Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Programmas maiņa gada vidū
Labdien!
Padalieties lūdzu ar pieredzi - vai kāds no jums ir mainījis grāmatvedības programmu gada vidū, vai arī jebkurā citā laikā, bet ne ar 1.janvāri.
Cik tas ir sarežģīti?
Atbildes (13)
Par to, Jums labāk intereseties pie Jūsu programmas pārdevējiem. Jo katrai programmai var būt savas nianses. Bet no grāmatvedības puses, nav nekadas starpības, vai Jūs ievedat datus uz 31.12.13 un sākat stradat, vai Jūs ievedat datus uz 01.05.14 un arī sakat strādāt.
Ja iepriekšējais grāmatvedis ir strādājis korekti, ir attiecīgas izdrukas, tad nekādas problēmas.
Nezinu, no kādas uz kādu programmu maināt un kāda ir katras programmas funkcionalitāte, no tā ir arī atkarīgs, kādi datii jāsavada.
Ja programmā var izrēķināt vidējo izpeļņu (atvaļinājumi, DNL..), tad jāsavada iepriekšējo 6 mēnesu darba alga.
Jāsavada visas PL kartītes, ja vien netaisāties turpmāko nolietojumu rēķināt vecajā progammai vai arī ar roku.
Lieta tāda, ka man negribētos taisīt kontu slēgumu.
Bet vai var pārnest visas 7 kontu grupas kontu summas uz atlikumiem jaunaja programmā?
Vai tā vispār varētu darīt?
Vai tādā gadījumā neizjūk bilances algoritms gada beigās?
Jums pat "nebūtu vēlams" taisīt gada slēgumu, interesants jautājums no grāmatveža.
Un darba algas sadaļu arī vēlams nodublēt no gada sākumu- savādāk- kā izdrukāsiet personas kartiņas, ja dati 2 programmās pa gadu nāksies taisīt ar roku.
Bez tam problēma veidojas arī ar norēķinu salīdzināšanu . Ja viss sakrīt OK bet ja rodas novirze tad ja nav pieejami vecās programmas dati- apgrūtināta noviržu meklēšana ja tādas rodas.
Princips kad slēdz kontus taču nemainās - raksti kaut ar roku- PZ aprēķinā dati no gada sākuma un kāda te vispār var būt runa par algoritmiem bilancē gada beigās un vispār rodas iespaids ka strādā nevis galvenais grāmatvedis bet datoroperators kam brīnumdaris programma visu dara.
" ES nē- to viņš- akmentiņš" pārfrazĒjot " es bilanci nataisu neko nesaprotu- to viņa programma"
Мне два раза приходилось переходить на другую программу, поделюсь опытом. Было много задолженностей по 5310 счету. Для удобства я остаток со старой программы переносила на счет 5311, новые счета проводила по 5310. Постепенно 5311 списывался. Мне так было удобно.
Мне кажется,что очень много зависит от конфигурации новой программы
Если она состоит из отдельных блоков-финансовый,зарплатный ,товарный и ос -то этот переход в блоках можно делать по-разному
1) в финансовом завести все остатки по балансовым счетам на определенную дату, но с аналитикой по дебиторам и кредиторам с настоящими датами документов по задолженностям,тогда не буде проблем с актами и прочим
2)в зарплатном я бы тоже все завела с начала года для получения карточек и счетов
3)в основных средствах-тоже все на начало года
4)в складе-остатки на дату перехода
Есть разные варианты соединения блоков,если проводки сбрасываются со всех блоков в финансовый,то в финансовом надо будет по-другому завести такие позиции с начала года,как износ
как зарплата,себестоимость товара проданного и прочее
Другой вариант-когда у вас один блок на все
Тогда заводите оперативные счета на дату перехода, а балансовые с аналитикой по докам
" Мне два раза приходилось переходить на другую программу, поделюсь опытом. Было много задолженностей по 5310 счету. Для удобства я остаток со старой программы переносила на счет 5311, новые счета проводила по 5310. Постепенно 5311 списывался. Мне так было удобно. "
Līdzīgi- norēķinu uzskaitei nepieciešmo info- neapmaksātos dokumentus, maksājumus... vadīju ar istajiem dokumentu datumiem - grāmatoju uz atlikumu ievada sstarpkontu ( korespondējošasi konts norēķinu kontam) kad viss līdz galam korekti izdarīts šis starpkonts man noslēdzas uz 0.00
Ieguvums- jebkurā brīdī ir pilna info par norēķiniem .
Norēķinu uzskaitei lietoju pamat norēķinu kontu- vecajiem atlikumiem jaunu neveidoju. -savādāk ļoti jāseko līdz katrā maksājuma dokumenta kur grāmatot- uz veco norēķinu kontu vai aktuālo norēķinu kontu.
Sirsnīgs paldies par atbildēm!
Mana situācija ir sekojoša. Noliktavai izmantojam Ankravu, bet grāmatvedībai Kentaurs Pro. Ir doma nomainīt Kentauru pret Zalkti. Datu apjoms man nav tik liels, bet ir sajūta ka sāku buksēt, un, galvenais tieši dēļ datu ievadīšanas. Kentaurā ir ārkārtīgi daudz lieku darbību jāveic, lai tiktu pie rezultāta. Piemēram,– lai uzrakstītu un sakontētu MU ir jāveic 13(!!!) klikšķi. Lai programma rēķinātu PVN, ir jāievada I 21.00 ( katram dokumentam). Virsgrāmatā grāmatojot caur ‘’ekspertu’’ – pvn jārēķina uz kalkulatora. Utt.
Zalkti pētīju demo versijā un mani tiešām šī programma uzrunāja. Ja tur tiktu veikti vēl daži konkrēti man svarīgi uzlabojumi, tad pat nešaubītos.
Zalktis uzrunā tik ilgi kamēr Jums ir garantija ka strādāsiet viena pati...... Izejot no iespējas -veikt kļūdas dēļ nejaušus labojumus reģistrētos dokumentos .... man ši programma šķiet ar paaugstinātu bīstamību .
Ir daudzi mīnusi kas rodoties lielākam datu apjomam ( bankas kontu skaitam, klientu skaitam ...) kļust apgrūtinoši.
Bez tam- norēķinu uzskaite- jā ir iespēja sasaistīt dokumentus bet tā ir atsevišķa funkcija un nenotiek dokumenta sagatavošanas laikā. Uzskatu ka Zalktis ir un paliek mazulīšu programma.
Protams cilvēki lieto bet tas ir viedoklis.
Atļaujos atkal par šo programmu izteikt viedokli jo nesen atjaunoju licenzi un savadīju vienu mazulīti
Bez tam par cenu un funkcionalitāti- ja uzņēmums ir cik necik pēc apjoma iesaku padomāt ko nopietnāku. Tie 100 EUR ( ja pateizi atceros arī nemaz nav tik maz. ) pieliekot vēl 2-3 šis cenas var iegūt būtiski labākas funkcionalitātes programmas.
Par uzturēšanas maksu- jā uzturēšanas maksa nav bet lai saņemtu kārtējos jauninājumus katrā saņemšanas reizē jāmaksā.
Ir daudzi mīnusi kas rodoties lielākam datu apjomam ( bankas kontu skaitam, klientu skaitam ...) kļust apgrūtinoši.
Bez tam- norēķinu uzskaite- jā ir iespēja sasaistīt dokumentus bet tā ir atsevišķa funkcija un nenotiek dokumenta sagatavošanas laikā. Uzskatu ka Zalktis ir un paliek mazulīšu programma.
Protams cilvēki lieto bet tas ir viedoklis.
Pilnīgi nepiekrītu Jums! Man programmā ir uzņēmums (pat vairāki) ar ļooti lielu klientu skaitu, vairākām bankām un kontiem , noliktavām u.t.t - ziniet vēl problēmu neesmu sajutusi.. Ja arī kādreiz ir kādi "gļuki" - serviss ātrs, saprotams un par velti! bet kā jau jūs teicāt :.".. bet tas ir viedoklis"
Sirsnīgs paldies par atbildēm!
Mana situācija ir sekojoša. Noliktavai izmantojam Ankravu, bet grāmatvedībai Kentaurs Pro. Ir doma nomainīt Kentauru pret Zalkti. Datu apjoms man nav tik liels, bet ir sajūta ka sāku buksēt, un, galvenais tieši dēļ datu ievadīšanas. Kentaurā ir ārkārtīgi daudz lieku darbību jāveic, lai tiktu pie rezultāta. Piemēram,– lai uzrakstītu un sakontētu MU ir jāveic 13(!!!) klikšķi. Lai programma rēķinātu PVN, ir jāievada I 21.00 ( katram dokumentam). Virsgrāmatā grāmatojot caur ‘’ekspertu’’ – pvn jārēķina uz kalkulatora. Utt.
Zalkti pētīju demo versijā un mani tiešām šī programma uzrunāja. Ja tur tiktu veikti vēl daži konkrēti man svarīgi uzlabojumi, tad pat nešaubītos.
Izmēģiniet Jumi.
No Kentaurs Pro var ieimportēt visus datus Jumī. Vismaz līdz pāriešanai uz eiro to varēja izdarīt. Tas nozīmē, ka visi pa gadu ievadītie dokumenti, partneri, PL utml ir jaunajā programmā.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture