Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Neliekas ne zinis!Maita.
Darbinieks.Paziņo ka ir slims,bet nav atnesis ne Alapu,ne Blapu-bet darbā nav jau mēnesi.Telefonu neceļ,deklarējis dzīvošanu citā novadā,neviens turp nebrauks šo meklēt.Tabelē šim ieliku slimību,bet nu jau ir nopietni...ko ar tādu?Ir slims-tad tak Alapai jau sen jābūt..atlaidīšu-un izvilks no pagultes B lapu?!
Pat nav kam pa muti sadot.
Atbildes (24)
Pat nav kam pa muti sadot.
Var būt pašai sev par šādu attieksmi un runāšanu
Подождите до 1 января . Немного осталось. В новом законе о труде определен порядок оповещения работника об увольнении.
Пока закон не подписал президент, но будем надеяться, что подпишет.
С 1 января и больничные будут электронные.
Klvn2,
mani darbinieki(vismaz 50% no viņiem) tieši šādu valodu vislabāk saprot!Ar laipnību un uzmanību esmu tur ,kur esmu-neizpratnē(ja neteiktu rupjāk).;Nejūtu vajadzibu katra dzēruļa dēļ krāmēties ar VDI.Tiemvajadzētu būt pateicīgiem,ka tiek darbā paturēti un kāds krāmējas ar viņu dzeršanas problēmām,nevis vārīt s**us darba devējam!
Maija,paldies par info...es tiktiešām ko tādu gaidu!Man šādu visādu lietu netrūkst.Un cilvēki akurāti un precīzi kļūst tikai algas dienās.
Tas cilvis no manas tēmas-pat to ir aizmirsis!
Albīn,vai tad no 01.janvāra jau?Rakstīja tak,ka no 01.jūlija?
Darba devējs var uzteikt darbu, ja..
darbinieks bez attaisnojoša iemesla būtiski pārkāpis darba līgumu vai noteikto darba kārtību.
С 1 января и больничные будут электронные.
С 1 января можно будет слать заказную вестулю на декларированный адрес, и получение вестули будет считаться на седьмой день после сдачи письма почту. Если работник в указанный в вестуле срок не отреагирует на письмо, будет считаться, что он со всем согласен.
А потом путь доказывает, что не мог получить письмо по объективным обстоятельствам.
No 01.01.2015.
112.1 pants. Uzteikuma paziņošana
(1) Uzteikumu otrai pusei var izsniegt uz vietas personīgi vai piegādāt ar ziņneša starpniecību, kā arī izmantojot pasta pakalpojumus. Uzteikumu otrai pusei var nosūtīt arī pa elektronisko pastu, izmantojot drošu elektronisko parakstu, ja tas noteikts darba līgumā vai darba koplīgumā.
(2) Ja uzteikumu uz otras puses darba līgumā norādīto adresi nosūta ierakstītā pasta sūtījumā, uzteikums uzskatāms par saņemtu septītajā dienā pēc uzteikuma nodošanas pastā. Uzteikums uzskatāms par saņemtu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā arī tad, ja otra puse uzteikumu faktiski saņēmusi agrāk. Prezumpciju, ka uzteikums ir saņemts septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā, saņēmējs var atspēkot, norādot uz objektīviem apstākļiem, kas neatkarīgi no adresāta gribas bijuši par šķērsli uzteikuma saņemšanai norādītajā adresē. Ja rodas domstarpības, pusei, kas sūtījusi uzteikumu ierakstītā pasta sūtījumā, ir pienākums pierādīt, ka uzteikums ir nosūtīts.
(3) Ja uzteikumu uz otras puses darba līgumā norādīto elektroniskā pasta adresi nosūta pa elektronisko pastu, izmantojot drošu elektronisko parakstu, uzteikums uzskatāms par saņemtu otrajā darba dienā pēc tā nosūtīšanas. Prezumpciju, ka uzteikums ir saņemts otrajā darba dienā pēc tā nosūtīšanas pa elektronisko pastu, saņēmējs var atspēkot, norādot uz objektīviem apstākļiem, kas neatkarīgi no adresāta gribas bijuši par šķērsli uzteikuma saņemšanai norādītajā adresē. Ja rodas domstarpības, pusei, kas sūtījusi uzteikumu pa elektronisko pastu, ir pienākums pierādīt, ka elektroniskais dokuments ir nosūtīts.
Albīn,vai tad no 01.janvāra jau?Rakstīja tak,ka no 01.jūlija?
Может быть с 1 июля, не спорю.
http://www.***censored***/lat/aktuali?doc=5649
100 p. esmu vienisprātis ar Sella - tādiem tikai pa muti un no Rīgas ārā!
Paldies,laipnie cilvēki...tik ļoti negribas krāmēties ar šitām vēstulēm utt utt.Betnekas jau cits neatliek.Katik neuzrakstās man kāds nikns v'ārds,kas nedodDievs aizskars darbinieku!
Tā arī rakstiet:
- Sen neesi sists, ja? Pa muti gribi, ja?
Klvn2,
mani darbinieki(vismaz 50% no viņiem) tieši šādu valodu vislabāk saprot!
Bet mēs neesam pelnījuši tādu valodu lasīt un atbildēt !
Forumā savu jautājumu varētu uzdot arī pieklājīgāk.
Paldies,laipnie cilvēki...tik ļoti negribas krāmēties ar šitām vēstulēm utt utt.Betnekas jau cits neatliek.Katik neuzrakstās man kāds nikns v'ārds,kas nedodDievs aizskars darbinieku!
Sist vai nesist - un kuru!
1. Normālos uzņēmumos ir iekšējās kārtības noteikumi, kuros atrunāts, ka darbinieks paziņo, kāpēc darbā nav ieradies.
2. Normālos uzņēmumos, darbā pieņemot, pieraksta ne tikai deklarēto adresi, bet arī faktisko un vēl pāris tālruņa numurus uz kuriem zvanīt steidzamos gadījumos.
Ja Jums nekā no tā visa nav (sākat no 2.punktalasīt), tad sist varat ja ne ar sevi, tad personālvadības darbinieku.
Vēl man tomēr ir tāda pārliecība - kā pret darbinieku izturas, tā viņš pretī.
Es jau par to sišanu arī pajokoju, taču ir ļoti daudz tādu eksemplāru, kuri ne to vien ir pelnījuši.
Diemžēl, sociālisms nav beidzies.
Klvn2,
mani darbinieki(vismaz 50% no viņiem) tieši šādu valodu vislabāk saprot!
Bet mēs neesam pelnījuši tādu valodu lasīt un atbildēt !
Forumā savu jautājumu varētu uzdot arī pieklājīgāk.
Pilnīgi piekrītu! Riebjas lasīt
Pilnīgi piekrītu! Riebjas lasīt
Nu jā,varbūt riebjas arī lasīt.
Bet nez vai vairāk jums neriebtos stāvēt pie šī'' nabaga darbinieka '' dzēruma guļasvietas ar pildspalvu rokā un censties panākt lai viņš vismaz pats uzraksta atlūgumu..bet nekā,guļ un neceļ ne ausi.Nedēļām.Paradīze zemes virsū un šādiem ir arī žēlsirdīgās māsas-aizstāves.Sakiet paldies,ja ar tādiem cilvēkiem neesat sastapušies,jo acīmredzot jūsu darbavietas no viņiem bēg kā no mēra.
Такого "счастья" у многих хватает. У нас , например стабильно 3-4 в месяц пропадают бесследно, в июне вообще 7 человек после Лиго не вышли. Берегите нервные клетки, скоро выработается иммунитет.
Kāpēc pieņemat darbā 'šabašnikus'?
Pieņemiet normālus darbiniekus, maksājiet atbilstoši un būs jums laime
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture