd vadība vēlas novērtēt jaunus produktus, ar to palielinot aktīvus, taču nepalielinot pamatkapitālu.Vai tā varēs? Kādā bilances pasīvu postenī tad man tos uzrādīt? Man liekas, ka tā nevarēs, palabojiet, lūdzu, ja kļūdos. Paldies.
Atbildes (7)
Labrīt, vai tiešām neviens īsti nezin? :((
Ir tāds postenis kā pārvērtēšanas rezerve. Varbūt noder.
Jā, es pati par to arī padomāju, taču sākumā biju izpratusi, ka šis postenis saistīts tikai ar pamatlīdzekļu pārvērtēšanu. Vēl palasīšu likumus. Paldies, Abra.
" un par šo summu tika palielināts pamatkapitāls, " - šaubos gan vai tā maz drīkstēja!
Pārvērtē (uz lielāko pusi) nevis pamatlīdzekļus, bet ilgtermiņa ieguldījumus...
Pārvērtēšanas rezervi nedrīkst novirzīt uz pamatkapitāla palielināšanu...
Nemateriālos ieguldījumus grāmato tikai par naudu iegādātus...
Skola....
Pārvērtē (uz lielāko pusi) nevis pamatlīdzekļus, bet ilgtermiņa ieguldījumus...
Pārvērtēšanas rezervi nedrīkst novirzīt uz pamatkapitāla palielināšanu...
Nemateriālos ieguldījumus grāmato tikai par naudu iegādātus...
Skola....
Jurists, droši vien, teica, ka drīkst.
Tagad tāda mode, ka juristi atbild uz grāmatvedības jautājumiem, tas lasāms'' i-finanses''. Un grāmatveži-daudzi zin labāk juridiskos jautājumus.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture