Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
Ceļa nodoklis ES Uz tēmu sarakstu
6 ziņojumi
Atbildes (22)
6 ziņojumi
1. čeks par summu LTL 37,00 bez mūsu firmas rekvizītiem;
2. rēķins no SIA Statoil Latvia un pielikumā rēķini no Statoil international Card Center ar rekvizītiem.
Lūdzu paskaidrojiet, kā rīkoties?
6 ziņojumi
2. Nevaru paskaidrot, jo neredzu rēķinus.
"Uz aklo" es neprotu neko paskaidrot. Diemžēl.
Kam Jūs to reverso PVN rēķināsiet? Vai Jums dokumentos ir 0% PVN? Čekā to noteikti nav un šaubos vai Statoil rēķinā arī.
385 ziņojumi
6 ziņojumi
385 ziņojumi
Skatieties šo pielikumu. Tur viss ir skaidri un gaiši uzrakstīts - laiks, vieta, pakalpojums, prece - kas tas ir un cik tas maksā, un vai ir PVN vispār ir aprēķināts vai 0% likme.
385 ziņojumi
6 ziņojumi
Šī samaksa patiešām tiek aplikta ar PVN. Un tas ir pakalpojums.
Bet tas nav nekāds nodoklis!
Vajadzētu tomēr (ja esat grāmatvede) iemācīties un atšķirt vismaz dažus terminus.
Noslēgumā - neviens profesionālis Jums neiedos padomu, neredzot Jūsu rīcībā esošos dokumentus. Vēl jo vairāk, ka pajautāt Jūs neprotat.
86 ziņojumi
385 ziņojumi
385 ziņojumi
Itālijā maksa par ceļiem ir apliekāma ar PVN. Vai man vajag paņemt summu bez PVN un aprēķināt mūsu PVN - 21% un uzrādīt PVN deklarācijā 50. un 55.rindā un pārskatā PVN I. II.daļā?
Paldies.
6 ziņojumi
Kā kaut ko tādu var pateikt!
Man nav komentāru.
Itālijā maksa par ceļiem ir apliekāma ar PVN. Vai man vajag paņemt summu bez PVN un aprēķināt mūsu PVN - 21% un uzrādīt PVN deklarācijā 50. un 55.rindā un pārskatā PVN I. II.daļā?
Paldies.
Jums jāiet vai nu kursos, vai arī uz konsultāciju pie kāda praktizējoša grāmatveža.
VIDā reti kad pasaka ko jēdzīgu, tas viens.
Otrs - neko jēdzīgu arī nevar pateikt, ja neredz dokumentu.
PVN ir sarežģīts nodoklis, daudz dažādas nianses. Par PVN konsultēties neklātienē ir problemātiski, tas jāsaprot. Sevišķi, ja neprot uzdot skaidri saprotamu jautājumu.
Ja Jums šādu čeku ir daudz, varat vēlāk prasīt atpakaļ samaksāto PVN no ES valstīm. Bet arī tad ir jāzina, kā tas darāms.
86 ziņojumi