Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Transportl.pārd., darījuma apliecinošie dokumenti Uz tēmu sarakstu
Transportl.pārd., darījuma apliecinošie dokumenti
Labvakar!
Vēlamies pārdot kravas transportlīdzekli šeit pat LV (mēs - PVN maksātāji) -, bet pircējs - gribētājs ir PVN nemaksātājs un arī nav VID reģistrēts kā saimnieciskās darbības veicējs (cilvēks no ielas).
Darījuma summa būtu 3000 _PVN 630=3630 EUR.
Darījuma dokumenti:
1. Pieņemšanas - nodošanas akts (CSDD paraugs), CSDD šī persona pati pārreģistrē uz sava vārda un nomaksā visus nodokļus (no savas kabatas).
2. Rēķins/ pavadzīme par darījumu no mūsu puses (summa ar PVN). Un tad PVN aizskaitam valstij.
Un protams uzreiz kontā naudiņa par darījumu.
Un tas no mums ir viss, kas vajadzīgs - tikai 2 šie dokumenti????? Gribam, lai no mūsu puses būtu visi dokumenti kārtībā.
Domāju cik pareizi ir tai fiziskai personai.... kā ir no viņu puses, vai tur viss ir kārtībā, viņam nav jābūt reģistrētai vismaz kā saimnieciskās darbības veicējam????
Atbildes (15)
Kā Jūs domājat - ja fiziska persona veikalā pērk pienu, maizi, kafiju, arī uzvalku, televizoru un vēl klāt arī veļas mazgājamo mašīnu - vai šī persona pirms pirkuma iet kaut kur speciāli reģistrēties?
P.S. Visi šie pirkumi ir ar PVN, jopā var sanākt arī vairāk nekā 3000 + 630 = 3630.
Kā gan var vispār ienākt šādas domas galvā?
Kas tieši Jūs mulsina?
Pirkuma maksa vai vārds "kravas", vai vēl kas cits, ko nespēju iedomāties?
Par auto pārreģistrēšanu un "visus nodokļus no savas kabatas" - nav tik vienkārši.
Jums jādod līdzi attiecīga pilnvara. Jo bez pilnvaras viņam neko nepārreģistrēs.
Jā, tā ir mūsu cena, bet pircējs jau uzņemās uz sevis visus izdevumus par auto parreģistrēšanu un to saistītie auto nodokļiem.
Mums jau bija tāds gadījumus, ka pārdevām auto uz Igauniju (reģ.personai) un bija tikai rēķins, MU no bankas par pirkuma samaksu, pieņemšanas - nodošanas akts (http://www.csdd.lv/lat/registracija/transportlidzeklu_registracija/registracijai_nepieciesamo_dokumentu_apraksts/pienemsanas___nodosanas_akts_par_transportlidzekla_nodosanu_ipasuma/). Un pilnvara nebija nepieciešama.
Mazliet mulsina - cik fiziska pers.varapgrozīt naudas ar darījumiem (besk.veidā) un būt nereģistr.pers., jo šis darījums nav vienīgais.
Un protams vēl Invoce ar Igauniju
Mazliet mulsina - cik fiziska pers.varapgrozīt naudas ar darījumiem (besk.veidā) un būt nereģistr.pers., jo šis darījums nav vienīgais.
Vairāk kā trīs nevar.
Jā to es zinu par skaidru naudu, ka norēķināties ar skaidru naudu ir tie 3000 EUR, par to deklarēšanu.
Bet fiziska no juridiskas pērk (bezsk.nauda).
Likums par IIN 11.p.
1.3 Fiziskās personas darbība kvalificējama kā saimnieciskā darbība, ja tā atbilst vienam no šādiem kritērijiem:
1) darījumu regularitāte un sistemātiskums (trīs un vairāk darījumi taksācijas periodā vai pieci un vairāk darījumi trijos taksācijas periodos);
2) ieņēmumi no darījuma pārsniedz 14 229 un vairāk euro taksācijas gadā, izņemot ienākumus no personīgā īpašuma atsavināšanas atbilstoši šā likuma 9.pantapirmās daļas 19.2 punktam;
3) darbības ekonomiskā būtība vai personas īpašumā esošo lietu apjoms norāda uz sistemātisku darbību ar mērķi gūt atlīdzību.
Kāds tam visam sakars ar fiziskās personas pirkumiem?
Un kāda gan uzņēmumam daļa par fiziskās personas pirkumiem?
Ja es, piemēram, RIMI nopirkšu nevis 1 kg cukura, bet 100 kg cukura, vai RIMI grāmatvedis uztrauksies par to?
Es vispār nesaprotu, kādā sakarā autorei ir radušies jautājumi?
Kāda viņai daļa gar to fizisko personu, kas pie viņiem kaut ko nopērk?
Vai kāds, lūdzu, man varētu šo sīkumu izskaidrot?
Paldies!
Ja es, piemēram, RIMI nopirkšu nevis 1 kg cukura, bet 100 kg cukura, vai RIMI grāmatvedis uztrauksies par to?
Paldies!
Autorei ir svarīgi, lai šī persona kaut ko nepārkāp (kādu likumu utt.) un pašiem nerastos problēmas.
P.s. atradu arī pilnvaru CSDD
Likums par IIN 11.p.
1.3 Fiziskās personas darbība kvalificējama kā saimnieciskā darbība, ja tā atbilst vienam no šādiem kritērijiem:
1) darījumu regularitāte un sistemātiskums (trīs un vairāk darījumi taksācijas periodā vai pieci un vairāk darījumi trijos taksācijas periodos);
2) ieņēmumi no darījuma pārsniedz 14 229 un vairāk euro taksācijas gadā, izņemot ienākumus no personīgā īpašuma atsavināšanas atbilstoši šā likuma 9.pantapirmās daļas 19.2 punktam;
3) darbības ekonomiskā būtība vai personas īpašumā esošo lietu apjoms norāda uz sistemātisku darbību ar mērķi gūt atlīdzību.
Paldies!
Paldies!
Autorei ir svarīgi, lai šī persona kaut ko nepārkāp (kādu likumu utt.) un pašiem nerastos problēmas.
P.s. atradu arī pilnvaru CSDD
Man patīk, ka Aivars tā ir iekarsis
, paldies Tev!
Bet vispār īsās pārruunās ar pircēju, likās, ka viņas notiek tādi diez gan regulāri darījumi , ka mēs nobrīnijāmies, ka vņš nav reģistrēts.
Bet palielam mums ir svarīgi - sakārtot dokumentus no savas puses, t.i.:
1. Pieņemšanas - nodošanas akts.
2. Rēķins/ pavadzīme par darījumu no mūsu puses (summa ar PVN).
3.Pilnvara
Aivars NAV iekarsis!
Aivars neizprot Jūsu bažas, jo juridiskajai personai, kura kaut ko pārdod fiziskai personai, neviens likums neuzliek par pienākumu uztraukties par fizisko personu.
Joprojām nesaprotu - kādā sakarā fiziskai personai kaut kur būtu jāreģistrējas, ja šī persona kaut ko pērk?
Bet laikam jau nesapratīšu - man līdz Jūsu saprašanai laikam vēl tālu.
Nekā personīga un Visu labu!
Turpināt diskusiju ir bezjēdzīgi - izdarīju šādu secinājumu.
īsās pārruunās ar pircēju, likās, ka viņas notiek tādi diez gan regulāri darījumi , ka mēs nobrīnijāmies, ka vņš nav reģistrēts.
Покупатель теперь должен отчитываться перед продавцом о цели покупки и дальнейшем использовании?
А за одно еще и рассказывать о себе и своих предыдущих покупках?
Так и 100 kg cukura могут отказаться продавать из-за угрозы сахарного диабета
Autors jau visu nepasaka, kaut ko piemelo.
Ja par auto maksā nodokli,tad šo auto var izmantot ārpus darba laika un svētku dienās?Kaut kur bija MU-maijas skaidrojums,bet nevaru atrast?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture