Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Datums Uz tēmu sarakstu
Briseida 13.10.2004 10:55
93 ziņojumi
93 ziņojumi
Atbildes (19)
Может будут и другие мнения, но я бы не рисковала - выписана она всё-таки тогда, когда Вы еще не имели права на предналог.
Martinas, no vedj v zakone 8.p. skazano:(1) Preču piegāde ir notikusi, ja preces ir nosūtītas vai ir izrakstīts pievienotās vērtības nodokļa rēķins (turpmāk - nodokļa rēķins) vai atlīdzība par piegādi ir saņemta pirms preču nosūtīšanas. Moj slu4ai kak raz popadaet pod pervij variant, tovar to polu4en v oktjabre! Ili ucitivatj PVN nado po tomu usloviju, kotoroe pervim vipolneno? I kak voobshe ponimatj eti "vai"?
Vsem uda4nogo dnja!:))))
Vsem uda4nogo dnja!:))))
Briseida 13.10.2004 11:39
93 ziņojumi
93 ziņojumi
Bet izpildījies ir pirmais nosacījums un 20.09. ir izrakstīts rēķins! VID to var formulēt arī, tā, ka viens no nosacījumiem, kas izpildījies pirmais būs noteicošais un no priekšnodokļa izņems, turklāt uzliekot sodu šīs summas divkāršā apmērā.
Piekrītu Martinas, es arī neriskētu.
Piekrītu Martinas, es arī neriskētu.
Cleo, bet tad sanāk, ka gadījumā, kad mana firma ir sniegusi pakalpojumu 30.09.04., bet rēķins bija izrakstīts 01.10.04., man obligāti jāuzskaita šīs darījums septembrī, jo viens no likuma nosacījumiem ir izpildīts?
Briseida 13.10.2004 12:31
93 ziņojumi
93 ziņojumi
Jā, vismaz tā skaidroja, ka lai nerastos neskaidrības, tad rēķinus par pakalpojumu izrakstīt vēlams tad mēneša pēdējā datumā. BEt nu sorry, ne jau es to putru ievārīju, un ne es MK sēžu, kas pieņem tādus likumus un ne arī VIDā, kur sniedz skaidrojumu vēstules, un jāpiezīmē, ka katra vēstule iet pretrunā ar iepriekšējo skaidrojumu. Kā saka Tolje jeshjo budet!
Līdz ko pakalpojuma sniegšanas datusm būs 30.septembris Jums jāiekļauj realizācijā septembra deklarācijā, jo otrai pusei 30.09 rodas tiesības uz priekšnodokli, bet Jums pienākums uz realizācijas PVN>
Paldies, Cleo!
Briseida 13.10.2004 12:50
93 ziņojumi
93 ziņojumi
Cleo, tagad sežu un domāju, no kurienes klients var zināt, kāda summa jāiekļauj PVN priekšnodoklī septembrī, ja viņam nav izrakstīts rēķins?!
Briseida 13.10.2004 13:09
93 ziņojumi
93 ziņojumi
dokumentus iegrāmato pēc likuma līdz nākošā mēneša 15.datumam tas ir viens, un otrs klientam ir tiesības priekšnodoklī iekļaut arī vēlākā periodā nekā viņam radās tiesības uz priekšnodokli. Klientam nav jāzīlē.
Nu viss, man tagad ir tāda putra galvā! Mēs izrakstījām rēķinu 02.10.04., pakalpojums sniegts septembra beigās, par PVN maksātājiem mēs skaitāmies no 01.10.04, tad rēķinā jābūt PVN vai nē?
Briseida 13.10.2004 13:19
93 ziņojumi
93 ziņojumi
Nu uz to Jums te varbūt gudrāki grāmatveži atbildi dos. Personīgi es izrakstītu rēķinu 30.09 bez PVN kamēr vēl bijāt PVN nemaksātāji un ar 1.oktobrisāktu jaunu dzīvi kā PVN maksātāji. It kā rēķins ir izrakstīts laikā kad esat jau PVN maksātāji un būtu apliekams ar PVN, bet no otras puses rēķins ir par periodu, kad sniedzāt pakalpojumu kā PVN neapliekama persona - tiešām man pašai gribētos dzirdēt ko pieredzējušāki šādā situācijā darītu.
Я бы тоже выписала без ПВН, но обязательно указать дату оказания услуги - 30.09. А на эту дату Вы еще не имели права выставлять с ПВН. Для успокоения, если есть возможность, перепишите счет 30-м сентября.
Переписать нет возможности, со второй стороны уже включили PVN в предналог и сдали отчет! Звонила только что в VID - сказали, что в счете должен быть PVN, потому что на дату выписки счета мы уже являлись PVN плательщиками!Хотя в то же самое время сказали, что учет оказанных услуг ведется по первому выполненному условию, т.е. в данном случае по дате оказанной услуги ( а это август!)! И как это понимать?! Мне что надо PVN в август залепить? это же нонсенс! Наверное, надо делать так, чтобы нечаянно государство не обделить! Да уж наша законодательная система далека от совершенства!
Briseida 13.10.2004 14:14
93 ziņojumi
93 ziņojumi
Sorry, ne avgust, a sentjabrj!
Briseida 13.10.2004 14:17
93 ziņojumi
93 ziņojumi
nu raz vi uzhe vipisalji s PVN i otdalji, tak tut uzh ni4evo, a vtoraja storona ot4joti uzhe sdala? Ilji onji prosto nehotjat terjatj prednalog.
Govorjat, 4to sdali ot4et, a na samom dele - ne znaju! Spasibo vsem!
Briseida 13.10.2004 14:37
93 ziņojumi
93 ziņojumi
Ну так чего Вы переживаете: клиенты заплатили Вам за услугу + ПВН, ПВН Вы теперь заплатите в бюджет. Другое дело, что сомневаюсь я, имели ли они право на предналог, ведь на дату оказания услуги (30.09.) Вы еще не были плательщиками.
Delo v tom, 4to ho4etsja vse praviljno sdelatj, a kak-to ne polu4aetsja! To tam kosjak viljezet, to eshe gde-nibudj. I vsje potomu 4to vse 4to 4itajeshj protivore4it odno drugomu! Da, nelegko na4inajushim buhgalteram!
Briseida 13.10.2004 16:19
93 ziņojumi
93 ziņojumi
А Вы думаете, не начинающим легко? Ведь "меньше знаешь - лучше спишь" :). А с ПВН всё устаканится - так всегда бывает при переходе из статуса неплательщика в статус плательщика.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt