По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

Norēķinu persona maina nosaukumu un uzņēmējdarbības formu Uz tēmu sarakstu

Norēķinu persona maina nosaukumu un uzņēmējdarbības formu
Sveiki!

Liela apjoma uzņēmums, kurš veic pilnvērtīgu grāmatvedību un veic norēķinus gan ar klientiem, gan pakalpojumu sniedzējiem. Mani interesē veicamo darbību kopums, kas izriet no šādām situācijām:

1. Norēķinu persona nomaina uzņēmuma nosaukumu un paziņo mums - kas kam ir jāveic, neskaitot uzņēmuma nosaukuma maiņu grāmatvedības sistēmā?
2. Norēķinu persona nomaina uzņēmējdarbības formu, piemēram, no SIA uz AS
3. Norēķinu persona nomaina juridisko adresi.

Varbūt varat pastāstīt veicamos darbus no skatu punkta - norēķinu dokumenti, salīdzināšanas akti, kontu slēgšana un veidošana, līgumu izmaiņas. Vai kāds no minētajiem scenārijiem izraisa šādas sekas un kurš izraisa kuras sekas.

Paldies jau iepriekš!
Anuksf
Anuksf 02.03.2015 11:44
7 ziņojumi

Atbildes (9)

Kursa darbs?
savas atbildes, lūdzu - mēs nokomentēsim.
Andaz
Andaz 02.03.2015 14:06
27892 ziņojumi
Nē, tas nav kursa darbs, mani interesē izprast situāciju, kas veidojas, ja norēķinu persona ir mainījusi kaut ko savos pamatdatos un kā to pareizi apstrādāt, lai nesanāktu palaist kaut ko garām.
Anuksf
Anuksf 02.03.2015 14:25
7 ziņojumi
Tādā gadījumā, kas ir "norēķinu persona" Jūsuprāt? Avansu norēķinu persona?
Uzrakstiet savus viedokļus!
Andaz
Andaz 02.03.2015 14:29
27892 ziņojumi
" Nu grāmatvedi nav vajadzības algot, ja starp savējiem ir grāmatveža prasmes un jāņem vērā, ka grāmatveža algošana ir dārgāks prieks nekā programmatūras iegāde.

Izmaksas programmatūrai būtu vēlamas zemas, jo zemnieku saimniecībā netiek veikta divkāršā ieraksta grāmatvedības uzskaite.

Tāpēc būtu pateicīga, ja kādam ir zināms variants kurš ir lēts un ērts. Saimniecībā veicamā uzskaite - saimniecisko ieņēmumu un izdevumu uzskaite, PVN, Gada ienākumu deklarācija, pamat pārskati, kvīšu atskaite, sociālā nodokļa atskaite pašnodarbinātajam. Tas īsumā viss, bet pastāv jau protams vēl inventāra uzskaite, pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķins un algas." - interesanti vai tās pašas situācijas turpinājums ????? Autors tas pats
Guntagermane
Guntagermane 02.03.2015 15:28
1303 ziņojumi
Ar norēķinu personu tiek saprasts klients (kurš maksā uzņēmumam) un pakalpojumu sniedzējs (kuram uzņēmums maksā).
Anuksf
Anuksf 02.03.2015 16:25
7 ziņojumi
Guntagermane - nē. Šis jautājums ir nesaistīts ar šo veco jautājumu.
Anuksf
Anuksf 02.03.2015 16:27
7 ziņojumi
Guntagermane - nē. Šis jautājums ir nesaistīts ar šo veco jautājumu.
Anuksf 02.03.2015 16:27
Nu šais gadījumos grāmatvedības praksē lieto jēdzienu ( ja nav kas jauns izdomāts) :
piegādātājs( norēķini ar piegādātājiem 53 kontu grupas ietvaros )
Pircējs (norēķini ar pircējiem (23 kontu grupas ietvaros)
Norēķinu persona- darbinieks kurš saņēmis uzņēmuma naudu un veic pirkumus ( avansa norēķinu persona parasti 238/ konta ietvaros. )
Neatkarīgi no mēģinājuma skaidrot šos jēdzienus : Likumā šīs jūsu veicamās darbības netiek atrunātas . tehniski kā tikt galā savā uzskaites programmā- tā jau ir Jūsu uzskaites darbinieka kompetence. ( viss atkarīgs no programmas tehniskajām iespējām) ja ir normāla programma tad juridiskai personai mainoties atsevišški informācijai ir iespēja konkrētos datus pievienot vai ļaunākajā gadījumā izlabot uz jauno veco informāciju fiksējot piezīmēs. ) . . Pēc būtības ja nemainās reģistrācijas Nr komercreģistrā tad persona ir tā pati un jaunu kartiņu nav pamats atvērt ( meitenes reģistrē laulību maina uzvārdu no Kalniņas uz Ozolu- tāpēc jau nav cits cilvēks )
Guntagermane
Guntagermane 03.03.2015 09:56
1303 ziņojumi
Paldies! Jūsu atbilde man noderēja.

Varbūt kādam ir arī pieredzi nodot atskaites VID caur sistēmu? Tas būtu no grāmatvedības sistēmu pa tiešo uz VID sistēmu? Un kādi nosacījumi tur strādā?
Anuksf
Anuksf 08.03.2015 14:30
7 ziņojumi
Tur nu tikai pie instrukcijas grāmatvedības uzskaites sistēmas lietošanai jeb info no sistēmas izstrādātāja vai izplatītāja. Normālās grāmatvedības programmās vai nu pamatcenā vai par papildus samaksu ir iespēja eksportēt atskaites uz EDS . Tātad sistēmā tiek veikts atskaites aprēķins kuru noteiktā faila formātā eksportē uz EDS.
Par kādam pieredze- domāju ka tagad lielākā daļa grāmatvedības programmu šo iespēju paredz un atļaujos teikt- pieredze ir daudziem Nevaru iedomāties kā es PVN pielikumu ar 100 rindām katry mēnesi rakstītu ar roku EDS
Guntagermane
Guntagermane 08.03.2015 22:28
1303 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.