Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Aktuālā diskusija
DIENAS JAUNUMI Uz tēmu sarakstu
Atbildes (5107)
Nevaru komentēt tieši par terorisma finansēšanu (kaut nav pārliecības, ka uz nerezindentiem orientētās bankas ir baltas un pūkainas), bet ASV un ES bija diiezgan lielā šokā, kad izrādījās, ka caur Latvijas bankām notikuši Ziemeļkorejas maksājumi.
Visticamāk, ka banku alkatība ir darījusi savu...
Starp citu - Šveici FATF un Moneyval ļoti zemu novērtējis savā pārbaudē, bet augstā vietā ir Azerbaidžāna (ja pareizi atceros, nu kaut kāda PostPadomju republika). Mēs vēl smējāmies, ka Baltkrievija būtu pirmā, jo tur jau nav īsti privāto banku un finanšu struktūru.
Nu tad, lai uzrauga bankas nevis mani lauku grāmatvedi ar mazajiem klientiņiem.
Tur jau tā lieta, ka likumus raksta visiem vienus. Tie paši noteikumi par kasi bija tādi, kas domāti lielai organizācijai, kur kasieris sēž aiz restota lodziņa un katram prasa uzrādīt pasi. Man vienam klientam, pirms es ar to sāku strādāt, VID uzlika sodu, ka kases orderī nav ierakstīts uzrādītās pases numurs. It kā pareizi, bet gan kasieris, gan direktors, gan naudas saņēmējs bija viena un tā pati persona.
Nu un tagad mēs visi (ja atceramies iepriekšējo anketu) ieviesīsim procedūras un visvisādas metodes, kā identificēt un monitorēt riskus. Papīrs jau pacieš visu.
VID uzlika sodu, ka kases orderī nav ierakstīts uzrādītās pases numurs. It kā pareizi, bet gan kasieris, gan direktors, gan naudas saņēmējs bija viena un tā pati persona.
Man arī bija tieši tā pati situācija. Tagad gan lasīju šeit, ka VID tam nav pievēris uzmanību. Tā ir VID visam pieiet formāli, ja likumā tā rakstīts, bet loģiski tam nav nozīmes, tad uzliek sodu un viss.
Un vēl arī tā ir patiesība, ka katram VID pārbauditājam savi likumi - lasi attieksme un prasības.
Man arī bija tieši tā pati situācija. Tagad gan lasīju šeit, ka VID tam nav pievēris uzmanību. Tā ir VID visam pieiet formāli, ja likumā tā rakstīts, bet loģiski tam nav nozīmes, tad uzliek sodu un viss.
Un vēl arī tā ir patiesība, ka katram VID pārbauditājam savi likumi - lasi attieksme un prasības.
Nu tad, lai uzrauga bankas nevis mani lauku grāmatvedi ar mazajiem klientiņiem.
Tur jau tā lieta, ka likumus raksta visiem vienus. Tie paši noteikumi par kasi bija tādi, kas domāti lielai organizācijai, kur kasieris sēž aiz restota lodziņa un katram prasa uzrādīt pasi. Man vienam klientam, pirms es ar to sāku strādāt, VID uzlika sodu, ka kases orderī nav ierakstīts uzrādītās pases numurs. It kā pareizi, bet gan kasieris, gan direktors, gan naudas saņēmējs bija viena un tā pati persona.
Nu un tagad mēs visi (ja atceramies iepriekšējo anketu) ieviesīsim procedūras un visvisādas metodes, kā identificēt un monitorēt riskus. Papīrs jau pacieš visu.
Для местных не обязательно указывать реквизиты паспорта - достаточно персонального кода.
Паспортные данные нужды для иностранцев, у которых нет персонального кода.
Japaina 30.10.2017 12:19
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
Arī pilnīgi piekrītu. Tikai nesaprotami ko domā likumdevēji. Tiešām grib tā visu sarežģīt, lai visi kūdās un var veikt uzrēķinus. Vai lobē nodokļu konsultantus?
Vai lai investori met līkumu, jo nekas nav skaidri prognozējams?
Vai lai investori met līkumu, jo nekas nav skaidri prognozējams?
Patiesībā jāpriecājas. Es diezgan nopietni ņemu vērā prognozes, ka grāmatveži kā profesija izzudīs tuvāko 10-15 gadu laikā. Latvijas valdība rūpējas, lai mums netrūktu darba.
Es diezgan nopietni ņemu vērā prognozes, ka grāmatveži kā profesija izzudīs tuvāko 10-15 gadu laikā.
Ņemu vai ņēmu?
Izskatās, ka grāmatveži būs vajadzīgi vēl ļoti ilgi.
Japaina 30.10.2017 15:40
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
Japaina 31.10.2017 13:20
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
http://www.db.lv/finanses/apdrosinasana/dala-gramatvezu-apdrosinas-formali-468327
Vēl alkatīgie apdrošinātāji nav aizrijušies...
Vēl alkatīgie apdrošinātāji nav aizrijušies...
Otrdien, 31.oktobrī, Ministru kabinetā (MK) apstiprināti grozījumi MK noteikumos Nr.40 "Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarācijām" (Noteikumi), ar kuriem pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarācijas aizpildīšanas kārtība pielāgota Pievienotās vērtības nodokļa likuma (PVN likums) izmaiņām, kas stājas spēkā no nākamā gada 1.janvāra.
01.01.2018. stājas spēkā PVN likuma
• 143.4pants, kurā noteikta īpašā PVN piemērošanas režīma (tā saucamā PVN apgrieztā maksāšanas kārtība) ieviešana metālizstrādājumu piegādēm un ar to saistītiem pakalpojumiem,
• 143.5pants, kurā noteikta īpašā PVN piemērošanas režīma ieviešana sadzīves elektronisko iekārtu un sadzīves elektriskās aparatūras piegādei,
• jaunā redakcijā izteiktais 142.pants paredzot, ka īpašo PVN piemērošanas režīmu piemēro būvizstrādājumu piegādēm.
Līdz ar to Noteikumos attiecīgi paredzēta kārtība, kādā aizpildāma PVN deklarācija un tās pielikumi, ja piemēro īpašo PVN piemērošanas režīmu minēto preču un pakalpojumu piegādēm. PVN deklarācijas pielikuma PVN 1 "Pārskats par priekšnodokļa un nodokļa summām, kas norādītas nodokļa deklarācijā par taksācijas periodu" I daļas "Nodokļa summas par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem" (PVN1 pārskata I daļa) 3.ailē "Darījuma veids" norādāmā informācija papildināta ar atsevišķiem speciāliem kodiem:
• "R7" - nodokļa summas par saņemtajiem pakalpojumiem un saņemtajām precēm, kas aprēķinātas saskaņā ar PVN likuma 143.4pantu,
• "R8" - nodokļa summas par saņemtajām precēm, kas aprēķinātas saskaņā ar PVN likuma 143.5pantu,
• "R9" - nodokļa summas par saņemtajām precēm, kas aprēķinātas saskaņā ar PVN likuma 142.pantu
u.t.t.
01.01.2018. stājas spēkā PVN likuma
• 143.4pants, kurā noteikta īpašā PVN piemērošanas režīma (tā saucamā PVN apgrieztā maksāšanas kārtība) ieviešana metālizstrādājumu piegādēm un ar to saistītiem pakalpojumiem,
• 143.5pants, kurā noteikta īpašā PVN piemērošanas režīma ieviešana sadzīves elektronisko iekārtu un sadzīves elektriskās aparatūras piegādei,
• jaunā redakcijā izteiktais 142.pants paredzot, ka īpašo PVN piemērošanas režīmu piemēro būvizstrādājumu piegādēm.
Līdz ar to Noteikumos attiecīgi paredzēta kārtība, kādā aizpildāma PVN deklarācija un tās pielikumi, ja piemēro īpašo PVN piemērošanas režīmu minēto preču un pakalpojumu piegādēm. PVN deklarācijas pielikuma PVN 1 "Pārskats par priekšnodokļa un nodokļa summām, kas norādītas nodokļa deklarācijā par taksācijas periodu" I daļas "Nodokļa summas par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem" (PVN1 pārskata I daļa) 3.ailē "Darījuma veids" norādāmā informācija papildināta ar atsevišķiem speciāliem kodiem:
• "R7" - nodokļa summas par saņemtajiem pakalpojumiem un saņemtajām precēm, kas aprēķinātas saskaņā ar PVN likuma 143.4pantu,
• "R8" - nodokļa summas par saņemtajām precēm, kas aprēķinātas saskaņā ar PVN likuma 143.5pantu,
• "R9" - nodokļa summas par saņemtajām precēm, kas aprēķinātas saskaņā ar PVN likuma 142.pantu
u.t.t.
Japaina 01.11.2017 12:32
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
Japaina 01.11.2017 12:45
10269 ziņojumi
10269 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt